tisdag 25 februari 2014

T som i...

Trött... Träningsvärk...
Igår kväll var jag och grannen ute på en timmes lång powerwalk. Idag har jag träningsvärk i muskler jag inte ens visste om att jag hade.
På tal om hade så hade vi det städat igår efter att jag mer eller mindre hela eftermiddagen städade. Nu ser det likadant ut som före det. Är det faktiskt så att man måste göra hushållsarbete fyra timmar om dagen eller har jag bara ovanligt råddiga ungar?
Får nog ta tag i det nu igen för lite senare ska vi ut och gå/cykla med grannarna så då blir inget gjort. Where to start...?

//Trebarnsmamman som vakat med bebis två timmar inatt

2 kommentarer:

  1. nog är barnen nu så stora att de kan lära sig att plocka undan.Gör det till en lek eller tävling.Sen får du väl överse med litet rådd.

    SvaraRadera
  2. Mina barn (3,5 och snart 2 år) har från ca 1 års ålder själva fått delta i att plocka undan sina leksaker. Nu gör de det i princip själva varje dag före vilan och så samma sak före nattsömnen. Vi föräldrar hjälper lite till men snart behövs det nog inte mera. Då var sak har sin plats så är det samtidigt som en lek att föra alla saker tillbaka på sina platser. Skulle bli helt slut om jag själv var tvungen att plocka upp efter dem hela tiden och dessutom vill jag de ska lära sig för livet och delta i hemmets sysslor, vilket de faktiskt gärna gör då det får dem att känna sig viktiga och behövda, vilket jag tror är väldigt viktigt.

    SvaraRadera