måndag 9 november 2015

Studerande mamma - det sämsta

Det absolut sämsta med att vara studerande mamma är nog när barnen blir sjuka. Det är inte meningen att ha barn när man studerar, än mindre sjuka barn. Oj så vi har fått och får pussla för att få det att gå ihop. Robin har fått vabba många gånger redan och jag har hela tiden obligatoriska föreläsningar som jag inte får missa. Har en del dagar lediga nu som då, men då är det aldrig någon som är sjuk. Börjar gå en på nerverna det här. Men nu tycker jag faktiskt att vi börjar ha gått igenom alla höstens sjukdomar. Spysjuka i huset igen alltså. Sista patientens tur nu, om det nu var det jag hade när jag mådde dåligt en förmiddag för 1,5 vecka sen. Jag tror att det var det, för det verkar inte vara någon riktigt besvärlig variant som tur är! Men vabbas ska det ändå såklart. Hoppas innerligt att våren blir lättare ur hälsoperspektiv. Och min förkylning verkar nog faktiskt kanske ge med sig nu *ta i trä*. 
Lite mer positiva saker då. Var på föräldraföreningens möte ikväll. Fick mig en skön powerwalk dit eftersom det blev lite bråttom efter maten. Duggregnade också men inte så mycket så man blev våt, så det störde inte. 
Har haft muntlig finska tent idag och den blev godkänd. Fick också veta att min skriftliga finska tent blir godkänd! Hurra! Finskan som jag fasat över mest när det gäller mina studier. Och nu har jag klarat av den första kursen! Det är goda nyheter det. Och jag har hittat någon sorts motivation till att faktiskt vilja lära mig finska. Beror säkert mycket på att jag faktiskt kan finska innerst inne, men själv inte riktigt ser det. 
Har också fått en annan tent godkänd så snart börjar studiepoängen trilla in. Trevligt, trevligt! 
Jag har julpysslat en hel del den senaste tiden och resultat ser ni på julbloggen. Har sett att folk börjat julpynta ute nu också och det piggar upp i höstmörkret. 
Vad annat då... Fick hem barnens dagisfoton idag! Det var skojigt. Ska visa dem sen, men har inga bilder på datorn nu. Fick också hem papper från brottsregistercentralen och jag har inte gjort något dumt som förhindrar min praktik med barn, haha. Ganska självklart men en positiv sak är det trots allt. Ja, det kanske var allt från den här studerande mamman idag. Lite mer positivt än negativt, men ville bara spy ur mig min ilska över alla sjukdomar vi har å haft i höst. Och så får ni hålla tummarna att vi får morgondagen att gå ihop med jobb och skola!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar