söndag 2 december 2018

Lillajul och mässling

Vi har haft en riktigt skön lillajul och första advent. Julgröt på min första skola, mysig julmarknad vid Torgare, lillajulmiddag och julkalender fyllde gårdagen. Snöstorm fick vi också som pricken över i!
 Idag har vi firat min lillebror hemma hos mina föräldrar och så var jag och Robin på julgransjakt #2 för i år. Den förra granen vi redan valt ut är lite väl liten dit vi nu flyttat (med högt till tak) så vi ville hitta en ny vilket vi gjorde. Men den fick inte komma med hem riktigt ännu. 




Det som fyllt både huvudet, Facebook-flödet och nyhetsrybrikerna de senaste dagarna är mässling. Ett barn i grannkommunen har fått mässling och har varit i kontakt med ca 300 människor under smittoperioden. Med tanke på att det finns många vaccinmotståndare här som inte vaccinerat sina barn så blev det här lite för spännande. Att föda barn mitt i en eventuell epidemi med mässling är inget jag tycker klingar bra. Bara att hålla tummarna att alla sista minuten vaccinationer gör susen. Wilgot har ännu inte fått sin andra dos eftersom den ges vid sex års kontrollen, men jag ska kolla upp om det vore vettigt att få den redan nu med tanke på omständigheterna. Nyfödd bebis och mässling är inget att leka med, trots att bebisen kan ha ett visst skydd av mig. Nej inga epidemier hit tack! 

2 kommentarer:

  1. I Jakobstad får barnen påfyllningsdosen av MPR-vaccinet vid fyraårskontrollen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jo,såg att de har olika riktlinjer för jeppis/pedesi än krombi/kokkola men ska koll me rådgivningen om vi sku få andra sprutan tidigare :)

      Radera