söndag 15 juli 2012

Klätterapa och funderingar

Vi var till lekparken på andra sidan berget idag och Theodor överraskade med att klättra upp i klätterställningen!Det var riktigt roligt att vara där en stund hela familjen:) Wilma sov mest och var nöjd i vagnen. Theodor stod på ståbrädan hela vägen dit och tillbaka.

Och så en bild på Wilma.
Theodor kissade på pottan ikväll! Så han använde ingen blöja på hela dagen:) Duktigt! Men som sagt så tar vi det inte så allvarligt. Om han inte är mogen för det så är han inte. Bara att försöka igen senare då:)

Ikväll somnade barnen snällt och relativt tidigt:) Tror att jag ska sätta igång bastun. Måste njuta av att bada bastu i "vår" nuvarande relativt rymliga bastu för om 2-3 månader så är det en mindre bastu som är "vår". Mindre bastu och lite mindre kök får vi och ingen bruksvind men det är det enda dåliga. Sen finns det en massa bra saker som att vi får garage och bilstolpplats, större förråd, privatare gårdsplan, snyggare tapeter och två toaletter:) Undrar bara när vi får flytta in. Gissar på slutet av oktober men det kan bli redan i september om det vill sig. Kommer nog att sakna den här lägenheten i alla fall.

Börjar bli lite småstressad på Kela (sällan det händer då...). Skickade in pappren de ville ha för flera veckor sen men har inte hört något av dem så det kan hända att jag hamnar att betala tillbaka pengar åt dem för att de är tröga. Förstår inte varför jag inte skulle få betalt för att jag är hemma med Theodor bara för att jag ändå är hemma med Wilma och Robin får bättre lön an tidigare. Alltså på riktigt, ni som är vårdlediga och mammalediga på samma gång får ni ingenting för det äldre barnet annat än barnbidrag?? Börjar faktiskt bli lite sugen på att jobba istället för att vara hemma, men bara på grund av Kelakrånglet. Jag trivs annars jättebra med att vara hemma med mina små. Har lite idéer vad jag ska göra sen när jag vill börja jobba men det får vänta tills ungarna inte är hemma på dagarna mera. Så jag har ännu några år som hemmamamma framför mig om vi klarar oss ekonomiskt:)

Det är annars helt knäppt hur olika jag uppfattar tiden nu när Wilma är liten och när Theodor var i samma ålder! Jag tyckte att han blev stor mycket tidigare. Wilma är bebis längre, åldermässigt. Men tidsmässigt så tycker jag att tiden går väldigt mycket snabbare nu! När Theodor var liten blev jag babysjuk när han var typ tre månader men nu är jag inte babysjuk, ännu:p

Hm. sitter och ser på Date Movie på samma gång jag skriver nu och märker att man kanske börjar bli vuxen när man inte tycker om filmer som Date Movie mera... Det blir alldeles för mycket av allt i såna filmer. Nu ska jag nog ta och se om bastun börjar vara klar istället för att svamla här:)

3 kommentarer:

  1. under mammalediheten får man inget för äldre syskonet men efter det får man syskontillägg som var kanske 80 lr nå liknande tills barnet fyllt 3. pissit då man sku tyck att dom sku borda stöda att hålla barnen hemma längre men iof så kostar dagis ganska myki mer ändå..

    SvaraRadera
  2. det stämmer nog som du säger, att tiden går mycke snabbare än med första ungen, men de känns åldersmässigt mindre. S började ju få mat när han var lika gammal som T är nu! jisses alltså, hur kunde han ens äta de, haha.T e ju så pytte lite ännu så riktig mat får hon nog vänta men ännu måånga månader.. ;)

    SvaraRadera
  3. tyvärr kan man inte vara vårdledig och mammaledig tillika utan antingen eller. Därför får man bara mammapengen då man är mammaledig och inget för de äldre barnen.

    SvaraRadera