tisdag 28 januari 2014

Flera dagar

Oj så lång paus det blev här. Det var inte meningen men tiden har inte räckt till! 
Vi har skrinnat i helgen. Alla dagar. Och så kom min mamma hit på söndag och for hem ikväll. Huvudorsaken var att jag igår var och blev två födelsemärken fattigare och sex stygn rikare och behövde barnvakt under tiden. Var nu lagom mysigt att ta bort dem men nu är det gjort i alla fall. Får nu hoppas att de inte hittar något dåligt i dem nu bara, men knappast. 
Igår var jag och Robin (och Wilgot) bl.a. på café medan de andra barnen var hemma med Mommo. Och idag förde jag Theodor till dagklubb utan att någon annan kom med. Det var lyx det! Sen var vi till stan hela eftermiddagen. Köpte vårskor åt ungarna, schampo och deoderant från ekosoppi åt mig själv, en ståltermos, en tésil, ett par byxor åt Theodor för 3,95€ och så lite småplock från Tiimari som säljer bort allt nu. Serpentiner för 10c/förpackning. Det nalkas kalas här i huset så småningom så det sitter inte helt fel. Vi lunchade på Amarillo och tog kaffepaus på Café senare. När vi kom hem for vi ut på en liten promenad med vagn och rattkälke. Det skulle gärna få komma lite mera snö nu så gruset från trottoarerna försvinner. Ställvis nästan omöjligt att dra rattkälken. Pulka går bättre men Wilma vägrar pulka.
Beställde hem några paket Duplo från libero nu när de har en kampanj. Hämtade ut nya påslakanen från Ellos igår och de är riktigt fina. De med stjärnor på. Lampan från Aveo har ännu inte kommit, men de fick säljstop på lamporna i höst så kanske de inte rett upp det ännu. 
Har stickat en socka också. Åt Robin, för jag var inte helt förtjust i garnet. Den blev faktiskt riktigt bra! Nu gäller det bara att få en till klar då... Men det börjar jag med imorgon på syjuntan. Imorgon ska vi till öppet dagis också. Äntligen! 

Wilgots sömn då. Suck. Det hjälpte inte att byta till spjälsäng kan jag säga. Han vaknar med 1-1,5 timmars mellanrum hela natten. Gäspigt värre. Men "stora" barnen har börjat somna snällt på kvällarna nu. Halleluja! Det sparar energi minsann.
Theodor har slutat äta mat. Eller nästan all mat tycker han inte om nuförtiden. Verkar vara något som hör till hos 3,5 åringar. Nå knappast svälter han ihjäl i alla fall. 
Wilma har blivit så "vuxen" på något sätt. "Månen syns inte", sa hon ikväll och jag undrade varifrån hon har lärt sig att säga "inte" för jag använder nog förkortningen "int". "Wilma inte sitta vannen(vagnen)"och "Tådå(Theodor) inte blåka me Wilma" är exempel på meningar som hon säger. hon pratar mycket den flickan, och sjunger mycket. Har svårt att förstå att hon ännu inte ens är två år! Men snart fyller hon år. Då ska hon ha kalas och en grön tårta med röda bilar på. Det har hon beställt, säkert helt utan att Theodor påverkat henne... ;) Hon härmar honom med det mesta, men ibland sätter hon sig på tvären och så står de och tjafsar om något som Theodor tycker att är "nä" och hon "jå". Måste säga att de är lättare att ha att göra med nu än för några månader sen. Theodor härmar inte Wilma med allt och Wilma gör inte lika mycket hon inte får mera. Men det kommer såklart dagar då man tror att man är tillbaka på ruta ett. Nu piper datorn efter ström så jag ska gå och lägga mig. Gonatt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar