onsdag 20 juni 2018

Begagnade bilar

Under våren har vår bil fått spendera några dagar på spa, vilket känns i plånboken... Den börjar nog sjunga på sista versen med sina 300t+ kilometrar på mätaren så det blir nog dags att kika på något i bättre skick så småningom. Vi har haft vår bil i över fem år nu, och innan dess hade vi en bil i några år som krånglade hela tiden. Innan den bilen så hade vi varsin bil, men det var innan Theodor föddes, dvs. inget behov av barnvagnsutrymme i bakluckan där inte.
Vi har blivit så ”vuxna” nu att vi helst köper bil från en bilfirma. Inte splitternytt då, för det är det inte riktigt läge för ännu, men begagnat. På det sättet har man ändå en viss försäkring om bilen går sönder inom de första månaderna, vilket man inte har på samma sätt om man köper av en privatperson. Därför föredrar vi bilfirma nu och kollar egentligen bara bilar där via.

Tyvärr kostar bilar ganska mycket mer här än i Sverige, vilket märks bra om man kollar på exempelvis http://bilstjarnan.se. Känns lite lockande att importera en bil från Sverige, men importskatten är ganska så dyr på de bilar vi spanat in så får nog klicka bort mig från begagnade bilar nu. Något som ni har bättre i Sverige, billigare bilar! Hälsningar från ett av de dyraste länderna i världen (eller något sånt). 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar