onsdag 31 december 2014

Året 2014

Januari
 
Det nya året firades i goda vänners sällskap i +8 grader och regn. Sen kom snön. Wilgot bytte från korg till spjälsäng. Snön kom äntligen!Wilma skrinnade för första gången, 1 år och 11 månader gammal. Theodor skidade för första gången. Vi fick spysjuka. Började lite smått kika på ny lägenhet. "Opererade" bort några födelsemärken också.

Februari

Wilgot blev sjuk, fick hostmedicin utskriven och en natt hade han 40 graders feber. Vi var och tittade på en parhuslägenhet som vi blev förtjusta i. La ett bud på bostaden. Jag, Wilgot och en kompis for till Åbo och hälsade på en väninna. Wilgot var knäpptyst i bilen hela vägen dit och nästan tillbaka. La ett till bud. Var på en hel del bankmöten och hade möte med mäklare. Wilma fyllde två år och vi hade kalas. Vi besökte bokbussen och rutschade i "vår" snö/is backe. Fick veta att han som sålde bostaden inte kunde godkänna budet innan han själv köpt en bostad åt sig. Suck. Besökte simhallen för första gången. Tittade på ishockey OS, var ute och cyklade för snön smälte bort. Beställde ny cykel åt Theodor. Halkade i en istäckt backe i skogen och fick besöka hälsostationen för lite röntgen och omplåstring samma dag som vi skrev på pappren till vårt nya hem.

Mars
Theodor lärde sig stå på händer. Han lärde sig också väldigt snabbt att cykla utan stödhjul. Jag sökte in till Socionom utbildningen här i Vasa. Hade lägenhetsvisningar hos oss
(bodde på hyra så behövde inte få den såld men det skulle ändå vara visningar var och varannan kväll...). Packade, packade, packade. Wilgot åt sin första sked fast mat på sin ½års dag. Snubblade på ungarnas tågbana med Wilgot i famnen och måste ta emot mig med den redan skadade handen vilket resulterade i skena. Tog fram vårkläderna. Cykelpremiär för Wilgot (han satt nog i sitsen när vi cyklade men sov så länge vi var i lekparken). I slutet av månaden flyttade vi. Gick relativt smidigt men förra ägaren hade inte städat riktigt bra så hela första dagen gick åt till att städa köket. (Vi snackar saker kvar i lådor och skåp...) 

April

Var ute på min första länk sedan Wilgot föddes. Hade badkarspremiär. Besökte Swingeling. Var på mässa och lyssnade på Benny Törnros (han som skrivit och sjunger muminsångerna). Theodor och Wilma blev allt duktigare på att cykla. Vi firade påsk norrut som vanligt. Satt ute på gården ganska ofta och njöt av en kopp té i solen ibland med stickningen med. Fotade vårt hus. 

Maj
Maj. Min favoritmånad! Vi var ute, ute och ute. Njöt av solen, hade 27 grader varmt på Theodors 4års kalas! Badade i simbassäng. Plockade blommor. Satt ute. Såg på ishockey VM. Jag visade er lite mer av vårt hem. Vi byggde kojor. Firade morsdag med frukost och presenter i sängen! Dagen till ära sa Wilma "älskar dej" åt mig för första gången och det utan någon yttre påverkan! 

Juni
 
Ah, sköna juni. Kall var du men ändå härlig! Började med min systers studentfest samma dag som Theodor fyllde 4år. Veckan efter var det dags för min pappas 50års kalas. Sen fyllde Robin 25. Hans mamma kom på besök en annan dag så han fick två tårtor. Där emellan hann jag på något sätt läsa en tjock bok till mitt inträdesprov och slapp vidare på intervju. Var ute mycket, firade en kall midsommar (se selfien med stjärnmössan...) i Terjärv och dagen efter var det midsommarfest med 90-tals tema vid våra vänners villa(sommarställe).  Visade mer av huset och byggde högsäng åt ungarna. La in Wilgot i deras rum också fastän han ännu åt på natten. Slapp in till Socionomutbildningen och firade med tårta. Jag la om en stenläggning på gården vilket tog ganska mycket tid.

Juli
I juli kom äntligen värmen och vi fick prova på att ha det väldigt varmt i sovrummen. Hängde på stranden mycket. Köpte nytt köksbord. Köpte ny bilstol åt Wilma och Wilgot tog över hennes gamla. Wilgot började stiga upp längs möbler. Theodor och Wilma hade vattenkrig. Jag renoverade lekstugan. vi åt glass. Vi var i stan när störtskuren kom och översvämmade flera gator. vi var på KAJ konsert i skolparken i Jakobstad. Var på Pride paraden i samma stad. Firade "midsommar 2" med våra vänner. Så fint sommarställe och har aldrig simmat i så varmt vatten! Värmen kom på riktigt när Robin fick semester i mitten av månaden. 30 grader blev vardag! Vi for till Helsingfors i slutet av månaden. 

Augusti
10 dagar var vi i Helsingfors och Åbo, om jag inte mins fel. Av de dagarna behövde vi inte långärmat, strumpor, täckta skor, långbyxor en enda gång! Inte paraply heller för den delen. 34 grader var det i Åbo! Borgbacken, högholmen, Åbo slott (x2) och Runsala hörde till programmet. En riktigt härlig semester med släkt och vänner! Och det gör vi varje sommar :) Väl hemma åskade det titt som tätt. Vi besökte öppet dagis igen efter sommarstängt, Wilgot klämde fingrarna mellan utedörren när min syjunta var här så de fick agera barnvakt medan vi körde iväg till sjukhuset med lillen. Inget brutet tack och lov! Köpte ny barnvagn. Theodor började dagklubben. Vi hade talko på gården och många träd togs ner.  Målade terassräcket och terassgolvet. Grävde upp en stor del av ett hörn av gården som vi inte hade vetat att var vårt.

September
 
I september var det fem år sedan vi fick veta att Theodor var på väg. Av de fem åren, 60 månader, har jag varit gravid eller/och ammat i 52 månader! Wilgot slutade amma, han fyllde ett år och började gå. Theodor började jumppa-skoj. Jag klippte håret efter att ha konstaterat att det nog var ganska långt och slitet i topparna. Hade Theodor och Wilma i stadshusparken själva första gången. Och så inledde vi glöggsäsongen. Var till Stockholm med kompisarna på en kryssning. Hade riktigt roligt! 

Oktober
Hade ganska fullt upp hela oktober. Började julpyssla lite smått och den första snön kom. Träffade en nyinflyttad mamma med tre barn som vi började umgås med. Råkade vara i stan på fel ställe när en knivhuggning inträffade och såg lite mer än jag ville. Ungarna såg inget i alla fall men jag var i chock en bra stund efteråt. 

November
 
November var en riktigt bra månad! Fick alla höstens skolarbeten klara, studerade alltså via öppna yrkeshögskolan. Fick dem godkända också. Var på syjunteresa till Tammerfors på hantverksmässa. Riktigt skön helg! Ja, angina drog jag på mig också. Mindre kul. Och höstblåsor hade ungarna. Vi bakade pepparkakor. Besökte stundars julmarknad. Var på mässa i botniahallen, men det kan ha varit i oktober? Julpysslade, sydde slips åt Robin och en klänning åt mig själv och en åt Wilma. Var i skogen med ungarna. Firade farsdag. Julpyntade. Julstämningen var på topp!

December
 
Stickade, stickade och stickade lite till. Ytrenoverade dockhuset som jag hade när jag var liten och min faster hade före det. Min farfars bygge. Wilma fick det sen till julklapp. Firade självständighetsdag. Firade min födelsedag. Julpyntade och hade julmusiken på nästan dygnet runt! Jumppa-julfest, öppet dagis-julfest, dagklubbs-julfest. snön kom! For på en dag i Stockholm-kryssning med min nya och gamla familj. Riktigt kul!

Oj vad jag började längta till våren nu! Och sommaren. Det har varit ett underbart år! Helt fantastiskt. Hade inte kunnat önska mig mer än så här. Vi trivs så otroligt bra i vårt "nya" hem. Barnen är härliga (och jobbiga). Att skriva det här inlägget tog lång tid så jag orkar inte fixa så bilderna skulle komma på ett bättre mer organiserat sätt. Jag hoppas att 2015 kommer att bli lika underbart och att vi får umgås med våra nära och kära ofta. Har inga stora mål utsatta för 2015 utan tänker ta det som det kommer. Kommer att vara hemma hela året och studera via öppna yrkeshögskolan. Theodor och Wilma kommer att vara i dagklubb, men i olika grupper. Vi kommer att besöka öppet dagis en dag i veckan. Förhoppningsvis får vi vardagsrummet, hallen och spisrummet renoverat det kommande året. Men mest önskar jag att vi får vara friska och glada.

Och så vill jag önska alla mina läsare ett riktigt gott nytt år!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar