måndag 21 november 2016

Lillajulveckan och helgen

Den här helgen har varit riktigt trevlig. På fredagen fick vi ett grupparbete klart. Så skönt! På kvällen for jag hem till en mammavän tillsammans med fem andra och vi hade det trevligt där med mycket skratt och prat. Åttatiden packade vi oss in i vår bil och begav oss ut på vägar täckta i många cm snöslask. Värsta väglaget jag kört i vågar jag påstå. Men vi kom oss fram till stan. 30+ fest på Ollis bestod resten av kvällen av. Jag slapp in fastän jag inte är över 30, hehe. Hade det riktigt roligt där och dansade över fem timmar i sträck. Sen gav mina ben, fötter och rygg upp. Hittade inga andra skor än ganska höga så får skylla mig själv. Lite över två styrde jag kosan hem via några mammor. Agerade taxi ;) Som tur var hade slasket smält bort under kvällen. Fyra timmars sömn och så började lördagen.

Bytte gardiner och vaktade Robins syskonbarn på lördagen. Minstingen är bara ett år och så gosig! Vi hade det riktigt trevligt. Virkade en hel del under lördagen också. Snöflingor är det som jag håller på med nu. Bilder finns på instagram @julivasa.

Söndagen ägnade jag åt städning, bytte till julmattor, målade dörröppning, virkade en halv charmander (ska bli julklapp åt barnen) och var med Theodor på fotboll. På dagen var jag också till stan med Wilma och Wilgot. Efter fredagens snökaos så kände jag att jag kan göra vad som helst så jag vågade mig ner i torgparkeringen för första gången, hehe. Hittade nya utebyxor åt mig och lite julklappar. Somnade halv elva på spikmattan och vaknade flera timmar senare och tog bort den. Väldigt länge sen det hände sist måste jag medge! Sov som en stock hela natten och vaknade faktiskt inte ens av Robins larm i morse utan av mitt eget. Så nu känner jag mig faktiskt lite mer utvilad. Glömde dock att Theodor skulle ha innejumppa idag så han har inga jumppakläder med sig... Nå, det är inte hela världen.

Nu borde jag sitta och skriva flitigt på ett skolarbete, men fick böckerna jag behöver förnyade så nu har jag mer tid på mig. Man kan ju inte stressa ihjäl sig heller ;) Snart ska jag till Brändö och sälja halarmärken för ett skolprojekt. Vi samlar in pengar till en kvinna som har en sällsynt autoimmun sjukdom och behöver få behandling som bara kan får i Chicago, vilket kostar väldigt mycket pengar. Hittills har insamlingen gått över förväntan och vi ska ännu sälja vid två tillfällen. Känns bra att kunna hjälpa till, samtidigt som det ger oss studiepoäng.

Den här veckan ska jag julpynta när jag hinner, och måla klart dörröppningen till köket. Tänk att det är lillajul i helgen! Redan! Hade behövt två veckor nu före det istället för en känner jag. Skolarbetet kräver så mycket just nu. Men man får göra det bästa av situationen. På lördag är det förutom lillajul också julöppning i Vasa. Det betyder fyrverkeri på torget. Mys! Och det bästa av allt, våra goda vänner kommer hit på besök! Ser verkligen fram emot det. Så efter den här ganska fullproppade skolveckan kommer det en trevlig belöning. Fyra grupparbeten denna vecka och fem nästa. Sen borde grupparbeten vara klara. Hoppas jag! Då är det bara två egna uppgifter och en stor tent kvar före jul. Sen bara allt är godkänt så har jag mer än hälften av studierna klara! Det känns skönt om något!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar