onsdag 7 september 2011

Theodor och sömn

Igår vid rådgivningen sa "råsgivningstanten" att Theodor nog bara borde sova en gång per dag. Hon sa att vi ska se till att han äter man före han somnar också. Idag gjorde vi så. Han åt och somnade sen ca halv 12 och sov en timme ungefär. Han borde ha sovit 2-3. Så nu kommer det inte att bli bara ett sovpass idag. Och imorgon blir det väl inte det heller om vi far till öppet dagis. Då kommer han att sova 30-45 minuter i vagnen under eftermiddagen och sen ett längre pass när vi kommer hem 4-5. Vi kan ju inte sluta gå till öppet dagis bara för att han ska sova en gång och inte två när det inte ens är säkert att han sover bara en gång hemma. Rådgivningstanten tyckte att det är lite väl mycket som Theodor sover men att vi själva måste ta ställning om vi vill kolla upp det extra. Men han utvecklas ju ändå normalt och är en pigg och snäll unge så vi tror inte att det är något fel. Och nu har han ju börjar vakna redan 9 istället för 10 så lite mindre sömn har det blivit nu:)

2 kommentarer:

  1. hmm, när somnar han för natten då? kanske om har bara sover en timme första dagarna å ni lägger honom tidigare så börjar han sova mera timmar på dagen också bara han hinner komma in i det!? Med bella va de lätt att ta bort ena dagsluren då hon bara vila va upp längre å längre om kvällarna

    SvaraRadera
  2. Han somnar 8-9. Om han bara sover ungefär en timme så är han övertrött redan 5 på kvällen. Men idag råkade han somna i vagnen på förmiddagen men sov bara en kort stund och sen en längre stund på eftermiddagen och redan före 8 i säng.

    SvaraRadera