torsdag 26 juni 2014

46

#100happydays

Idag har vi spenderat förmiddagen i en lekpark en bit bort. Riktigt bra lekpark. Vi cyklade dit och Wilgot sov i cykelvagnen sen när vi var där. (Han sitter inte i cykelvagnen när jag cyklar, det är han för liten för) En flicka som också var i parken började prata med mig och frågade om jag kunde gissa vad hon heter. Josefin och Emma gav hon som alternativ. Jag, som var där i lekparken tillsammans med min väninna Emma, blev lite ställd. Det visade sig att flickan också hette Josefin (och hennes mamma Emma tydligen). Vilket sammanträffande. 
På eftermiddagen träffades fem av syjuntamammorna med barn. Vi lekte lite i vår park och sen satt vi på grannens terass och åt lite mellanmål. 12 barn + 2 gravidmagar. Ungarna hade så roligt att vi tar en repris nästa vecka. 
Ikväll var jag till stan och shoppade utan barn! Det är nog en halvt evighet sen sist det. Kände mig så vilse utan barnvagn. Inte ens en handväska hade jag med mig! Och hem kom jag med två par byxor, och det var därför jag for till stan. Mitt enda par hela snygga jeans gick sönder härom veckan... Men nu är jag ekiperad ett tar framöver. 
Sen blev det bastubad med ungarna och nu sover alla sött. 

Wilgot sover bättre på nätterna nu. Somnar 19-20, vaknar tre gånger och sover till 7-8. Första gången han vaknar brukar jag amma honom och lägga tillbaka honom i sängen och han somnar om. Andra och tredje gången så lyfter jag upp honom, går några meter tills han tar nappen i munnen, gungar honom några sekunder innan jag lägger ner honom tillbaka och han somnar om. Inatt tänkte jag försöka att inte amma utan bara lyfta upp och lugna ner. Får se hur det går. Theodor och Wilma var båda 9½ månader när de slutade äta på natten så om Wilgot ska följa samma mönster så är det dags nu!
Har också tänkt skruva ihop sängarna åt ungarna så de får våningssäng inom en snar framtid. Skulle gärna flytta ut Wilgot nu för han vaknar så lätt. Kan varken skriva dagbok eller läsa något på kvällarna i sängen utan att han vaknar... Har inte skrivit dagbok sen före flytten! Det börjar vara länge sen det... Tur att jag har bloggen i alla fall.

Har en "sluta bita på naglarna"-period nu, igen. En ovana jag skarpt ogillar men har svårt att komma ifrån. Men nu är det inte så mycket stressigt eller nervöst på gång så kanske det ska gå. Eller nervöst kanske det lite är, för idag borde mitt antagningsbrev ha blivit skickat. Får se om jag kom in. Ställer in mig på brev först på måndag, men kommer nog att springa till postlådan ofta imorgon.Men nu när jag läser på Novias hemsida står det att breven postas från och med 27.6. Konstigt, för på inträdesprovet sa de att de postar breven den 26.6. Nå, nån gång snart borde jag få veta.

Så, kanske ni har fått kvällsläsning så det räcker nu. Värst vad det bubblar ur mig nu när jag har igång datorn :)

1 kommentar:

  1. Wilgot vaknade ju bara en gång, kl 2.30 hos oss och åt då 2dl ersättning, så jag tror mera på att han behöver mera mat än du har på natten, och att han därför vaknar flera ggr. Eller så var det en tillfällighet. Kram, mamma-mommo

    SvaraRadera