torsdag 18 augusti 2016

Semestern (Varning för bildbomb!)

Nu har semestern tagit slut och sommaren är på sina sista dagar. Ibland har det varit riktigt höst i luften redan! Men jag ska ta och lägga upp lite (mycket) bilder från vår sommar.

Vi har hunnit vara till Fäboda och simmat i megastora vågor.
 En dag var vi till Toivonens djurpark i Kälvi. 
 Väldigt mysigt ställe. Djurpark/museigård på samma gång. Wilgot provade på en gammaldags gunga.


 Ägaren till stället råkade vara där och Theodor fick sitta på en traktor som ägaren startade åt honom. Spännande!

 Wilma lekte skola en stund.


 Lekstuge bostadsmässa hade de också där. Inspirerande!
 Gammal brandbil.
 Så fina gamla hus! Senare var jag på möhippa och Robin på svensexa. Lite bilder därifrån.


 SUP var jätteroligt! 

 Några dagar senare var vi och gick på en naturstig i natursköna Terjärv. Fina hus här också.
 Och så kom Wilma på att hon också ville fota lite, i väntan på att resten av familjen skulle hinna ikapp oss.
 Åskat har det gjort en hel del.
 Och spöregnat.
 Sista semesterveckan, efter bröllopet jag tidigare bloggade om, satte vi oss på tåget till Helsingfors.Vi besökte mina morföräldrar och bodde hos min moster och hennes familj. Borgbacken var en av höjdpunkterna. Både Theodor och Wilma åkte inomhus berg och dalbanan med mig. Den är numera i 3D och det var riktigt häftigt! Föråpnad över att min fyraåring vågade åka... Vi åkte nästan på allt vi bara fick åka på. Theodor var så lång att han fick komma med på bland annat trä berg och dalbanan och stora piratskeppet. Biljetterna är svindyra, men så läste jag att de ger en stor summa varje år till barnskyddet. Känns mycket bättre att betala nästan 40€ per person då. Wilgot åkte bara på gratis saker ännu i år. Vi hade en riktigt rolig dag där och det var inte så långa köer i år. Förra året köade vi en halvtimme till varje sak så vi hann knappt åka alls, därför tog vi semestern så sent i år, mitt i veckan och Borgbacken en mulen dag. Succé!

Den här sommaren har både varit väldigt, väldigt rolig men också påfrestande med en hel del ovisshet och motgångar. Nu är vi i alla fall på rätt spår igen och redo inför hösten. Barnen började på dagis/förskola i förrgår, men Theodor fick feber kvällen efter så jag hade alla barn hemma igår. De var dock friska hela gårdagen så idag är de tillbaka på dagis/förskola igen. Jag har varit till tandläkaren (måste passa på att ta sådant nu före skolan börjar men efter att barnen börjat. Bokade tid redan i januari!) och imorgon ska jag tillbaka för att lappa det enda hålet jag hade. Är glad att det bara är ett hål per år i snitt nu. Förut hade jag betydligt fler hål. Känner inte av att jag har hål så det är bra att jag går på kontroll årligen så man hittar dem. 

Lite renoveringsuppdatering också här på slutet: Har spacklat och slipat både igår och idag, vilket jag kommer att hålla på med nu flera dagar misstänker jag. Sen är det dörrhålet som ska sänkas (måste låna kärra, köpa virke, låna cirkelsåg+hyvel av någon så lite svårare än att spackla vägg...) vilket vi måste göra när vi hinner. Tänker åtminstone göra så mycket jag bara kan med väggarna så att det bara är att tapetsera sedan när dörrhålet är sänkt. Har motivation att göra sånt här nu och rent praktiskt går det att göra nu när barnen är på dagis/förskola. Känns som att det går framåt fastän det nog tog längre än jag hade trott. Nå efter det här är det betydligt mindre rum som ska tapetseras så då går det lättare! 

1 kommentar: