torsdag 20 september 2012

Sömntjat

Förlåt att det blir så mycket sömnprat här men tänkte svara på några kommentarer här istället. Så här ser Wilmas dagar ut, ungefär.
7-8 Vaknar hon.
ca9.30-10:00 sover hon.
11 äter hon mat (kött, potatis)
12-12.30 sover hon
ca 13 ammar jag henne
14-14.30 sover hon
15 får hon en frukt
16.30-17 sover hon
17 får hon mat (fisk/kyckling, potatis)
18.45 får hon gröt
19.15 får hon välling eller ammas och sen så lägger jag henne
mellan 20 och 21 vaknar hon och skriker men somnar om när hon får nappen
22-23 så vaknar hon och äter
och sen är det olika varje natt... Åtminstone en gång äter hon. och nu på senaste tiden så har det blivit flera vakentimmar med skrik... Frukost, alltså amning, brukar vara kl. 6 på morgonen. 

Natten var riktigt hemsk nu igen. Mellan 22 och 02 sov hon i alla fall i ett sträck men efter att hon åt 02 så vaknade hon igen 03, åt, somnade i vår säng, vaknade 4 och skreeeek. Efter nästan 1,5h av skrik så tog jag fram ersättning i flaska och gav det åt henne. Orkade och ville inte amma henne då. Hon åt 1,5dl och nu sover hon ännu kl 9! Tänker skippa amningen på kvällen och natten och istället amma på morgon och på dagen. Då är det inte alltid jag som måste mata henne och hon får i sig mer åt gången. 

Med korta dagssömnen så kan jag tillägga att det inte är någon skillnad om hon sover i vagnen, sängen, babysitter, famnen, ute, inne, stilla eller i rörelse. Det är alltid alltid 30 minuter hon sover, om hon inte blir väckt av något tidigare.

Nu är vi lite sena så jag måste avsluta så vi hinner med bussen till ÖD. Måste väcka Wilma! Inte ofta det sker;)

7 kommentarer:

 1. Har du prova att försöka dra ut på sovase? Längre mellan gångerna alltså. Vår dam sku gärna sova me ca 1½ timmes mellanrum men då sover hon bara en riktigt kort stund och blir allmänt gnällig.. Så vi försöker dra ut på tiden ti 2½-3 timme före vi lägger henne, på dan alltså. Och du fungerar de bättre.
  De är säkert väldigt jobbigt i längden så som ni har de nu.. Hoppas verkligen för er skull att ni sku få ordning på natten snart! :)

  SvaraRadera
 2. *Och då ska de ju stå, int och du.. ;)

  SvaraRadera
 3. Vår kille vaknar runt 9 varje morgon äter gröt, leker och mellan 11-12 brukar han somna och sover mellan 2-3 timmar ute i vagnen får lite fruktpuré när han vaknar och ammas lite, leker och sen somnar runt 16 och sover mellan 30-60 min äter potatis med nått till, fruktpuré till efterrätt och ammas lite efter det blir det gröt runt kl 20 och säng klockan 21 sover sen mellan 3-5 timmar natten igenom och så har det varit några veckor. Han är 7 månader. Min första tanke är att du lägger henne lite väl tidigt. Sen borde du kanske försöka hålla henne vaken lite längre stunder på dagen så kanske hon börjar sova längre stunder också.

  SvaraRadera
 4. Jag håller me om att ge välling även på natten + att hon skulle vara vaken lite längre på dagen.

  SvaraRadera
 5. Känner igen mig i det du skriver. Speciellt på natten vaknar vår kille 5-6 gånger. Ibland räcker det med tutten men ca 3ggr ska han ha ersättning. Tycker ju att han kanske inte borde vara såå hungrig i och med den gigantiska grötportionen han äter ca kl. 20 men...
  Han vaknar ca kl. 7.30 Äter gröt och är vaken till ca kl. 10 då sover han en timme. Sedan blir det mat och följande gång han sover är från ca kl. 13-15. Men på senaste tid har det kortare pass, han sover nog bättre när vagnen är i rullning och när det är svalare. Sedan sover han även mellan 18-18.30 ungefär och tar natten kl. 21.
  Nätterna tycker jag är tunga men antagligen håller han på att få sin tredje tand ELLER så befinner han sig i ett utv.språng och är enormt orolig. Han är snart 8 månader, kryper, tar sig upp, vandrar läng soffkanten och igår började han med lära-gå-vagnen... med vingliga steg

  SvaraRadera
 6. Jestas, låter nog kämpigt dedär! Blir hon snabbt jätte trött då du lägger hon så ofta? här varierar de ganska mycket från dag till dag men oftast sover hon en timma där 10-11 och sen några timmar där runt 14-15, har vi vari på ÖD sover hon länge på eftermiddan o.s.v Vaknar hon där 5 somnar hon för natten mellan 21-22 och vaknar en gång under natten och snuttar i sömnen ( ja tror int nån av oss e vaken då :D) och sover då till 7-8 nångång..
  Om wilma int ännu orkar vara vaken i mellan längre än såde så blir de ju säkert bättre för var dag hon blir äldre, sku man ju tyck iaf :)

  SvaraRadera
 7. Ojdå,ser ju lite jobbigt ut detdär..prova ha henne vaken lite längre och ha även lite längre mellan mattiderna också så äter hon bättre.Vår 8mån dag ser ut ungefär såhär.
  7-8 vaknar och äter gröt + mjölk
  10(10.30)mjölk och sen sova(sover beroende på vad vi gör 1½-2h
  12 lunch + mjölk
  mellis nånstanns där mellan
  14-14.30 middagsvila 2-2½h
  ca 17 middag +mjölk
  19-19.30 gröt
  20-20.30 mjölk och Natt
  sover hela natten

  SvaraRadera