måndag 15 oktober 2012

Wilma 8 månader

Först tar vi åkpåsen som jag sytt. Den blev lite stor men då lär hon ju kunna använda den hela vintern:)
 Theodor provade den, men han är för lång.
 Och Wilma trivdes superbra i den hela bilresan till och från Terjärv.

Vår lilla tjej blev ju också 8 månader i helgen! Och i utvecklingen har det hänt en massa i helgen! På fredagen så märkte jag att hon faktiskt vinkar när man vinkar åt henne och så säger hon något som liknar "hej" väldigt mycket. På lördag kom tredje tanden igenom (äntligen!) och på söndag kom den fjärde. På söndag så började hon klappa i händerna och så sa hon hejdå! Vi hajade alla till och det lät verkligen som "hejdå" när vi for från ungarnas fammos. Och så stod hon på alla fyra för första gången, alltså inte i krypställning utan fötterna och händerna i marken. Såg ganska kul ut:)

Wilma 8 månader då: Hon äter gröt på morgonen, en "stor burks portion" mat på dagen, frukt på eftermiddagen, "stor burks portion" på kvällen, en stor grötportion och sen 2dl ersättning på det. Ammar några gånger på dagen och så 1-2 gånger per natt. Hon stiger upp med stöd ibland men det är ganska nytt ännu. Hon förföljer ofta Theodor och tycker om att leka med samma leksaker som han leker med vilket Theodor inte alltid är så glad över. Hon har en mammig period nu men det går säkert om så småningom. Hon sover oftast 30 minuter på dagen men ibland så kan hon sova upp till 1h och 45min! Men det hör till extremfallen. Två gånger om dagen sover hon oftast. Ibland tre. Wilma trivs jättebra vid öppet dagis och hon är inte rädd för nya människor mera som hon var för någon månad sedan. 

I helgen har vi mest umgåtts med med släkt och familj. Lämnade ungarna hos fammo och for och träffa Robins kusin som vi inte sett på över tre år. Mötte den här tjejen också:) Så har vi också tittat på en del filmer och igår på fallskärmshopparen och Solsidan på samma gång. Fick skrapa bort isen från rutorna på bilen när vi for till mina föräldrar igår på förmiddagen. Blir väl en tur norrut snart igen för att byta till vinterdäck.

Nästa vecka flyttar vi! Nästa vecka! I slutet av den, men ändå! Borde fixa ihop en lista på allt som ska göras innan dess. Flytta försäkringar, göra flyttanmälan, ändra adress på en massa ställen och sånt roligt. Packandet tar jag ingen stress över. Kommer nog att gå snabbt att få ner det sista och jag vill inte bo i en tom lägenhet ännu i nästan två veckor.

Nu har jag nog kompenserat med bloggtext för helgens uteblivna inlägg;) Hoppas att ni alla får en bra dag! Vi ska vara barnvakt igen, tror jag:)

1 kommentar:

  1. Nej men jisses, 8 månader redan??!!! Jag slutar aldrig förvånas över hur fort det går!!!
    Vilken jättefin åkpåse du har sytt! Vad duktig du är :-)

    Sv: Tack, nog är den stor allt, magen min!. Men nu har växandet stannat av en aning - tack och lov ;) I början växte den som tusan...

    SvaraRadera