lördag 21 september 2013

Två veckor

Tänk att det redan gått två veckor sen han föddes! Tiden går så fort men på samma gång känns det som att han alltid funnits.

Jag blir galen på Wilmas sovande! När vi lyckas få henne att sova mellan 20-20:30 så sover hon till 8. Misslyckas vi och hon somnar först närmare 21 eller senare så vaknar hon 6 och somnar inte om. Fatta ångesten på kvällen och känslan när man försökt få henne att somna i över en timme, sneglar på klockan och inser att loppet ät kört. Igår blev det så och idag, 06:00 tog fröken morgon. Förde tillbaka henne till hennes säng x antal gånger men utan att hon stannade där mer än en minut så fick snällt ge upp. Pappan som är bra på att gå och lägga sig sent var måttligt pigg på att stiga upp.
Hade tänkt fara in till stan idag. Har lite födelsedagspresenter som ska inhandlas och mat som ska köpas. Tror det får bli Stenhaga istället, som vanligt. Vet inte om jag orkar gå på stan med alla fem humör som finns i den här familjen idag.

1 kommentar:

  1. Så trist att det ska bli sådär =/ har ni samma rutiner varje kväll? Knut har haft en period i sommar då han hela tiden sprang upp och kunde ibland somna kl 22! Och det var fast vi hade exakt samma rutiner som vi haft i nästan 3 år.

    Men då har vi ändrat våran rutin nu lite, först kl 18 bad/dusch dom dagar det behövs, kl 18.30 välling och barnproram, kl 19 tandborstning och Agnes får gå och sova, direkt efter Agnes är lagd i sängen så läser vi en bok i soffan med Knut och sen får han gå och lägga sig. Boken är det som vi ändrat och vi förklarar för han före vi läser att han inte får bråka eller springa upp, för då slutar vi läsa boken och att han måste lyssna på oss. Så alltid före kl 19.30 har vi hann i sängen och ibland somnar han direkt och ibland är han vaken i sängen till kl 20.00. Om han springer upp, så säger vi att då läser vi ingen bok imorgonkväll och det funkar än så länge.

    Wilma är ju mindre än Knut, men så kör vi här hemma just nu. För det är bara frustrerande att hålla på att springa fram och tillbaka och lägga ner ungen hela tiden! Man blir inte ledig och får sin ensamtid där på kvällen.

    SvaraRadera