fredag 17 december 2010

♥ Dag 11 – Mina syskon

Min äldsta lillebror heter Benjamin och han fyller 18 om några månader. Han går andra året i Lannäslundskolan Optima. För att vara helt ärlig så vet jag inte riktigt vad utbildningen går ut på men det har nog med maskiner och lantbruk att göra. Borde kanske ta reda på vad linjen heter! Han är ganska lik mig då jag var i hans ålder. Han är 2 år och 4 månader yngre än mig så vi har nog lekt tillsammans när vi var små. Han bor för tillfället på internat i Jakobstad och där bor också hans flickvän, som jag aldrig träffat så jag ska kanske inte slänga ut henne här för mycket:p Han är väldigt hjälpsam, men otroligt morgontrött. Han håller på att restaurera(?) en gammal traktor som mina föräldrar och farföräldrar) har på gården. Han är på biljakt också så om någon har en billig, bra bil som inte drar allt för mycket bensin så får ni gärna höra av er:)

Min äldsta lillasyster heter Jeanette och är lite på 15 år gammal. Hon är superduktig i skolan! Familjens stolthet:D Hon har fått mopedkortet/traktorkortet i höstas och kör med en skooter. Hon tycker om hästar och är ett stort fan av Twilight, åtminstone böckerna:) Hon bor i mitt gamla rum, som ännu är fyllt av mina saker och går på nian i högstadiet. I vår ska hon med franskagruppen till Paris och jag är jätteavundsjuk!:p Jeanette är fadder åt Theodor:) Hon har bra hand om honom:) Jeanette är ganska så envis och lyssnar inte riktigt på mamma, men så är väl alla flickor i den åldern:p Det växer nog bort med åren:) Jag och Benjamin brukar bråka med henne när vi var små, men nu är det nog hon och jag som har den bästa kontakten:)

Min yngsta lillasyster, Jamika, fyller 13 i Januari. Hon går sista klassen i lågstadiet (fastän lågstadiet och högstadite inte existerar mera här. Det heter grundskola från klass 1-9). Hon är väldigt engagerad i olika saker. Scout, spelar fiol, museiklubben mm. Hon är lite osm jag när jag var yngre. Jag hade en massa hobbyer. Hon är intresserad av gammaldagssaker. Jamika har ett akvarie, som är mitt gamla, där det bara kommer flera fiskar hela tiden. Men hon är inte så bra på att sköta akvariet så det dör nog en del fiskar också. Hon är väldigt djurkär och ganska känslig. Hennes rum har ganska nyss blivit färdigrenoverat. Jamika är mycket bra kompis med Robins lillasyster:)

Min yngsta lillebror heter Rasmus och han har just fyllt 6 år:) Han är otroligt charmig och gullig:) Det är 14 år mellan oss (minus 2 dagar:P). Så jag har fått sköta om honom ganska mycket vilket gjorde att jag inte var riktigt nybörjare med Theodor:) När vi berättade åt Rasmus att han skulle bli morbror förra året så sa han att han inte tänker bli morbror för han ska bli bonde:) Rasmus tycker om att hjälpa pappa med olika saker på gården. Han kan köra minitrucken:p Han har en tramptraktor som han själv bygger redskap till:) Han har också en eltraktor som han brukar köra omkring med, men han tycker att den är lite långsam:p Han går i förskola nu. Han tycker om att leka med Theodor, men han förstår nog inte riktigt hur lite Theodor förstår:) Han är i alla fall en riktigt gullunge:) Och Theodor liknar Rasmus när han var liten:)

Har inga bilder att sätta ut här. Vet att Jeanette inte vill att jag sätter ut några bilder på henne. Benjamin tror jag inte skulle bry sig. Jamika skulle nog vara okej med det och Rasmus skulle till och med tycka om det, men jag tror att jag lämnar bort bilderna i alla fall:)

1 kommentar: