fredag 15 december 2017

9 dagar innan jul

December flyger iväg i år och jag hänger inte med! Det är väldigt fullt upp nu med en massa julfester/självständighetsfester och så skolarbeten upp till öronen. Den här veckan har jag och min exmanesarbetspartner suttit vid biblioteket och skrivit mycket. Igår skulle jag skriva en hemtent och luncha med en kompis så jag stack iväg till skolan efter att jag fört ungarna. Fick söka ett bra tag innan jag hittade en bra plats att slå upp datorn på i skolan och hann bara sätta mig ner innan telefonen ringde. Wilgots dagis stod det och jag visste genast vad det handlade om. Sjukt barn, såklart. Bara att stiga upp och springa in via en butik och panikhandla innan bussen kom, och sen hämta hem febrigt barn. Theodor fick gå hem själv från eftis och Wilma blev hämtad av hennes farbrors fru så att jag inte behövde gå med Wilgot och hämta henne. Som tur är så är barnen ändå såpass stora att jag kan parkera dem framför tvn och få något gjort. Hemtenten blev klar, så jag fick stryka en punkt från min skolarbetslista. Idag är Wilgot och Wilma hemma båda två, för jag kan ju inte föra Wilma gående och ta med Wilgot. Dessutom kanske hon också får feber så lika bra att inte smitta ner alla dagiskompisar. Idag skulle jag och min kompis färdigställa teoridelen så att vi kan skicka in den, men eftersom jag är hemma får det ske online. Tur att det finns bra program för det! Nästa vecka har jag handledning i skolan gällande examensarbetet och sen får jag ta "jullov". Har en lång hemtent som ska göras... 

Jag är ju annars en väldigt jultokig person, men i år har jag inte riktigt hunnit med något juligt annat än en del julpynt. Någon julgran blir det inte i år eftersom julafton inte spenderas hemma, men jag känner att det är helt okej. Fastän mysfaktorn med julgran är skyhög så tar det bort en stress att inte behöva fixa en. Eftersom Robin har vår bil så är det svårare att köpa en gran. Nya tag nästa jul, hehe. Vi har vår gamla plastgran i barnens rum och katterna har demolerat den ganska duktigt, så det kanske är lika så bra att inte ha en riktig gran nu när de är så små. 

Imorgon har Theodor julfest i kyrkan, om han inte blir sjuk. Och så har Robin firmajulfest dit också jag är bjuden. Inte helt klart om vi kan delta ännu på grund av sjuka barn men vi kanske nog får löst det på något sätt. Tur i oturen är det ändå att Wilgot redan haft sin julfest/självständighetsbal och samma med Wilma. Och att jag inte har några fler föreläsningar i skolan före jul! Efter jul har jag fem, och så praktiken då. Och så ska vi intervjua personer till vårt examensarbete och sammanställa det innan presentationen. Känns som att jag har situationen någorlunda under kontroll. Men det är stressigt och fullt upp såklart.

Julkorten skickades i sista stund, julgodiset är ännu ogjort och jag har inte ens ingredienser hemma. Men det hinner jag förhoppningsvis med nästa vecka. Annars är det inte hela världen. Faktiskt. Skönt att kunna släppa något! 

I december har vi hunnit fira Finland 100år och så hade jag 27års kalas. Borde uppdatera headern på bloggen också... Ett år äldre nu igen! Knappt så man kommer ihåg vad man fyller nuförtiden ;) Nu ska jag koka ihop lite varm saft åt mina småttingar och sen sätta igång med att läsa igenom examensarbetet och försöka få det till en bättre sammanhängande text, och eventuellt fylla på med något från den bunt böcker jag lånade hem från biblioteket här om dagen.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar