måndag 7 oktober 2013

1 månad

 
2 dagar ~ 1 månad
Idag blev lillen en månad och den lilla månaden har gått väldigt snabbt måste jag säga. Snart springer han omkring här hemma han också tillsammans med sina storasyskon! Väldigt intensivt just nu med tre små men så otroligt roligt också. Storasyskonen tycker så mycket om lillebror och han är lättskött med undantag av lite magknip som kommer och går. Som tur är så har han inga såna problem på natten så jag får sova riktigt bra. De äldre barnen har börjat sova länge på morgonen och somnar snabbare än förr på kvällen. Så just nu har vi det faktiskt ganska så bra. Kan inte klaga:)
Lillens sover upp till tre timmar åt gången, äter snabbt, är oftast vaken mellan en och två timmar åt gången på dagen, spyr en hel del, får magdroppar för magknipet, sover i babynestet i babykorgen större delen av natten, äter 2-3 gånger per natt, tycker om att bada, sover bäst klädd i utekläder, trivs i bilen och barnvagnen och så är han väldigt väldigt söt, om jag får säga det själv;)

I helgen var vi norrut för första gången sen i somras. Lillen fick träffa sin morfars föräldrar och sina mostrar och morbröder som alla inte sett honom förut. Och jag fick träffa min lillasysters pojkvän för första gången också. Börjar vara många personer i "familjen" nu när tre av mina syskon har pojk/flickvän. Trevligt! Vi gjorde inget speciellt i helgen. Tog det mest lugnt och lät andra underhålla barnen. Känns lite fräckt på ett sätt men på samma gång så vet jag att våra familjer unnar oss det. Vi får ju inte så mycket avlastning när vi är hemma så måste passa på när det finns folk som ställer upp. Igår sov barnen till halv nio! Och Wilma var vaken hela dagen för första gången.

Idag har vi lekt hos ungarnas kompisar, gjort hushållsarbete och veckohandlat. Wilma fick sina första hårband och jag konstaterade att hon kan ha toffsar i håret nu:) Men de hölls inte kvar länge så hann inte få någon bild;) Imorgon är det dagklubb och "finskt öppet dagis" vid Vestis som gäller. Nu ska jag snart gå och lägga mig. Är väldigt sällan uppe längre än till tio på kvällarna nu. Man måste ta vara på den sömn som ges:)

2 kommentarer:

  1. Men du skojjar, är han redan 1 månad?? Men shit vad tiden har gått fort alltså! Stora killen redan! :D

    SvaraRadera
  2. Njut av avlastningen ni får då ni e ditåt.Vi har inte mycket av den sorten fast vi har både min å mannens föräldrar nära :(..känns jobbigt ibland.De som har aktiva far å morföräldrar har det jätte bra /3barnsmammon

    SvaraRadera