torsdag 2 augusti 2012

God morgon!

Igår när vi gick till mammaträffen och skulle korsa vägen så kom det en del bilar som vi måste vänta på. Plötsligt saktade en bil ner och jag blev helt nervös och fundersam vad sjutton han håller på med, men insåg snart att han stannade så att vi skulle få korsa vägen! Så ovanligt är det här:)

Inatt vaknade Wilma "bara" fem gånger. Första gången så fick jag henne att somna om utan att amma men det blev nog en massa skrik och brända nerver innan det inträffade. Andra gången så sov hela huset och jag tänkte inte väcka Theodor ett på natten så då matade jag henne. Likadant kl. 1, 3 och 5. Hon är ju inte hungrig när hon vaknar men hon kan inte somna om innan jag matat henne lite. Hur man ska bryta den här onda cirkeln vet jag då inte. Kanske det ändrar sen när hon börjar äta mer mat på dagen? Igår gick vällingen ner ganska bra annars! Men jag börjar bli väldigt trött på att stiga upp 5-7 gånger varje natt nu. Hittills har det fungerat (och förr så vaknade hon ju inte så ofta) men nu börjar det faktiskt kännas som att jag vill ha ett slut på det. Är det inte från 6 månaders ålder som de egentligen inte behöver äta på natten ens?! En gång per natt kna jag nog tänka mig att mata henne, men inte sju. Nå, rådgivning om 1½ vecka så får fråga där hur vi ska göra.

Idag har vi inga stora planer. Ska väl till lekparken en sväng och så ska här städas.

2 kommentarer:

  1. Usch då, låter jobbigt! Har själv en 4 månader gammal kille som sover i princip hela nätter (han började med det vid 2,5 månaders ålder). Jag helammar ännu och har tänkt göra det tills han blir 6 mån åtminstone. Han sover 20-07 ungefär. Med en matning vid 4-5-tiden. Ibland vaknar han redan 3-tiden, och då vill han gärna också ammas 6-tiden, men de morgnarna sover vi oftast lite längre i stället och vaknar vid 8. Dagtid sover han sen i stället väldigt lite, bara några korta 30 minuters pass (ibland 1-1,5 timmar), men hellre det än att han vaknar hela tiden på natten. Och på dagen äter han också ofta, med 2-3 timmars mellanrum ungefär. Har även en dotter som just fyllt 2, så är väldigt intressant att följa med din vardag då vår ofta ser ganska likadan ut. :) Dottern sover i stället gärna 3 timmar på dagen, så för tillfället är det faktiskt så att hon sover fler timmar i dygnet än lillebror! Det hjälper inte att ge Wilma nappen då hon vaknar på natten? Reagerar du på något vis genast då hon vaknar eller väntar du och ser ifall hon skulle somna om av sig själv? Små barn (och vi vuxna också) vaknar ju till många gånger på natten, men lär sig så småningom att somna om igen utan hjälp. Hur går det annars med Theodors potträning? Jag lämnade bort dotterns blöja då hon just fyllt 2 år och det gick fint! Bara en vecka senare började hon vara torr även på natten så nu är hon helt blöjfri och det har inte skett en enda "olycka" på natten. :) Lycka till med båda projekten!

    SvaraRadera
  2. Tänk så olika det kan vara från barn till barn! Wilma verkligen gallskriker när hon vaknar på natten och hon somnar inte om före hon fått äta/snutta lite. Har försökt låta henne gråta men hon slutar inte och dessutom väcker det Theodor om hon håller på för länge. Nappen duger bara efter att hon ätit en stund så hon använder nog napp.
    Theodors potträning la vi på is eftersom han inte var mogen för det. Han kissade duktigt på pottan när jag la dit honom men så fort jag lämnade honom ensam ens för två sekunder så kunde det komma kiss i byxorna.

    SvaraRadera