torsdag 1 december 2011

1½ åringen

Idag blev Theodor hela 1½ år gammal! Han firade det med att bygga sitt muminpussel själv och fick snabbt alla bitar på rätt plats. Senast igår hade han problem med att bitarna hamnade upp och ner men nu har han tydligen lärt sig:)
Han pratar en hel del, men inte i meningar. Han säger till vad han vill t.ex. oscht (om han vill ha ost), dusch (om han vill i duschen), djick (om han vill ha något att dricka). Han har mer och mer börjat härma oss och kan namnet på de flesta av mina syskon. Hans favoritord är offa (moffa) och brum. Han äter ganska bra själv, men en hel del hamnar nog på golvet.

Han vaknar oftast runt 8-9. Sen äter vi gröt. 12 tiden äter vi mat och sen runt 1 så brukar det bli dags för dagssömn. Det tar ibland ganska länge innan han somnar men han hålls nöjd i sängen i alla fall. Han sover mellan 45 minuter och 2½ timmar och efter det äter han mellanmål. Kvällsmat brukar det bli runt 6 och 1-2 timmar senare så får han välling, borstar tänderna och så i säng. Och de flesta nätterna sover han hela natten. Vi har ganska bra dygnsrytm just nu tycker jag:)

Han har blivit en riktig klätterapa också och klättrar upp lite över allt. Men inte ur sin säng konstigt nog. Upp i matstolen klättrar han och ner igen. Men när han äter så är han fast i "matstolsselen". Om vi glömmer att sätta fast den så gör han det själv och det underlättar verkligen att ha honom fast där för annars så skulle han hoppa ur stolen hela tiden! Han vill gärna gå själv och ofta vill han inte hålla någon av oss i handen. Kan själv;) Han försöker klä på sig själv ibland men det brukar inte gå så bra:p Allt hamnar på huvudet eller över axlarna bara. Mina skor tycker han om att ha på sig och de får han på själv.

Ja, det är vår 18 månaders lill-kille det:) Och om lite mer än 2 månader så blir han storebror

1 kommentar: