onsdag 8 september 2010

Helsingfors

Får börja med att be om ursäkt för att det inte kom någon uppdatering igår... Hade fullt upp hela kvällen så och sen krånglade internet när jag väl kom till datorn. Hur som helst, här får ni lite uppdatering om vad vi har sysslat med i Helsingfors:)

På onsdags kvällen var jag och T till Kaitajärvis:) Riktigt trevligt och vi for hem ca 11 någonting:p Jag körde hem och det var lite spännande för jag har inte kört bil i stan på länge, men hem kom vi och jag fick till och med bilen parkerad bra:)
På torsdags morgonen/natten lite före 5, 10 minuter innan klockan ringde, så vaknade jag av mig själv. Theodor hade sovit hela natten:) Skönt! Steg upp och började ställa allt i ordning. Väckte Theodor och Robin. När vi var klara gick vi till tågstationen. Tåget var redan där så vi fick stiga på med det samma:) Vi hade en familjekupé och vi fick in vagnen i den!!:) Det var verkligen skönt! Tågresan ner till Helsingfors gick riktigt snabbt:) Och Theodor fick en egen liten tågbiljett av konduktören:) T var så snäll hela resan ner:) När vi kom till H:fors så for vi till min mormor och morfar där vi skulle bo. Åt mat där och sen begav vi oss till ett köpcentrum för att hitta en vindtät halare och en pyjamas åt mig. Hittade inget av det, men mat åt Theodor köpte vi:p På kvällen kom min moster och hennes familj till mina morföräldrars och vi åt mat med dem. Riktigt trevligt att hinna träffa dem också:)
På fredagen for vi in till stan och hittade en förmånlig riktigt fin vindtät halare åt T:) Hittade också en pyjamas åt mig:) Sen träffade vi Vanja, en bekant som bor i H:fors, och tog en kopp kaffe med henne:) När vi satt på café kom också 3 andra dit som vi ville träffa när vi en gång var i södra Finland:) Vi gick i några butiker och sen for vi hem till en kompis och var där tills det började bli mörkt.
På Lördag for vi till samma köpcentrum som på torsdagen men våra 3 vänner:p Jag hittade en tiara åt mig som jag ska ha på vårt bröllop, en slips åt T till vårt bröllop, en vagnleksak åt T och mat vid subway:p Vi for in till stan sen och där köpte jag lite pysselmaterial och ordmagneter som jag har tänkt köpa i flera år men inte ansett mig ha råd med före nu:p På kvällen for vi till Irens igen:p
På söndag for vi till vetenskapscentret Heureka. Dit måste man ta närtåg och efter mycket krångel med att veta vilken biljett som gäller dit så hittade vi:) Vi hade tagit bort liggdelen från vagnen och Theodor var hur glad som helst i vagnen:) Han pratade som aldrig förr när vi var till Heureka!:)
På måndag for vi in till stan, låste in våra väskor och gick omkring där. Köpte lite kläder åt T, eftersom han nu växer ur alla 62:or. Träffade också mina morföräldrar och min mormors 2 syskon samt mammas kompis mamma på ett café i Stockmans varuhus:) Sen halv 6 for tåget tillbaka till Vasa. Och tågresan gick riktigt bra:)
Det var jättekul att slippa iväg från vardagen några dagar!:) Skulle ha kunnat vara där hur länge som helst för det finns så mycket att se:p Nog för att jag sett Helsingfors nååågra gånger förut men ändå:) Trevlig stad, lite tråkigt att åka metro ibland och så råkade vi ut för ett fyllo med rulator som stog och svor över att vi var med barnvagn på bussen... Det var lite obehagligt. Men såna finns i Vasa också, tyvärr. Vi har tänkt åka dit nästa år också nog:) Var ju dit för ca ett år sedan också så det börjar bli lite tradition:p

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar