måndag 15 maj 2017

Livet just nu

Igår firades morsdag här i Finland. Jag fick presenter på sängen och så hade familjen fixat ihop en smarrig brunch åt oss. Perfekt start på dagen! Resten av dagen gick ganska långt i tentläsningens tecken. Det är mitt liv just nu, hehe. Men med fem skoldagar kvar före sommarlovet så känns sommarlovet inom räckhåll.

I lördags var jag och barnen till på Bock's run. Wilma och Wilgot sprang 500 meter och Theodor 1km. De var så duktiga så! Och alla fick medalj sen. Riktigt lyckat jippo måste jag säga. Vi köpte glass efteråt och åt det ute i solen. Riktigt härlig dag det också.

I onsdags var vi också på ett jippo, nämligen friidrottsjippo för barn under skolåldern. Alla fick medalj där också och barnen fick prova på olika friidrottsgrenar. Riktigt lyckat!

Theodor har varit till skolan på besök (fastän förskolan sitter ihop med skolan och han äter både lunch och mellanmål där varje dag så riktigt nytt är det inte för hans del) och så fick han vet vilken klass han ska gå i. Spännande! Den här veckan ska han dit igen och så har de föräldramöte en kväll som vi ska på. Spännande att gå in i en ny era!

Barnen har 11 dagisdagar/förskoledagar kvar före sommarlovet. Inte mycket det! Men det känns inte som att sommaren är bakom hörnet när det snöar var och varannan dag... Idag blåste det väldigt kallt så barnen fick ha yllehalare på under skalkläderna. Känns ju trist. Men nog blir det väl sommar ännu i år ska vi hoppas.

Den här veckan började med en ledig dag för min del. Ledig är kanske att överdriva när jag har tent imorgon och på torsdag, men vi fick sova lite längre i alla fall. Kvällarna denna vecka är fullbokade med fler jippon och playdates, Ganska så intensivt just nu med andra ord. Det som är dåligt med att läsa på tent hemma är att jag så lätt börjar städa istället. Förra veckan storstädade jag duschrummet, till och med bakom tvättmaskinen! Men det börjar bli dags att få det städat här så småningom eftersom vi blir en till i familjen i slutet av juni när vi får hem vår lilla kattunge! Ser verkligen fram emot det! En av mina mål i framtiden har varit just det att skaffa katt och nu är det dags. Har tänkt att vi inte kan ha katt för att min mamma är allergisk och sover här ibland, men så kom det fram att hon sovit hos min bror och han har katter så tydligen var det inte ett så stort hinder som jag först trodde vilket gjorde att vi beslutade oss för att bli kattägare. Barnen älskar sin farmors katter och de har aldrig reagerat på dem så ingen av oss borde vara allergiska. Härligt!

Nu ska jag återgå till tentlitteraturen inom specialpedagogik men tänkte att jag skulle passa på att uppdatera er lite om vårt liv just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar