fredag 6 maj 2016

14 things I love about Gerby

1. Naturnära-Finns ett perfekt motionsspår här i skogen där naturen är jättefin. Och alla Gerbybor har nära till den eftersom den finns helt i mitten av allt.
2. Lokaltrafiken-Det är egentligen bara från stan till Gerby som bussar är användbara. De går en gång i halvtimmen, minst, vilket inte händer i många andra stadadelar.
3. Lagom nära stan-Man tar sig nog lätt till stan med cykel. Ungefär tjugo minuter tar det för mig åtminstone.
4. Sevice-Butiker, dagis, skola, hälsostation, frissa. Allt på fem minuters anstånd från oss och eftersom Gerby inte är SÅ stort så finns det i närheten för alla andra Gerbybor också.
5. Lugnet-Ibland är det helt tyst här, fastän det bor väldigt mycket människor här. Och det är sällan det sker några brott här (säger inte aldrig...).
6. Barnfamiljer-Det finns det gott om i Gerby. Och speciellt på vår gård är jag tacksam över grannarna och deras barn. Barnen har så roligt tillsammans!
7. Blåsten-Det blåser alltid mera i stan är i Gerby, så lite varmare kanske det är här.
8. Cykelvägar-Man kan cykla vart som helst med barnen utan att behöva oroa sig över att cykla i kanten på någon stor väg. Det finns cykelvägar ÖVERALLT.
9. Havet-Man har alltid nära till havet i Gerby. Inte så att alla har strandtomt, men man kommer sig till stranden på gång eller cykelavstånd.
10. Västervik-Som då typ hör till Gerby på något sätt? Och där finns Strömsö (japp, The Strömsö) med underbar badstrand och fin omgivning.
11. Lekparker-Finns flera lekparker på nära avstånd, och det gillar vi.
12. Tvåspråkighet-Finns många svenskspråkiga i Gerby, fastän finskan säkert är det dominerande språket.
13. Stämningen-Jag gillar känslan och stämningen här i Gerby. Trivs riktigt bra!
14. Björnfritt-Sist men inte minst, finns inga stora djur i skogen här som tur är! ;)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar