tisdag 26 maj 2020

En uppdatering sent i maj

Oj idag kom den, om så endast för en dag, sommarvärmen! Ännu klockan 22 var jag ute med bara sommarklänning och skruvade Theodors cykel. Han ska på utfärd med skolan imorgon och jag hade glömt bort att den krånglat, cykeln. Men nu är den i skick och vi är redo för morgondagen som utlovats bli kall och regnig. Snart nalkas sommarlovet för barnen, något som kommer på plötsligt. Men tre veckor efteråt får jag semester och mammaledigheten börjar direkt efter. 17 jobbdagar kvar räknade jag ut här en dag. Så. Lite. Kommer nog att sakna jobbet mitt... 

Vad har vi pysslat på med då? Nå, timmarna räcker inte till på dygnet. Vi har orienterat i skogen vilket var riktigt mysigt! Jag har nätshoppat en hel del (tyg till tygblöjor, nappar åt bebis, ny vattenflaska åt Naya, haklapp, vagnpäls) och så köpte vi en syskonvsgn! Ville ha en Emmaljunga double viking och det blev en Emmaljunga double viking. Så nöjd! Den står tvättad (och intäckt) under trappan i väntan på passagerare. Den yngsta passageraren borde göra entré om mindre än 3 månader! Men det kan gott och väl bli lite mer än tre månader också. Under 100 dagar ska vi åtminstone tro att väntan blir. 

Jag har bakat en daim cheesecake som blev gudomligt god! Och virkat klart babyfilten, som Naya genast provade. Jag har också målat klart i Wilmas rum så nu får jag stryka det från min att-göra-lista. Vi har också varit på begravning, via Zoom. Så märkligt och overkligt men ändå tur att vi fick delta på något sätt. Barnen förstod stundens allvar och uppförde sig exemplariskare(?) än någonsin förut. Och Naya härmade allt hon hör ungefär, som vanligt. "Herren bjöd" sa hon när sista versen på "Tryggare kan ingen vara" klingat ut. Ljuvliga unge! 

Gällande det fysiska måendet så är järnvärdet fortfarande lite lågt så jag får snällt knappra vidare på järntabletterna. Har en tendens att inte lägga mig i tid numera. Skyller på ljuset, och värmen. Samt det faktum att jag vill ha flera timmar på dygnet! Ångrar mig alltid på morgonen, men behöver inte sova dagtid så antar jag får den sömn jag behöver. Börjar bli lite tungt att böja mig ner nu, och magen har blivit ganska stor. Tänk att det redan borde vara ca 1kg bebis där inne! Galet. Annars är allt bra med mig. Inga större mängder sammandragningar, ingen foglossning, liite ryggont ibland bara och så håller sig de nattliga sendragen borta så länge jag kommer ihåg att dricka mycket vatten! 

Nej nu får jag nog ta och svälja vitaminerna, borsta tänderna och gå i säng. Vi har för övrigt skaffat mörkläggningsgardiner i sovrummet och Naya började genast sova till 9 på helgerna istället för 7. Hur bra!!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar