tisdag 23 maj 2017

Sol ute, sol inne, sol i hjärtat, sol i sinne

Igår fick vi känna av den första sommardagen. Som varmast var det 20 grader. Den ljumma vinden som smekte mina armar gjorde mig nästan gråtfärdig. Det kändes så bra och så välbehövligt! Ofattbart hur solen och värmen kan påverka en så otroligt positivt. Jag cyklade till och från skolan efter att äntligen ha fått fixat mina bromsar och det var nog den bästa dagen jag kunde ha valt för detta ändamål. Cyklade hem med kortärmad klänning och var så lycklig som man kan bli. Satt på terassen och läste till tent sen tills vi skulle på Wilgots vårfest. Riktigt lyckad vårfest också. Ja igår var nog en dag av särklass. Sista föreläsningen för året dessutom. Nu återstår bara en tent nästa vecka och sen är det sommarlov och examensarbete som gäller för hela slanten.Igår fick vi dessutom hem en bröllopsinbjudan vilket förgyllde dagen ytterligare.

Idag är koncentrationen däremot inte på topp. Tentläsningen går trögt. Jag är trött trots att jag har sovit över åtta timmar de senaste nätterna. Men sånt är livet. Upp ena dagen och ner nästa. Nå får i alla fall flera maskiner med tvätt torkade ute i solen idag. Vi ska på Wilmas vårfest ikväll vilket säkert blir riktigt roligt. Och efter imorgon så har hela familjen långhelg. Tog ledigt från Theodors förskola och syskonens dagis på fredag och så råkar både jag och Robin vara lediga på fredag så vi passar på att utnyttja det.

Jag borde köpa tågbiljetter till vår Helsingforsresa i sommar så småningom så vi inte blir utan. Hoppas att det inte är så mycket turister i staden under juni månad. Jag tycker om att åka tåg. Det går så mycket snabbare än med bil och man behöver inte sitta stilla. Perfekt transportmedel för oss i och med att man ändå snabbt kommer sig till våra släktingar och andra ställen vi ska besöka med kollektivtransportmedel.

Jag hoppas att jag skulle bli bättre på att vänta på diverse besked. Har flera tenter som jag inte fått in resultat från och några stipendieansökningar. Visserligen fick jag redan ett stipendie så knappast blir jag beviljad flera men skulle vilja ha det svart på vitt så jag inte behöver tänka på det. Nå nu ska jag återgå till tentläsningen. Psykologi är kursen jag läser nu så det är intressant nog men så väldigt mycket litteratur att läsa in sig på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar