lördag 18 februari 2012

Isolera

Angående den första tidenhemma med bebis. Man kan ju inte isolera sig helt från omvärlden av rädsla för "bobbor". Det är inte så att hon slickar på kundvagnens handtag i butiken direkt. Hon satt i sin bilstol i kärran och jag anser inte att hon utsattes för någon stor smittorisk där inte. Vi måste ändå handla och då är det väl lika stor risk att vi släpar hem "bobbor" om hon är med eller inte.
Och angående besök så är det nog bara de närmaste som varit här. Man kan inte isolera sig helt från omvärlden bara för att man har en liten. Bobbor kommer nog hit på ett eller annat sätt ändå eftersom Robin jobbar och vi ibland måste fylla på kylskåpet.
Alla har såklart sina egna åsikter om det här och vi gör vad som känns bäst för oss. Jag tror inte att hon får några men av att vi haft hit den närmaste familjen på besök eller av att hon fått följa med till butiken i sin bilstol.
På bb sa de annars att man kan gå ut på vagnpromenad genast bara det inte är för kallt. Inte för att vi har några sådana planer ännu men de avråder inte från det. Vi kommer inte att besöka öppet dagis ännu på några veckor för där är nog risken att bli smittad lite större. Det är inte så att vi inte tänker efter alls vad vi gör.
När Theodor var nyfödd så gjorde vi allt mycket tidigare än vi gör nu och han fick inga fel av det inte.
Bara man ser till att de som hälsar på inte är sjuka och att ingen kommer och hostar på bebisen i butiken så tror jag att man lätt håller sig undan "bobbor" utan att behöva isolera sig.

3 kommentarer:

 1. Ja, sunt bondförnuft bara. På BB sade dom också att lev helt som vanligt bara, förståss ska man ju tänka efter lite själv nu i influensatider och sånt, att kanske man inte far direkt till dom ställen där det finns störst risk. Just öppna daghemmet med massa barn som springer och pajar och pussar på varann :)
  Tur är det lite varmare väder nu än för några veckor sedan, lättare att röras med nyfödd i alla fall!

  SvaraRadera
 2. Min svärmor tyckte att man måste sitta hemma med barnet 4 veckor, men jag frågade hon på hälsovårdcentralen och hon sa att det går bra att fara ut med bebisen före. Hon sa också att när man ammar barnet så är det mer skyddat och inet går nån och pussar barnet heller i butiken så risken är liten att barnet blir sjukt. Och fast man sitter hemma kan man få hem "bobbor"

  SvaraRadera
 3. håller helt och hållet Me dej, s var no å Me å handel när han va sådär liten å int fick han nå fel av de. som sagt, de handlar ju bara om sunt bondförnuft :)

  SvaraRadera