tisdag 29 december 2015

Året 2015

Januari

Jag fortsatte med studierna på sidan om hemmamammalivet. Wilma började i dagklubben. Jag stickade klart något åt mig själv! Och så skrinnade vi när man kunde. Wilma föll och slog näsan så vi satt en del på akuten också, men inget allvarligt var det.


Februari

I februari fick vi en treåring i huset igen. Vi picknickade i skogen och barnen åkte mjölkkärra mycket. Jag tog tag i träningen och fick angina för andra gången den vintern. Vi byggde en stor snökoja hos barnens fammo och utnyttjade krokarna i dörrposten.

Mars

I mara njöt vi av vårvädret. Cyklade med min nya cykel, byggde pussel och inledde utestickningssäsongen. Såg solförmörkelse, inredde studiehörnan och firade påsk. 

April

Mera påsk. Wilma lärde sig cykla utan stödhjul! Åt ute. Var till Helsingfors och firade min morfar. Spännande med både tåg, metro och hotellnatt. Utflykter och takatalvi. Lite små renoveringsprojekt.


Maj

Firade första maj med våra goda vänner här i Vasa. Stickade färdigt det finaste jag någonsin stickat, en sjal åt min fammo. Hon blev så glad och pratar ännu om hur mycket hon tycker om den. Gick och väntade på beslut om dagisplatser, eftersom jag ansökt om det tidigare under våren. Fick sen äntligen besked och alla barn slapp dit som jag ville ha dem! Stora förändringar på gång! Vi åkte till Åbo en helg och sen firade vi Theodor lite i förväg. Stickade klart ett projekt jag hållit på med länge och det blev till min stora förvåning riktigt bra! Theodors bästa kompis, och min bästa kompis flyttade bort från Vasa och vi firade bröllopsdag. Väntade på värmen som aldrig kom.


Juni

Fick en femåring i huset! Hämtade hem ungarnas mommo och moster från flyget, lagom spännande! Gick på skogsutflykter. Tränade, tränade och tränade. Strandpremiär när det var någotsånär varmt. Theodor började skriva. Vi besökte American Car Meeting. Firade midsommar med goda vänner. Lärde mig att laga pavlova, gudomligt gott! Var på min kompis möhippa. Rev tapeter och tog bort spjälsängen åt Wilgot. 

Juli

I juli for vi iväg på vår traditionella semesterresa till Helsingfors och Åbo. Borgbacken, Sveaborg och Mumindalen var semesterns höjdpunkter. Tog med mig Theodor på bio för första gången också. Besökte en hel del lekparker. Firande "midsommar vol.2", en ny tradition som vi gillar skarpt! Vår vän har en så fin sommarstuga vid havet. 

Augusti

Var på möhippa, bröllop och teater. Simmade och slutade med napp åt Wilgot. Fick hallen och tamburen färdigtapetserade. Renoverade klädtamburen. Målade i barnens rum, byggde loftsäng åt Wilma, oljade terassen och möblerna. Tappade bort mina nycklar, men hittade dem igen. Firade veneziad och hade kalas åt Wilgot. Barnen började på dagis och sista augusti började jag skolan!

September

September gick åt till att komma in i nya rutiner med dagis och skola. Allt förlöpte riktigt bra! Jag pysslade en hel del och startade min julblogg. Wilgot fyllde två år! Och jag körde moped. Var ut med mina klasskompisar på Wasa by night också, flera år sen sist. 


Oktober

Var på skogspromenad i Terjärv och hittade ett fint förfallet hus. Var på bio med Robin, superbra film! Pysslade mera, mest julpyssel. Gjorde julklappar. Var på utfärd till Edvinstigen. Satt i skolan mycket och gjorde massvis med skolarbeten hemma. Fullt upp. 

November

Hade en massa tenter och inlämningsuppgifter att göra. Gårdsfest hann vi också med, och ett besök på buu-dagen. Började min praktik på ett dagis här i närheten och trivdes jättebra där! Var ganska slut på kvällarna.

December

Tyckte om årets julkalender så den såg jag varje avsnitt av. Fyra julfester var jag på. Vi var på julmarknad till Vestis och sen på julpyssel dit veckan efter. Till Tropiclandia hann vi också vara. Jag fyllde 25 år och fick si fina presenter av min man. Vi bytte bilstol åt Theodor så nu sitter han då framåtvänt. Jag avlutade min praktik och kommer att sakna de små liven och de stora också. Wilma lärde sig att vissla och vi firade jul. Jag hade 25års kalas med mina fina vänner och det var riktigt roligt som vanligt! Nu återstår inte mycket av det här året! En hel del förändringar har det blivit men trevliga sådana. Jag trivs riktigt bra med att vara studerande och njuter desto mer av ledig tid med barnen nu än vad man gjorde när man var hemma konstant. Vi väntar gäster över nyår vilket ska bli roligt! Barnen har dragit på sig angina, men utan symptom, så nu går de alla tre på antibiotika. Blev ingen billig apoteksresa det inte! Nästan 100€ fick jag punga ut med. Så det är vad jag har "fyndat" på "rean". Hoppas att de inte smittat ner någon och hoppas att vi föräldrar får bra besked från våra prover imorgon. De har haft angina på dagis så de ville att alla barnen ska testas. Tur det för annars hade vi inte märkt av något när de inte har några symptom. 
2016 kommer inte att innebära lika stora förändringar tror jag. Theodor börjar förskola(!) men det är i samma hus som dagiset så inga större förändringar. Min skola borde flytta till Brändö om ett år, Men det är först efter årsskiftet så inget som påverkar 2016. Hoppas att jag hinner med studierna i planerad takt och att vi får vara friska det kommande året, till skillnad från hela hösten som vi varit sjuka (glömde jag nämna i årsberättelsen). Hoppas att de kommer snö och att vi kan skrinna i vinter. Hoppas att sommaren blir varm, till skillnad från i år. Och så SKA den där väggen komma upp som vi väntat på ett bra tag nu. Renovering av vardagsrummet, spisrummet och köket hoppas jag att jag ska åstadkomma då. Men väggen måste upp först och det kan inte jag göra, Träningen borde jag ta i tu med igen för hela hösten föll den bort när jag varit sjuk konstant. Vi var med i en familjejumppa men missade typ 80% av alla gånger pga. sjukdom. Så i vår tror jag att vi skippar det. Så ska vi se hur aktiv jag är här nästa år. Detta år har minsann varit dalande, men jag har haft så fullt upp att ni nu helt enkelt får ha överseende med det. Men några planer på att helt sluta har jag inte i detta skedet i alla fall. 
Hoppas att ni haft ett fint år och att 2016 blir minst lika bra! 
Gott Nytt År till Er alla läsare! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar