tisdag 8 januari 2013

Har han börjat gå ännu?

Än en gång blev Wilma tagen för en pojke och jag får se över hur jag egentligen klär henne. Men är det här faktiskt så väldigt pojkigt?!De här kläderna är inte ens arvegods utan kläder köpta åt henne.

 Vi har spenderat förmiddagen vid församlingshemmet. Det hade snöat mycket under natten så det var ganska så tungt att både knuffa en vagn framför sig OCH dra rattkälke med 15kg last efter sig 1,5km i snö. Ganska blöt snö. Nå dit slapp vi och på hemvägen, via butiken, hade de plogat trottoaren så det blev lättare:) Men lite börjar man längta efter cykelsäsongen! Då kan Theodor sparkcykla dit. Men sen blir det sommar och uppehåll i allt vad aktiviteter heter. Blir väl strandhäng hela sommaren lång tror jag:) Om vädret tillåter! 

Nu har vi precis ätit sen lunch. Wilma borde sova en stund så småningom. Imorgon kväll ska jag på syjunta. Måste in till stan och köpa garn så jag kan börja sticka någonting. Så imorgon så hittas vi vid öppet dagis:)


6 kommentarer:

 1. De där kläderna är absolut inte pojkaktiga enligt mig!
  Jag klädde (och gör fortfarande) ofta Melody i väldigt neutrala färger. Vitt, brunt, rött osv. Och faktiskt en hel del blått också :)
  Det där är lite fånigt kan jag tycka. Att det nästan verkar som att om man har en flicka så MÅSTE man klä dom i rosa fluff och volang?!
  Melody har mycket klänningar och sånt också, men inte bara sånt...
  Det positiva är att mycket av de kläderna Melody haft genom åren kommer lillebror sen att kunna ärva :-)

  Jag tror som du att det är nyttigt för barnen att få leka med andra barn. Det finns nån studie som hävdar att barn inte har någon utbyte av att vara sociala med andra barn innan 3 års ålder. Det tror jag inte ett skit på kan jag tala om! Jag tror att det är nyttigt. Sen tror jag i och för sig också att det är viktigt att barn har mycket tid med sina föräldrar och inte lämnas bort alltför tidigt och för långa stunder!

  Ja men prova att röra ihop den där maten jag gjorde igår. Det var faktiskt riktigt gott måste jag säga :-)

  SvaraRadera
 2. De flesta tror att Rimma är en pojke också. TOM hon på rådgivningen sa alltid henne till lill-killen de första månaderna. Barn borde tydligen födas med flätor om de är tjejer så att ALLA skulle se vad de har för kön direkt ;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Wilma var nog en pojke på rådgivningen hon också! Kanske hon fick en förbannelse över sig när de bara hade blåa mössor på bb när hon blev född;)

   Radera
 3. Kag klär nog pojkarna i regnbågens alla färger, Ivar tycker dessutom mer om rosa än många andra färger, gult är dock faborit just nu ;)
  Mina gossar har också misstagits för tjejer ibland, oftast när de varit babysar. Med Malte hade jag en lila taddyfleecehalare, som enligt mitt tycke inte var speciellt flickig, men ändå trodde nästan alla att han var en tjej. Jag är faktiskt smått road över när folk tilltalade dom som tjejer, mest för att jag nog fick säga att det nog är en kille och se deras miner ;) Då har jag aldrig klätt dom i klänning eller volanger och sånt. Men jag vill använda alla färger, så att de sedan får känna att de kan klä sig i alla färger och sorters kläder, och hitta sina egna favoriter. Erbjuda alla möjligheter. Och om de själva är vana att kunna använda alla sorts kläder, kanske deinte höjer på ögonbrynen ifall de ser nån som klär sig lite annorlunda, även om de själv sist och slutligen skulle tycka om blått och blixten mcqueen på alla kläder :) Bestämmer dom själv att de vill ha klänning eller någon paljett-top nån dag, så är jag också fine med det.

  Tycker annars inte att Wilmas dress är pojkig. Smarare unisex ;) Men det är ju ganska så vanligt att flickor kläs. rosarosarosa... Lika mycke usch enligt mig som att jag skulle klä mina gossar i bara blått... Ryser...

  SvaraRadera