torsdag 6 september 2018

Barnvagnsinlägget

Jag har kikat på barnvagnar hela sommaren, och hade nästan bestämt mig för en Britax Smile 2, eftersom vi var så nöjda med vår B-Dual som vi hade åt Wilgot och Wilma som syskonvagn. Förnuftet sa ändå att det är bäst att provköra den först, vilket jag gjorde förra helgen när vi var till Umeå. Riktigt imponerad blev jag inte. Tyget var inte alls så slätt och fint som på bilden utan sjönk ihop och gjorde att hela vagnen såg tilltufsad ut. Fjädring så gott som obefintlig, och i och med att vi numera bor typ på landet så är det här inte en vagn vi behöver. Provkörde en lite äldre Emmaljunga för några veckor sen och blev väldigt imponerad över hur stadig den vagnen var (och över teleskophandtaget, som gör att också väldigt långa människor bekvämt kan manövrera den). Så här om dagen kom jag fram till att man får så mycket mer ut av pengarna om man köper begagnat, och började istället kika på begagnade vagnar. 


Lite dåligt utbud, men med god tajming fick jag syn på en ny annons med en Emmaljunga å grått tyg som jag blev intresserad av. Igår fick jag med mig min mamma till Vasa för att hälsa på syrran, och vi svängde in via familjen som sålde barnvagnen och den motsvarade mina förväntningar och våra behov så bra att den fick komma med hem utan större fundering. Så hux flux har vi nu en barnvagn till vårt skrutt! 


Och när jag nu hade vägarna förbi Vasa på en onsdag kväll så måste jag ju också sticka mig in till bästa Syjuntan och umgås en stund. 


Idag har jag tvättat upp barnvagnen så nu hänger alla tygdelar på tork. Hälften av alla babykläder är tvättade och inlagda i skåpet, och nu snurrar ännu en maskin med små bodyn och byxor. Har kommit in i någon slags period där jag "boar" inför bebis, trots att det ännu är ca tre månader kvar. Men det finns nog att göra så det räcker till för hela hösten känns det som. Man ska ju hinna pyssla och ställa inför julen här under samma period. 

Idag byter jag vecka också! Den senaste veckan har flugit förbi.


Bebis ligger ännu med huvudet uppåt, vilket i morse gav upphov till skärande smärta i ena revbenet när jag hostade och bebis tydligen hade sitt huvud riktigt högt uppe. Wilgot och Wilma låg båda två fel väg ganska länge så antar att den här kanske följer deras fotspår. Inga nya symtom den här veckan. Låter för övrigt konstigt att säga symtom. Krämpor kanske är mer passande såhär långt in i graviditeten. Jag börjar nu närma mig slutet av den andra trimestern och så återstår bara den sista tredjedelen! Galet. Babyskydd, blöjor, nappar och eventuellt en nappflaska är det som fattas nu. Och mina halvfärdiga hemgjorda projekt då. 

På tal om hemgjorda saker så har jag gjort tre nappkedjor nu. Riktigt nöjd!

Mammalådan kom hem i veckan också, och barnen tyckte att lådan den kom i var riktigt rolig att leka i. Innehållet till mammalådan hittar man här


 Sist, men inte minst, den obligatoriska magbilden för veckan. 26+0, den sista veckan i andra trimestern (enligt vissa, nästsista enligt andra). 






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar