fredag 23 september 2011

Theodors nattskrik

Varje natt i några veckor (förutom när vi har sovit alla i samma rum t.ex. hos svärmor) nu vaknar Theodor ungefär 15-30 minuter efter att vi gått och lagt oss och så skriker han. Oftast hjälper det att man bara kommer dit, ger honom nappen eller bäddar om honom lite. Igår var det värre. Då var han riktigt skrikig. Mardröm kanske? Den senaste tiden så vill han också att dörren står mera på glänt än den brukar. Tror ni att en nattlampa och att vi stänger dörren från början när han ska sova kan hjälpa? Tydligen blir han störd av tystnaden som lägger sig plötsligt ca 3 timmar efter att han somnat. Tror att tänderna har något med det här att göra också. Han har fått en till kindtand nu och säkert är flera på väg upp. De brukar komma i par så. Vet inte riktigt vad man ska försöka med. Har någon något tips eller någon teori om vad det här är?

4 kommentarer:

 1. har du hört talas om något som heter nattskräck jag tycker det låter som det. Googla och se vad det är för något.

  SvaraRadera
 2. Jag tror nog inte att det är någon fara, Minea har samma sak lite då och då. Tänder är nog en bra teori. Nattlampa är nog inte att rekommendera, de sover bättre när det är mörkt. Nattskräck är ändå rätt ovanligt och förekommer inte så här tidigt.

  SvaraRadera
 3. Vi har en nästan identisk situation jär å. Ha har ett stori behov åv att sij att vi e tär både på kvälldi å på nattä. Vi får iaf känn oss vikti! :)

  SvaraRadera
 4. har ingen erfarenhet av nattsrik.men här sover vi nog med en nattlampa på (saltstenslampa) och ungarna sover lika bra ändå.mörkrädd kan de små vara precis som vuxna.att ha nattlampa kan också göra att om han tex tappar nappen så ser han att ni e där om han sätter sig upp,å an somna om igen tryggt.Sover han i eget rum?kanske han vill sova isamma rum?

  SvaraRadera