söndag 27 oktober 2013

Så har vi det nu

Blir knäpp i huvudet av Wilmas sovande, eller snarare icke sovande. Och av de otaliga saker hon inte får göra men gör ändå (och Theodor härmar precis allt hon gör). Och det går inte att plocka undan allt hon inte får röra heller. Skorna drar hon ut i hela huset men vi kan ju inte låsa in dem direkt. Om någon mat/frukt ligger framme så är hon snabb med att hämta pallen och t.ex. skalar många fler satsumor än hon tänker äta. Och de där gardinerna som det ständigt ska dras i. Och böcker som rivs sönder om hon får tag på en. Igår började gon vara elak mot lillebror också vilket inte hänt tidigare. Och Theodor härmar som vanligt fastän ham vet att man inte får vara våldsam mot lillebror. Igår kväll introducerade jag tomtenissar åt Theodor. Om han är elak så ser tomtenissarna det och berättar åt jultomten och då kommer det kanske inga julklappar, men om han är snäll så ser nissarna det också och berättar åt tomten och då kanske det kommer mycket julklappar. Tacksamt att julen finns så han har någon "morot". Fick ha ett allvarligt snack med Wilma också att man inte får slå lillebror. Och hon svarade "rätt" när jag sa att man inte får slå och att det gör ont om gon gör det. Får nu se om något gick in alls.
Så här har vi trotsig treåring som härmar allt lillasyster gör, trotsig 1,5åring som sover väldigt dåligt och lite och bebis med magknip som ibland får för sig att vara vaken länge på natten.
Det är ganska så intensivt nu. Och lite sömn. Men man vet ju att det går om. Kanske inte imorgon eller nästa vecka men någon gång. Bara att ta en dag i taget med djupa andetag och försöka komma sig i säng i tid.
Nu har jag tusen hushållssysslor som måste göras för vi var borta i princip hela gårdagen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar