måndag 27 november 2017

Helsingfors-Åbo

I torsdags packade jag och barnen in oss i mina föräldrars bil tillsammans med dem och min yngste bror. Sju personer i en sjusitsig bil hela vägen ner till Helsingfors! Det var ganska dåligt väglag när vi startade på grund av snöstorm, men det blev bättre längs med vägen och vi kom fram bra. Sov två nätter hos min moster och hann oss in till stan en sväng utöver att träffa mina morföräldrar och några andra släktingar. Blev en väldigt intensiv visit. På lördags morgonen körde vi vidare till Åbo, men stannade på vägen för att träffa en annan släkting. Väl framme i Åbo for vi till Ikea, vilket barnen hade önskat (Småland, ni vet). Hittade en hel del saker såklart... Hur vi sen fick allt i bilen är ett mysterium! Tillbaka till centrum, tittade på julöppning med tomtar och älvor(?). Min ena syster bor i Åbo så det var därför vi åkte dit. På kvällen åt vi på restaurang och sen for jag och ungarna till min svågers lägenhet för att sova där. På söndagen gick vi till domkyrkan, på julmarknad, vårdberget och klosterbackens hantverksmuseum. Konstaterade att vi inte kommer att hinna till Vasa tills julöppningen. Lunchade hos syrran och sen drog vi iväg norrut, med en paus i Björneborg där vi träffade min fadder som jag inte sett på 6 år(?). Igår kom vi hem till Robin och katterna halv åtta på kvällen. Barnen somnade snällt efter en fullspäckad helg! Jag också för den delen. 

Imorse kom sen verkligheten ikapp oss när Robin skulle iväg till jobbet, Theodor till skolan, Wilma och Wilgot till dagis och jag till min skola. Puh. Är glad att jumppan har jullov nu så vi fick ta en hemmakväll ikväll! Har till och med fått lite skolarbete gjort. Inte illa! Imorgon är jag "ledig" så jag ska packa upp allt, försöka städa undan allt som hamnat på fel ställen sen vi kom hem och fila lite på teoridelen till mitt examensarbete. Sen väntar skola på onsdag och torsdag igen. Och sen är det slut på föreläsningar för i år och endast fem kvar efter jul! Iiik! Det betyder dock inte att jag är ledig såklart. Har tusen och ett skolarbete att göra ännu före jul. Och efter jul. Men det löser sig! 

Man kunde annars tro att jultokige jag skulle ha pyntat lite nu, men har faktiskt inte hunnit göra mer än att byta gardiner och få upp en girlang med lampor i. Kanske skulle leta reda på en adventsljusstake eller två :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar