måndag 19 juni 2017

Helsingfors

Plötsligt har ännu en halv månad gått. Vi har hunnit med Theodors kompiskalas och släktkalas. Ungen önskade sig en Mario-tårta och såklart fick han det. 

I onsdags tog vi bussen till stan klockan 8 på morgonen. Vi skulle ha kunnat chansa på nians  buss men vågade inte göra det med tanke på att tåget gick tjugo före tio och bussarna inte alltid går att lita på... 
Nåväl, vi tog en glass på torget innan vi gick till tåget. Väl på tåget tyckte jag att jag kände igen en dagismamma i samma vagn som oss och visst visade det sig vara Theodor och Wilgots kompisar som också var på väg söderut. Kul sammanträffande! Tågresan gick riktigt bra och framme hos min moster så lekte vi ute med barnen ett tag vid lekparken.


På torsdagen for vi till Borgbacken. Barnens höjdpunkt under resan, utan tvekan. Vi åkte på allt som Theodor fick åka på ungefär och Wilma fick åka på allt hon ville och fick åka på. Jag och min kusin, som är typ 14 år yngre än mig, åkte på en ny grej de hade där som snurrade väldigt mycket. Riktigt roligt! Är lite stolt över mig själv som vågade åka på den, haha. Förut åkte jag på allt men nu har jag varit i viloläge sen Theodor föddes ungefär. 
Fredagen spenderade vi på Sveaborg. Så vackert ställe! Hade kunnat stanna där hur länge som helst, men regnmoln drog in mot eftermiddagen så vi fick lov att bege oss hemåt igen. Vi hann i alla fall besöka en ubåt, ha picnic på en klippa och beundra miljön. Så skönt att besöka Sveaborg utan barnvagn måste jag påpeka! 

 
På lördag besökte vi Korkee som är en klätterpark. Theodor och Wilma klättrade på de uppsatta banorna och Theodor tryckte att de var lite väl enkla. Nästa gång tar vi och besöker en park med högre banor. Wilgot ville inte klättra fastän han skulle ha fått göra det. En av de som arbetade där frågade honom om han kommer och klättrar nästa gång, men nej det skulle han inte göra, hehe. Efteråt besökte vi mina morföräldrar, resans höjdpunkt enligt mig. Fick otroligt god mat där, trevligt sällskap och kaffe på det. Riktigt trevligt! Förhoppningsvis blir det inte så lång paus innan vi ses igen.

Söndagen, alltså idag, gick åt till Heureka och tågresa hem. Heureka var riktigt lyckat måste jag säga och de hade en så intressant utställning med plastiserade djur ock människor. Riktigt intressant och barnen tyckte inte att det var läskigt alls. Efteråt så råkade Wilgot snubbla och fick hål på båda händerna. Stackarn. Vid Heureka så fick vi annars också tillverka mynt med eget ansikte på. Roligt souvenir!
Josefin Holmlunds foto.
Tågresan hem gick bra med undantag av att de hade ändrat så att vårt pendolino blivit till ett intercity och inga sittplatser stämde därmed. Som tur var så råkade vi hitta sittplatser mitt emot varandra som motsvarade det vi hade beställt. Tåget blev också lite försenat men vi hann ändå med bussen hem som tur var, för det var sista bussen för ikväll... Sen råkade Wilgot snubbla på trottoaren på vägen hem också och fick ett skrapsår i pannan. Inte hans dag idag...

Vår semesterresa har varit riktigt härlig. Barnen blir bara enklare att ha med på resa för varje år som går och fastän vi i år hamnade att betala för både Theodor och mig (eftersom jag inte hade med någon barnvagn i år) så var det så värt att slippa barnvagnen! Vi trivdes också riktigt bra hos min moster och hennes familj. Eftersom Theodor bara är sex år yngre än min kusin så leker de riktigt bra med varandra. Generationsskiften behöver inte vara så drastiska. 

Nu väntar slutarbetet på mig och så ska det städas inför nästa vecka då vi får hem vår kattunge! Kan säga att jag är väldigt motiverad till att börja röja här, fastän det är ganska lite kvar att göra. Nu är klockan över 12 vilket betyder att det redan är ny vecka! Borde kanske gå och lägga mig så småningom. Känns som att jag har en del att ta igen efter fyra nätter borta.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar