torsdag 11 oktober 2012

8 månaders rådgivning

06:45 kom alarmet på telefonen igång efter en, åter igen, dålig natt. Inte mycket annat att göra åt saken än att stiga upp och koka gröt. Fick väcka stackars Theodor som gärna hade sovit vidare och när vi ätit klart så var det Wilmas tur, men hon hade redan vaknat av allt ljud. På med kläder och cykelhjälmar och sen ut och spänna upp cykelvagnen som var ihopfälld. Fanns luft i däcken i alla fall så behövde inte börja pumpa ute i gryningen. Trampade iväg mot rådgivningen med två ungar som last och det kändes i benen. Cykel utan växlar kombinerat med cykelvagn och två ungar är lite för mycket för mina ben, för att inte tala om knän! Borde väl ha tagit barnvagn istället men det går ändå lite snabbare att cykla. Vid rådgivningen så hände det ingenting spännande. Wilma är 8.250kg och 70cm lång. Vi ska prova "tassmetoden" nu i 3-4 veckor och se om hon börjar sova bättre. Kan säga att hittills går det inte alls bra. Hon har vaknat en gång (är fortfarande vaken tror jag) och bara skrek fastän jag tog upp henne. Inte något "det gör ont" skrik eller "jag är hungig" skrik utan mera bara arg och övertrött. Och att ha henne i sängen och "tassa" fungerar inte alls. Hon vänder sig i sängen, spottar ut nappen och skriker. Det är inte alls roligt. Men får nu se hur det går... Hur man ska komma igenom de här veckorna med förståndet i behåll förstår jag inte. Men att amma henne flera gånger per natt fastän hon inte är hungrig är inte heller roligt. 
Okej, tillbaka till rådgivningen då. Frågade om gluten när man ska börja ge det åt barn och sköterskan började mumla något om att det finns risgröt och sånt, vilket jag vet. Frågade igen lite senare när man ska börja med gluten, att somliga säger 5 månader och somliga ett år och hon bara halvlog och började prata om något annat, så där blev jag ju inte mycket smartare inte...
Theodors huvud mätte vi också och det hade vuxit bara en mm på ca ½ år nu så vi ska mäta det igen om 4 månader, men något mentalt problem p.g.a. att det inte följer kurvan har han då inte så vi oroar oss inte alls. 
Ja, det var väl dagens sanning det. Ska fortsätta kämpa med Wilma nu och sen gå och lägga mig själv.

1 kommentar:

  1. Vi har nog alltid fått höra att det är från 5 månader. Alltså att från det kan man ge spannmåls produkter.. Men destu längre man håller bort gluten destu mindre risk är det väll att de drabbas av glutenintolerans :)

    SvaraRadera