onsdag 19 september 2012

Gahh.

Det här var en sån där natt där man skulle ha fått mera sömn ute på terassen i ösregnet än vad man fick innanför väggarna. Om det inte är en tand så vet jag inte vad vi ska ta oss till. Hon bara skrek och skrek, förutom när jag gick fram och tillbaka genom lägenheten. Sen fick jag henne att somna i vår säng till sist, men sömnsaldot har lidit likaså kvaliteten på den lilla sömnen. Stackars Robin som for till jobbet redan till sju med bara några timmars sömn bakom sig. De här ungarna förstod i alla fall att sova till åtta så jag känner mig ändå inte så trött som jag trodde att jag skulle göra. Inatt var jag bombsäker på att vi inte far till öppet dagis idag, men nu håller vi på att ställa oss dit i alla fall. Nu beställer jag en natt med bara 3 mål mat, tack. Wilmas dagsrutiner är helt åt skogen för hon vaknar alltid på olika tid och sen så sover hon ju bara 30 minuter åt gången så det blir inte alltid samma tid. Vet inte hur vi ska få ihop dagen så att det gynnar natten. På dagen kan hon vara vaken allt mellan 1,5 timme till 4 i sträck. Mat får hon på samma tid varje dag, på ett ungefär.
Nu ska vi ställa oss iväg och idag tänker jag vara så lat och använda engångsblöjor åt Wilma.

6 kommentarer:

 1. Kan det vara någon form av allergi? Vår 1-åring började vakna nattetid och skrika i samma veva som hon började få vanliga mjölprodukter. Dagtid hade hon inga bekymmer, men då jag kokade kvällsgröten på mjölk så blev det för mycket, så varje natt ca 12-tiden började hon gallskrika tills hon fick ut luft, alltid märkte jag inte att det kom luft, men efter ett tag kom det antagligen och hon lugnade sig. Ibland gav jag cuplaton på kvällarna och då var också nätterna bättre. Nu har hon laktosfri kost och vi sover bra igen.

  Eller har du börjat äta nåt nytt som hennes mage inte tål? Eller reagerar hon på sädesslag? Eller kan hon vara övertrött om hon sovit dåligt på dagen? Försöker kasta lit bollar i luften ifall det sku underlätta era nätter. Vet hur påfrestande det är då barnen inte sover som de ska.

  SvaraRadera
 2. Hos oss sov H dåliga nätter om hon sovit dåligt på dan, kanske det hänger ihop?

  SvaraRadera
 3. Eller sen är hon bara ett oroligt barn som sover dåligt.. Finns såna också och det kan man tyvärr inte göra så mycket åt.

  SvaraRadera
 4. Hm, kanske borde prova på att byta kvällsgröt om det skulle vara allergi, men jag tror inte att det är det. Ibland sover hon ju nog relativt bra. Hon har ju väldigt konstig dagssömn så jag misstänker att det hänger ihop. Och hon verkar vara en sån som sover ytligt...

  SvaraRadera
 5. Halder mee Madelin. Om dagssömnen e ruko så e nattsömnen högst troligen he å. Vaför har int rådgivningen givi grönt tecken fö puré på kväldan ännu? Ja sku minns att Noomi va i Wilmas ålder tå hon fick böri ita puré ti kvällsbit (hon hata välling) å tå sovd hon igenom hejla natten å hold se mätt.
  Men som e valt nämnd, så e ju all bånen olika. :)

  Hoppas ni får na bukt me e snart!

  SvaraRadera
 6. Hur många gånger per dag sover hon nu? Våra barn har också sovit mest korta snuttar. Lite bättre har det blivit då dom börjat klara sig på 2sovpass/dag, men först då dom börjat sova bara en gång har dom börjat sova riktigt bra. Så det blir ju bättre med tiden, men jättejobbigt då man är mitt i det...

  SvaraRadera