lördag 22 september 2012

Blodig bussfärd

God morgon! Har inte hunnit uppdatera sedan igår före bussmardrömmen, som några av er nog läst om redan på Facebook.

Igår var vi alltså in till stan och mötte upp min mamma. Vi åt i stan och shoppade lite innan vi for hem med bussen. Redan efter några 100  meter så bromsade bussen in kraftigt så vi blev lite skraja. Såg ingen egentlig orsak till inbromsningen men färden fortsatte. Min mamma höll i Theodor i fall att det skulle upprepas och jag satt och höll i vagnen redan vid inbromsningen för annars hade nog Wilma flugit ur vagnen och vagnen fallit omkull. Wilma blev gnällig efter en stund så jag fick amma henne på bussen och tur var att jag ammade henne så hon halvlåg med ryggen mot färdriktningen. Plötsligt så nitbromsade bussen och jag såg hur alla passagerare slungades framåt i bussen. Theodor som satt bakom vagnen där det finns ett räcke att hålla i sig flög med näsan i räcket, fastän min mamma höll i honom) och började stortjuta. Wilma blev livrädd och började gråta hon med. Det började blöda ur Theodors näsa och en snäll flicka på bussen kom med ett papper och häll Theodor i handen lite medan min mamma torkade hans näsa. Jag fick fast Wilma i vagnen och tog Theodor i famnen för han ville till mamma. Någon hade tryckt på stop knappen för de skulle av vid följande hållplats med chauffören körde om hela tre hållplatser, medan han frågade var det egentligen finns några hållplatser, innan han stannade. Några stackare hamnade att gå ungefär två kilometer för att han inte stannade. Han körde sakta sen efter det och stannade nog där vi skulle av. Busschauffören steg ur bussen på vår hållplats och kom och frågade vad som hände i bussen. Vi förklarade att Theodor slog i näsan vid inbromsningen och han bad om ursäkt innan han började skylla på en bil framför som hade bromsat och att bussen var en "romuauto" med bromsar som inte fungerar?! (Mina teorier är att det antagligen var en ny busschaufför som inte kört den rutten många gånger förut och därav missade hållplatserna och kanske inte kunde hantera bussen riktigt bra...)

När Robin sen kom hem så ringde han till bussbolaget och pratade lite medan jag ringde till hälsostationen. Vi åkte in för en snabb koll så att inget var brutet och så att det finns dokumenterat att Theodor skadat sig.

Väldigt obehagligt var det och jag är inte alls lika positivt inställd till lokaltrafiken mera... Men något liknande har vi aldrig varit med om tidigare!

---

På kvällen for jag och Robin in till stan och åt ute medan ungarna var hemma med min mamma. 
Inatt hade hon hand om ungarna så vi fick sova. Wilma sov bara två gånger igår på dagen i 30 minuter men på natten sov hon riktigt bra. Var vaken 12 men somnade om när hon fick nappen och sen 3 vaknade hon och slutade gråta när lampan kom på (mörkrädd??) och åt lite på en dl innan hon somnade om och vaknade först halv 8 när Theodor vaknade!  Tror vi binder fast min mamma här och inte skickar hem henne med bussen som planerat;)

Idag ska vi prova bilstol, igen så får se om det finns en enda som går in i vår bil...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar