måndag 1 april 2013

Resetips?

Nu börjar vår resa närma sig med stormsteg och jag tar tacksamt emot alla resetips jag kan få! Eftersom vi aldrig rest förut så är det väldigt nytt för oss. Vi åker alltså hela familjen till Turkiet om några veckor. Får man ha med typ små russinaskar åt ungarna på planet? Borde man äta tabletter för att hålla magen i skick? Hur får man Theodors öron att klara flygresan? Allt ni har att komma med är till stor hjälp så bring it on!

9 kommentarer:

  1. Man får ta med russin och sånt. Välling/mjölktetran också ifall barnet är så litet att det behöver. =) Sen en massa kul småpyssel åt barnen eller någon ny leksak.
    Vi har alltid ätit mjölksyrebakterier då vi är utomlans och börjar oftast äta dem några dagar innan (hörde nånstans att det är bra att göra det).
    Om det är problem med öronen så är det bra att suga på något medan man lyfter och landar, typ en trip eller vatten ur en flaska, tuggummi kanske inte fungerar ännu.

    Där var ni lite som jag kom på så där snabbt! =)

    SvaraRadera
  2. Nässprej brukar hjälpa bra åt barnen :)

    SvaraRadera
  3. Handdesinficering är bra att ha med, man har ju inte alltid möjlighet att tvätta händerna när man ska äta :)

    SvaraRadera
  4. Mot magsjuka (som ni naturligtvis inte kommer att få) : Floridral (till de små), imodium/koltabletter mot diarré, mjölksyrebakterier i förebyggande syfte.
    Jag har hört att mat som man äter från bufféer kan vara orsaken till magsjukor (inte alltid!), man vet aldrig hur länge den har stått framme. Så jag rekommenderar att äta mat som är uppvärmd direkt!

    Ha en skön semester!
    /Mia

    SvaraRadera
  5. Mjölksyretablett en vecka före och under resan..packa med imodium om.man får magsjuka..nässpray om.man blir stockad i näsa av acn på planet.. käsidesi

    SvaraRadera
  6. Passin saan et fö gatukebab.. Kämppis miin hadd ripuli i ein viko baket a viri ti Turkiet...

    SvaraRadera
  7. Vi ha tejji kopiona ååv passen, IFALL man sko ha så otur att di sko fösvinn så har man naating att vis, men fövara int döm på sama ställ som passen.. Åså ha ja iti Bifiform några dag fyri vi ha firi tills vi ha komi heim, finns även åt bånen (he e naasås tuggtabletten). Har alder hadd na extra problem me magan men ta me Imodium ifall ni sku få naa.. Tyckt Turkiet va superbra, men he kan ju föstås varier från hotell ti hotell he. Va heitt hotelli ni sko bo på? :) // Johanna

    SvaraRadera
  8. Side resort, om ja int mins heilt feil;) He ska vara barnvänligt å nyrenoverat:) 4 stjärnigt tror ja e va å.

    SvaraRadera
  9. extra myki tålamod e mitt tips :)) nå att tugg på i flyge e bra, tuggummi åt theodor? å amma wilma då ni lyfter å landar.. trevlig resa!

    SvaraRadera