söndag 14 april 2019

4 månader, tygblöja och första resan

Får börja med att be om ursäkt för bildkrångel... På datorn har allt sett normalt ut men för alla andra verkar bilderna inte synas. Tror jag hittade problemet så det borde inte ske igen och jag ska försöka få in bilderna igen.

Igår kom vi hem från Helsingfors. Sov två nätter hos min moster, träffade mina morföräldrar och besökte barnmässan med min moster och Nayas faster (så roligt! Hade kunnat spendera mer än en dag där.). Tågresan gick jättebra. På hemvägen sov Naya från att vi startade från min moster tills tåget var i Seinäjoki, nästan fyra timmar! Blev lite tråkigt till och med, heh. Roligt att vara på miniresa, men också roligt att komma hem till resten av familjen! 

Naya blev 4 månader i fredags. 1/3 år! Helt knäppt hur snabbt tiden går när man har bebis i huset... Hon helammas ännu, men har fått smaka på gurka i smaknappen. Gott tyckte hon! Hon vänder sig nääästan från rygg till mage. Riktigt på gränsen och hon blir så frustrerad när det inte går. Gissar att hon vänder sig imorgon för det är så nära nu. Hon tycker bättre om att ligga på mage än rygg och snurrar 360 grader fit hon vill. Hon är bra på att backa också. En tand kom igenom och den andra är nog nästan igenom nu också. Idag har hon sovit bara två gånger, och det är nog första gången det händer. 

Så hoppar vi till nästa unge. Wilgot drog ut sin första tand idag! Så stolt kille! Wilma drog ut två förra veckan så det bara trillar tänder ur munnar här. 

Igår kunde man se Wilma på tv. Hon mesverkade i buu-klubbens "superhjälparna" och byggde ett plastmonster. De senaste gångerna vi promenerat in till byn har vi plockat plastskräp längs kanterna och matat monstret. Senast idag gjorde vi det när vi var och röstade. Hittade tussilago längs vägkanten och köpte vårens första glass. Härligt att vi nu får mer värme! Me like! 

Nattygblöjan då (för den som nu är intresserad av det). Den höll tätt 12 timmar, alltså hela natten! Och nätterna efteråt också. Så nu behöver vi inte engångsblöjor alls egentligen. Ska skriva ett separat inlägg om tygblöjorna i något skede. 

Nu valvaka och vm-final!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar