lördag 28 maj 2016

Nu räcker det!

Äntligen är dagen för vår femåriga bröllopsfest här! Synd bara att Theodor började spy inatt så vi får ställa in hela festen. Kylskåpet fullt av grillmat för 11 personer. Gott att äta starkt sen när vi alla spyr inom kort. Om det inte märks så kan jag meddela att jag är något förbannad på situationen. Varför ska våra planer involverande gäster alltid förstöras av barn som blir sjuka? Förra gången var det Wilma som fick feber. Och den här veckan när jag skulle ha en ledig vecka från skola och barn, dvs få något gjort, så är Wilgot hemma med feber och hosta hela veckan. Det går bra nu, eller så inte.
Men så försöker vi svänga på steken istället. Vi har en häkla massa jordgubbar att äta upp som var tänkta till chokladfontänen. En del av köttet går säkert att frysa ner. Melon kan väl vara bra att äta vid spysjuka. Våra vänner fick en ledig helg och behöver inte betala för buss/bensin för att ta sig hit. Och så är det väl lika bra att ta både hosta och spysjuka på samma gång så man har det undan...

Vi har nog väntat att vi skulle drabbas även om jag in i det sista hoppades att vi skulle vara skonade efter att redan haft spysjuka två gånger under det senaste halvåret. Dagispersonalen på Theodors dagis berättade att det finns barn som kommit tillbaka till dagiset redan dagen efter att de har spytt. Såklart der sprids då! Och väldigt väldigt stor del av dagisgrupperna har drabbats. Konstig tid på året för en sådan epidemi nu... Får väl nästan anta att ungarna inte kan gå till dagis mer i vår, bortsett från Theodor som borde vara i skick till måndagen. Att syskonen skulle klara sig undan kan jag ändå inte tro. Och jag har en tendens att alltid få det också. Men alla kläder och saker måste vi få hem från dagis på något sätt...

Tja, denna start på dygnet summerar väl småbarnslivet ganska bra. Det är väl såhär det ska vara efter fem år som gifta? ;) Återkommer.

2 kommentarer:

 1. Hej,

  Det var jättetråkigt att er fest blev inställd. Vi var jätte taggade och hade hoppast ni fått njuta av festen. Vi hade önskat er det. Det var en fin dag för fem år sen. Själv personligen glömmer jag den aldrig (så länge jag har långtids minnet kvar) och vill ännu tacka er för den äran jag fick, när jag fick vara Bubblu chaufför. Ni var så fina på er dag (fast det är ni ännu:) )


  En dikt till er (är ingen poet, men kände ni behövde en dikt)


  "Tänk att det gått fem år,
  fast det kändes som igår.

  I kyrkan sa ni ja och ja till evig kärlek,
  ja ett hjärta delat med varann, till följd av att er kärlek är sann.

  Hus hem å barn, bland annat det ni har, ja ni har kommit långt :)

  Fina fina par,
  ni varandras hjärta evigt har."

  Vi önskar er en hjärtlig bröllopsdag! Vi tycker om er :D

  Hälsningar
  Bibbi å Sanna

  SvaraRadera