Vi tar det snabbt. Wilma vaknade halv12. Skrek i 50 minuter. Fick i henne ca ½dl ersättning. Hon somnade om till sist när jag satt bredvid sängen. Mina nerver totalt sönderbrända. Kl. 5 vaknar hon igen och äter "frukost" och somnar snällt om och sover till halv 8. Så om inget annat så vi vet i alla fall att hon klarar sig med mycket lite mat under natten. Kanske ska prova någon annan gröt ikväll och se om det skulle vara det. Och ska försöka att hon bara sover två gånger. Igår ble det ju nästan så. Idag ska vi vara på stan mycket så hon sitter i vagnen vilket gör det lite svårare att kontrollera så får se hur det går.
Nu ska vi snart ta bussen in till stan och möta ungarnas mommo. Ser ut att bli en fin dag i alla fall.
hej, va äter hon för gröt?
SvaraRaderaPilttis havre-hallon/banan(?) och den Pilttis fullkorn-päron/någo(?). De Piltti som är från 6 månader iaf.:)
RaderaJa förstår int varför dom rekommenderar dide från 6mån? Hallon ska vell int småttingar ät å fullkorn med gluten borde int under 1åringar ät..
RaderaJassåå, he va ju knasit... Kanske man sku börja kok vanlig havregrynsgröt åt henne istället. Billigare, men int lika enkelt att laga.
Raderahej! jag ha koka egen havregrynsgröt åt min tös som ji lika gammal som wilma nu i snart 2 mån... å he gar bra bara att mix grynen så blir ti krossa å hon äter he bra! lycka till :)
SvaraRaderahär kör vi no med havregrynen sedan typ 6mån ! Jag blandar med ersättning lr vatten å mixar int änns flingor. Ibland då ja e lat så micrar ja så då går e ju snabbt men att koka e ju nog bäst :)
SvaraRaderahavre innehåller ju int gluten ;)
SvaraRaderaNä, men pilttis havre/hallon innehåller vetemjöl...
Raderavi har också alltid kokatsjälv, men inte micrat och inte nånsin på snabbhavreflngor, tycker det blir så äckligt slemmig konsistens då.. Havregryn avger ju ett visst sorts slem förresten som är helt super för tarmfunktionen, den motverkar även blåskatarr, sådär by the way ;) keliaki förbundet avråder från att använda sädesslag med gluten för barn under 1 år, det finns ju ganska starka samband med riklig komjölkskonsumtion och glutenintolerans. Och små barn dricker ju ofta mycke omjölk.
SvaraRadera