onsdag 20 april 2016

Mina heliga onsdagskvällar

Idag är det onsdag igen. Så roligt! Som ni säkert hunnit räkna ut vid det här laget så är det under onsdagskvällar som min syjunta träffas. Det låter mycket mer gammaldags än det är, jag lovar ;) Vet inte om jag desto mera presenterat min syjunta här så tänkte att jag kan göra det nu. Förut var syjuntan en Arbiskurs för mammor som tycker om att sy och handarbeta, men år efter år var det nästan bara samma medlemmar som varje år och medlemmarna blev riktigt bra vänner. Jag började 2012 och sedan dess har det kommit till några få nya. För snart ett år sedan, 22.4, så lösgjorde vi oss från Arbis och bildade en helt egen förening, Syjuntan rf. Nu sköter vi oss själva och det har gått riktigt bra! 
Syjuntan har blivit mer en stickjunta de senaste åren och (nästan) alla de som förut inte stickat så har i något skede börjat och fastnat. Där är jag ett levande exempel! Vad gör vi då? Vi stickar såklart, dricker kaffe och pratar massor om allt mellan himmel och jord. Vi är som en stor grupp vänner som stöttar varann och jag är så glad att jag har dessa tjejer i mitt liv. 
Måste väl påpeka här att jag nog är yngst, men de övriga är inte 70 åriga tanter (ännu, hehe). Nej men på riktigt så är de flesta något på 30. Lite på 20 personer är medlemmar, men oftast är vi runt 10 varje onsdagskväll, året om. Vi hittar på roliga evenemang, som till exempel sy-lan där vi syr/stickar i ett dygn, åker på handarbetsmässor och till hösten ska vi ha ett sy-lan på glasbruket. Det ser jag fram emot! Till syjuntan kan man komma på vilket humör man än är. Ingen ställer några krav och det finns inga restriktioner på vad man får och inte får göra. Om man bara vill sitta och lyssna på andra så får man göra det. Inga krav alls. Och det är så skönt att ha en kväll i veckan när man kommer sig bort hemifrån och bara får vara! 

Alla borde ha en syjunta <3  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar