onsdag 26 december 2018

Två veckor

En sån vecka det varit sen sist! Fick mjölkstockning två dagar innan jul. In till sjukhuset och crp var 108 så fick börja med antibiotika genast (som tur var i pillerform och hemma). 39 graders feber i två dagar och jag frös så jag skakade varje gång den febernedsättande medicinen avtog. Men lika snabbt som stockningen uppenbarade sig försvann den också. Det lustiga med det här är att exakt samma sak hände när Wilma och Wilgot var runt 1-2 veckor gamla. Hade förberett mig på att det antagligen händer även denna gång, och trots förebyggande åtgärder så gjorde det det. Nå, slutet gott, allting gott. 

Vi hade hembesök från rådgivningen förra veckan också. Fröken hade gått upp till 3,8kg! 74g per dag, och minimi är 15-20g per dag. Någon som producerar dunderhonung här. I övermorgon är det dags för nästa vägning. Är inte det minsta orolig. 

Kalas i Jakobstad har vi också hunnit med, och julshopping i Kokkola (och första McDonalds besöket för fröken...).

Uppesittarkväll hemma hos oss, med amningsmarathon. Julafton firades hos svärmor, och jag fick äta i omgångar. Juldagen firades hos mina föräldrar, och fröken sov sig genom förrätt, varmrätt och efterrätt! 

Två veckors bebisen sover, äter, kissar, bajsar och kollar runt sig. Mer vaken nu än tidigare. Också mer nöjd nu, utan bröst i munnen konstant. Sov över sex timmar i sträck naten till julafton! Men vanligtvis 2-4 timmars sovpass på nätterna, så jag får tillräckligt med sömn otroligt nog. Namn är något som många frågar efter, men ännu har vi inte bestämt oss till 100%, men vi har ett namn som tilltalar oss mer än andra. Måste bara bestämma oss för det. Så småningom. 

God fortsättning till er alla!

Två veckors tomtenissen

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar