måndag 12 april 2021

Påskhäxor, potträning och träning utan potta

Plötsligt en månad senare! Vad har vi sysslat med då? Påsk och påskhäxat i liten skala. Vi var faktiskt till Vasa på långfredagen! Första gången Wintra åkte över en timme bort. Och första gången hon träffade sina kusiner och deras föräldrar. Jätteroligt att vara där! 

Annars har det nog varit ganska mycket motion och träning som dominerat "fritiden". Långa vagnpromenader (gick till mina föräldrsr och tillbaka med syskonvagnen för några veckor sen vilket blev 18km), hemmaträning tre gånger i veckan (för mig, gubben drar till gymmet samtidigt) och igår skulle jag ut och gå men det slutade med en 2,5km löptur som avslutning på promenaden. Faktiskt riktigt skönt. Har inte sprungit mer än korta intervaller under våren, och senast jag var ute på en lite längre löprunda var nog i början av graviditeten med Naya = 3 år sen. Imorgon är första uteträningen med småbarnsmammor vilket jag ser fram emot. Skulle varit idag men det snöar så vi flyttade det framåt. 
Cykelvagnen blev beställd, och grymt försenad, så jag avbokade den beställningen och köpte från ett annat ställe så den här veckan borde jag få den + jogginghjul som hör till. Ser så fram emot det och hoppas, hoppas att leveransen inte blir försenad. 

Naya har varit utan blöja en vecka nu och de senaste dygnen har varit olycksfria så *fingers crossed* att det håller i sig! Wintra har sovit någrs hela nätter, men det varierar nog väääldigt mycket. Igår fick jag sitta med henne i gungstolen till 23:30 innan hon somnade för natten, efter att ha sovit 21-22. Hon sover ofta 2-3h + 1h på dagen så ganska mycket vilket säkert påverkar nattsömnen också. Igår fick hon sin första tand (höger nere, kommer själv garanterat att glömma) och några dagar innan det började hon ta sig framåt och inte bara åt alla andra håll. Hon står i krypställning och gungar väldigt ofta också, men har inte riktigt kommit på hur man tar sig fram annat än någon gång "i misstag". Sitter själv gör hon också, men faller nog ibland så man får vara på sin vakt eller ha något mjukt runt henne. Händer mycket i hennes utveckling just nu känns det som! Nåja, nu är kaffet mitt slut och Wintra låter vaken i babyvakten så bloggtiden är slut. Ha det gott!

1 kommentar:

  1. Fina barn ni har. Träningen är livsviktig för mig. Förstår precis den känslan över hur skönt det är att få springa lite. Ha en fin dag!

    SvaraRadera