söndag 13 december 2015

Bältesstol

Nu har vi köpt ny bilstol åt Theodor och vänt honom framåt. Det var inte så att hans Britax Two-Way blev för liten utan det var Wilma som fick det för trångt. Gick knappt att få fast henne till slut för det var så trångt. Orsaken till det är att hon suttit bakom förarsätet, också i en Two-Way, och Robin är väldigt lång. Så nu fick hon byta plats med Theodor som satt bakom passagerarsätet och där ryms hon mycket bättre! Theodor fick en Britax Adventure, lättaste bältesstolen på marknaden, och sitter då bakom förarsätet. Så 5,5år gick det att ha honom bakåtvänd och det skulle ha gått längre om inte bilens utrymme tagit slut för Wilma. Theodor är mellan 115-120 cm lång nu. Wilma kommer nog att kunna sitta bakåtvänt ännu länge och hon är nu snart fyra år.
Vi kör med en Volkswagen Touran och i mitten sitter Wilgot i en Britax Max-Way.
Så åt alla som tycker att ettåringen har för trångt bakåtvänt, pyttsan. Man behöver inte sitta med raka ben i bilen, det gör inte ens vuxna! Barnen har aldrig klagat på att det skulle ha för trångt i stolarna och då kör vi långa sträckor varje månad. Ju längre man har barnet bakåtvänt desto bättre!

3 kommentarer:

  1. Åå vad roligt att se andra ha sina barn bakåtvänt länge. Får höra ofta att vi borde svänga vår äldsta dotter på 5,5 år för att det inte är normalt att sitta bakåtvänt sådär länge. Hon sitter också i en Two-way och är ca 115 cm lång och har bra med rum ännu. Så varför sku vi svänga henne då.

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera