onsdag 16 januari 2019

Fem veckor

Igår kväll dög ingenting åt lilla fröken och jag själv var SÅ redo att börja sova. En frustrerande sista timme innan både jag och lillungen slocknade, båda i egna sängar. Sen belönade hon mig med att sova sex timmar i sträck så det var en betydligt piggare mor som steg upp denna morgon än den som somnade igår. 

Idag försökte vi oss på ett besök till församlingens föräldra-barn grupp. Visade sig att den börjar först om två veckor, men vi fick leka där i alla fall tillsammans med en annan familj. Gick hem sen, via mitt gamla jobb. Visade upp fröken åt barnen som jag jobbade med i höstas. Så roligt! Det tog sen sin tid att gå hem. En timmes promenad, så ganska lämpligt för en relativt nyförlöst mamma med tillhörande femåring och barnvagn (och oplogade trottoarer och vägkanter). 

Skruttet (okej, hon har fått ett namn men har inte gått ut med det på sociala medier ännu) sov sen nästan fyra timmar i vagnen! Hann både koka korvsoppa, äta varm(!) mat, vika tvätt och tygblöjor, plocka bort julen, dammsuga barr och sköta diskmaskinen. Fröken vaknade lagom tills jag bänkat mig i soffan med en kopp te. Bra tajmat att få amma och dricka te samtidigt! 

När man är gravid så är luktsinnet mycket känsligare än annars, men tror att det fungerar helt tvärt om nu efteråt. Stinker antagligen av sur mjölk och spyor utan att själv märka av det, heheh. Det glamorösa mammalivet fortsätter. Skulle inte byta det mot något annat i hela världen! 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar