Graviditet x4

Nu har jag gjort en liten graviditets sida:) Här finns nästan alla mina magbilder:p Vet att det finns gravida som tycker om att se på andras magbilder:) Förlossningsberättelse finns fortfarande under fliken förlossningsberättelse, dvs. HÄR.

 Den 12 september 2009 var jag väldigt nervös när jag vaknade tidigt på morgonen för jag skulle testa om jag var gravid. Hade haft misstankar om graviditet förut också så jag visste att resultatet uppenbarar sig ganska snabbt. Tittade på testet och likadant som förut så dök kontrollstrecket upp ganska med det samma men inget annat sträck. "Inte gravid" tänkte jag såklart. Tittade på testet efter en minut igen och ser till min stora förvåning ett mycket svagt streck bredvid kontrollstrecket, men det var definitivt där.
 
Hela jag skakade när jag gick tillbaka till sängen. Robin sov fortfarande och jag låg och funderade hur jag skulle berätta att han skulle bli pappa. Han blev chockad och nervös. Jag är och har alltid varit emot abort (beroende på situationen då) så jag visste genast att om allt går vägen så blir det en liten bebis på våren. För mig gick det lättare att smälta än för Robin. Men han började se fram emot det redan samma dag. Jag träffade en kompis samma dag och hon fick veta det för jag ville ha någon att prata med. Samma kväll testade jag igen. Dagen efter igen och sen igen dagen efter det.
 
Jag gick till skolsköterskan och fick veta att jag var i vecka 4+6 när jag plussade. Ringde till mödrarådgivningen och fick tid för inskrivning några veckor senare.
Helgen efter att vi fick veta att vi skulle få en bebis så berättade vi det åt Robins mamma. Hon var ganska neutralt ställd till det hela. Mina föräldrar fick veta det dagen efter och de var bara glada.
Några veckor senare fick vi veta att våra bästa vänner också väntade barn och att vi hade samma beräknat datum! Jag blev så otroligt glad för deras skull:)
I vecka 8+5 var vi på inskrivning till rådgivningen. En vikarie var där och hon var inte så trevlig.
 
Magen i vecka 10+2
Magen i vecka 11+0.
I Vecka 11+3 var jag till rådgivningen igen. Fick komma in till läkaren och hon kände på magen och gjorde inre undersökning. Hon tyckte att livmodern verkade mindre än vecka 11. Sen fick vi höra på hjärtljuden. Det var en av de trevligaste sakerna jag varit med om! Robin var med också:) Efter det ville jag bara skrika ut åt hela världen att vi skulle få en bebis! Och vi började berätta åt våra närmaste vänner.
Den 4 november var vi på vårt första rutinultraljud. Och det var härligt att se den lilla bebisen snurra runt:) Fick behålla mitt beräknade datum, den 16 maj. Den lilla var 5,2 cm lång:)

Illamåendet hade slagit till redan i början och höll i sig. Köpte Sea band och de hjälpte lite:)

Magen i vecka 12+4

Kompisarnas reaktioner var ganska olika:p De flesta blev glada, en trodde absolut inte på oss och en tyckte inte riktigt om det i början:p De flesta som fick veta så var positiva till det i alla fall:) Bara 2 riktigt "negativisar", men de tänker jag inte lämna ut här:p Ska bara säga att den ena har vi aldrig haft något att göra med och den andra har ändrat sin uppfattning:) Jag hade tryckt BEBIS på en tröja som jag hade på mig och på det sättet berättade vi åt 3 av våra vänner:) Det var ganska kul:p
I Vecka 13+4 fick jag en liten blödning och trodde att det var över nu. Fick komma in till rådgivningen och hjärtljuden var kvar som tur var:) Samma sak hände i vecka 17+3. Däremellan hade jag ett vanligt besök också där allt var bra:)

13+5

Det här var mitt absoluta favoritplagg!:) Tyckte att jag fick en SÅ stor mage i den:p Haha. 


14+6

 16+2

 17+1

 18+1

På julafton kände jag de första riktiga sparkarna. Det var när jag körde bil:)

19+4

Fick på ultraljud veta att allt var bra med vår KILLE:)  Fick också veta att jag har moderkakan i framvägg, därav hade jag inte känt några ordentliga sparkar tidigt.

Ultraljud i vecka 20+3

21+4

21+4

22+1

 22+5

 23+1

 24+1

 24+3

 25+1

 26+1

26+4

26+4

27+1

I vecka 27+1 började jag plötsligt få smärtsamma sammandragningar med några få minuters mellanrum. Efter några timmar ringde jag till förlossningen och de ville ha in mig på kontroll. Fick ligga i ctg kurva, men min mage var så liten att den inte registrerade några värkar. Fick först en spruta bricanyl mot sammandragningarna och sen en spruta så att bebisens lungor skulle utvecklas snabbare om han ville ut då redan. Fick vänta i väntrummet och värkarna försvann. Men fick istället väldigt hög puls och blev skakig. Äckligt. Efter någon timme kom värkarna tillbaka och då var det inte frågan om att åka hem. Jag fick sova på bb avdelningen. Fick ett flertal bricanyl sprutor. På natten började värkarna komma igen och först då började jag bli orolig att vi faktiskt inte skulle få ha bebisen kvar i magen länge till. Men även denna gång slutade värkarna. Dagen efter hade de fått veta att jag har någon slags infektion. Antagligen urinvägsinfektion så jag fick börja med antibiotika och efter det kom det inga fler värkar, men jag fick stanna kvar på sjukhuset tills dagen efter i alla fall. Och så fick jag nitroplåster på magen och några extra med hem som jag skulle byta varje dag. De skulle stoppa sammandragningarna. Några ultraljud gjordes och bebisens vikt uppskattades till 960 gram. Vi fick också bekräftat att det var en liten kille vi väntade:)

27+5

28+0

Först nu började jag känna mig gravid. 

28+1

28+1

28+1

28+3

Ca 29

Jag kunde dra in magen så här mycket i vecka 29:p

29+1

29+1

30+1

30+1

31+1

31+1

31+5

32+1

32+1

I vecka 32 fick jag åka in för smärtsamma sammandragningar igen. Men den här gången hjälpte det med en spruta bricanyl. Och den gången syntes mina värkar på ctg kurvan också. Fick åka hem samma dag.

33+1

33+1

34+2

34+2

34+4

I vecka 35+0 började slemproppen att lossna. Trodde verkligen att bebisen skulle komma snart.

35+1

35+1

35+5

35+5

36+1

36+1

I vecka 36+4 började jag blöda ordentligt. Åkte in och fick stanna över natten men allt verkade helt ok. På ultraljudet beräknades bebisen till 2.6 kg så de sa att det inte blir någon 4 kg bebis inte.  


Vi var på en del förberedande kurser också här i de här veckorna:)

37+1

37+1

38+1

38+1

39+1

39+1

Så var den beräknade dagen här. Ingenting. Kände mig lite snuvad. Men på samma gång så var det inte såå farligt att gå över tiden.

40+0

40+0

40+1

40+1

40+4

40+5

40+5

41+0

41+1

41+1

41+4

41+4

I vecka 41+5 var jag på övertidskontroll. BM hade samma vecka uppskattat bebisen till 3.2 kg. Nu fick jag på ultraljud veta att den vägde ca 4.3 kg! Det kom som en stor chock! Läkaren sa nästan ingenting alls. Fick veta att jag skulle bli igångsatt i vecka 42+1. BM ringde mig när jag kom hem och frågade vad jag tyckte om läkaren och om jag blev orolig för vikten på bebisen. Men jag var ganska lugn nog:)

42+0

42+0

Förlossningen finns att läsa under fliken förlossningsberättelse:) 
Hade illamående fram till att bebisen kom ut ändra från vecka 6-7. Men längtar tills jag får gå igenom allt igen:) (Förhoppningsvis mindre sjukhusbesök)

3 dagar efter förlossningen 
Graviditet#2

Den spännande resan började den 6/6 2011 när jag tjuvtestade några dagar innan jag hade tänkt testa och det visade (svagt) positivt.
 
Och så fick vi bildbevis på lilla livet i vecka 12+
 
Och magen började sakta men säkert växa...
 
17+0
18+0
 19+0


 Halvvägs!
 21+0
 22+0
 23+0 Här runt 25+2 så började jag faktiskt känna mig gravid också
 26+0
 27+0
 28+0
 29+0
 33+0
 34+0
 35+0
 35+3 och vinterjackan gick på utan problem (den gick på mig också 50 minuter innan Wilma föddes)


 37+6 i min favoritklänning med mage

 39+0 framifrån
 och från sidan
 En dag innan beräknat datum
 Och så dagen D, som inte var dagen D utan tre dagar innan.
Förlossningsberättelsen finns här.

Mådde ganska illa och spydde en del de första 15 veckorna men sen mådde jag nog riktigt hyfsat. Inga extra sjukhusbesök den här graviditeten annat än tillväxt ultra i vecka 39+0. Gick upp ca 6kg och fick inga bristningar den här gången heller. Riktig drömgraviditet (för att inte tala om förlossningen sen!) men att vara nygravid på sommaren är inget jag gör om om jag får bestämma.

Det blev en tredje graviditet också. Positivt test 2.1.2013. 
Illamående. Sen hade jag en månads bildpaus, nästan, på grund av den jobbiga vänta på fostervattenprov och svar. 


 15+0
 15+0, samma dag som fostervattenprovet blev taget. Plåster på magen där de gick in med nålen.
Frisk pojke i magen, fick vi veta en vecka senare. 
 16+0
 17+0
 18+0


 23+0

25+0
 

 
40+0
 Dagen efter förlossningen.
Någon vecka efter förlossningen.

Var tydligen inte alls lika strukturerad med att ta bilder sista gången och har inga datum på en hel del av de bilder som finns. Men ni får hålla till godo med detta. Det här var den mest omtumlande graviditeten av dem alla, men jag hade inte mycket krämpor. Lite illamående bara men annars gick det bra också denna gång. Lång överkropp hjälper bra med att rymma bebis, och även denna gång återhämtade jag mig snabbt. Inte undra på egentligen, för jag gick upp 4 kg den här graviditeten.


Graviditet #4

I början av april fick vi veta att vi hade en liten fyra på kommande. Vågade inte själv kolla resultatet så Robin fick göra det. Inte svårt att tyda när man får svaret svart på vitt.
14+0 

Halvvägs!
Sista bilden på magen, några timmar innan hon föddes!

6 dagar efter förlossningen


Gick upp ca 7kg den här graviditeten. Vägde dock lite mer innan jag blev gravid än tidigare så den här graviditeten var jag faktiskt upp över 70 strecket för första gången! Nu, nästan tre veckor efter förlossningen, är jag 10kg lättare än så. Fantastiskt hur kroppen kan återhämta sig, men musklerna får jag nog jobba med. Jag hade illamående i början av graviditeten och lite foglossning, ryggont och halsbränna. Men överlag mådde jag väldigt bra den här graviditeten! Trodde att det skulle vara svårare att vara gravid nu när jag var äldre än tidigare, men det spelar tydligen inte så stor roll om man är 22 eller 27 år.