måndag 25 juni 2018

Midsommar

Riktigt midsommarväder fick vi åtminstone, det vill säga regn och +10 grader. Addera lite stormvindar på fredagen också! Men det var skönt med tre lediga dagar och naturen behövde regnet. Haglet kanske man hade kunnat skippa, men sånt rår man inte över. 

På fredag bakade vi en äppelpaj som vi åt innan vi begav oss till mina föräldrar för att äta middag. Robin grillade ute under grilltaket när ösregnet/hagelskuren kom och det blev bestämt att vi inte äter i lusthuset, eftersom alla hade blivit genomblöta bara av att ta sig dit (8 meter). Robin satt fast under grilltaket en bra stund för det var ingen kort skur, men till sist fick vi in både honom och maten som var riktigt god!

På lördag firade vi midsommar med kompisgänget vid en sommarstuga mitt i skogen, som så många gånger tidigare. I år var det lite speciellt eftersom det var 10 år sen vi första gången firade midsommar tillsammans, och så har vi gjort alla år sen dess! Härliga människor vi har omkring oss! Igår spenderade vi eftermiddagen hos svärmor och det var lika roligt som alltid. Så trevligt att bo närmare henne nu så man kan träffas mer spontant. 

Och idag drog vardagen igång på riktigt. Första hela veckan i jobb denna graviditet (bortsett från praktiken då) och det gick över förväntan! Orkar väldigt bra med tanke på hur trött jag har varit tidigare. Nu behöver jag bara vila lite när jag kommer hem, inte sova. Så vi får hoppas att det går lika bra hela sommaren och att min arbetskraft behövs också under hösten. Trivs så bra på jobbet!

Den här veckan är egentligen fullspäckad. Theodor är hos mina föräldrar nu när både jag och Robin jobbar, så han ska skjutsas hit och dit. Dessutom har han fotboll tre gånger i veckan. Utöver det ska jag på läkarbesök, föräldramöte och så hem till mina föräldrar och hjälpa till imorgon när de ska sätta igång en mjölkrobot på gården. Som tur är har jag något så roligt som besök av en god vän inplanerat mitt i veckan! Jag tror att den här veckan kommer att flyga förbi, och kanske resten av sommaren också... Tågbiljetter måste jag köpa idag så vi kommer oss iväg till Helsingfors om några veckor. Tur att jag har min kalender säger jag bara, annars hade jag nog glömt hälften!

1 kommentar: