tisdag 30 juni 2015

Hejdå spjälsäng

Ikväll fick Wilma ny säng. Den har inte alla delar ännu, har beställt men de har inte kommit fram, så ännu är den helt vanlig men ska sen högre upp. Wilgot fick flytta bort från spjälsängen. Tog länge innan han somnade men det ska väl börja gå bättre med tiden. Ingen bebis mera... Så nu ska sängen tillbaka till sin ägare. Har lånat den av min mammas väninna. Hur vi nu ska få dit den är ett annat dilemma.
Får lite ångest över att de växer så snabbt de här barnen våra! Tänk att de alla sover i fullstora sängar nu! Wilgot har dessutom börjat prata i meningar nu så han blev riktigt stor på en gång! Treordsmeningar blir allt vanligare men också fyraords förekommer. Älskade lillskrutt :) Men hans favoritsysselsättning är fortsättningsvis att jävlas med sin mor ;)
Annat än skruvat säng så har jag spacklat för att sedan konstatera att tapeten visst går bort på några väggar så här rivs det igen. Men fick hjälp av Robins kompis idag :D
Imorgon hoppas vi på strandväder! Åtminstone till fredag ser prognosen lovande ut! Och till helgen borde vi få det riktigt varmt när vi är i Helsingfors! Åh så skönt!

måndag 29 juni 2015

Möhippa och strandpremiär

I helgen hade vi möhippa för min kompis från yrkes-tiden. Riktigt roligt! Har dansat på nattklubb (och klibbat fast i golvet...) för första gången på flera år. Kom hem till mina föräldrar efter 4 på natten. Men före det hann vi med zumba, picknick, bildorientering, jacuzzi bad, doppat mig i sjön (kallt), grillat och skrattat.
Vi var också till Hartman i Jakobstad och köpte tapeter! Hoppas att det blir bra sen när de är uppe. Fick syskonvagnen såld också. Men det var inte oväntat för den är så bra :) Igår var vi till ett lekland i Kokkola. Var tänkt att vi skulle träffa en kompis där men de fick förhinder. Ungarna hade sett fram emot det så mycket så vi for i alla fall.
Idag började vi dagen med strandbesök. Theodor och Wilma simmade men jag och Wilgot låg i solen istället. Våra vänner kom med dit också och först runt 12 började andra dyka upp, lagom tills solen gick i moln. Det lönar sig att vara ute i god tid ;) Sen har jag omorganiserat och städat i barnens rum och rivit ännu mer tapeter. Imorgon hamnar jag att åka in till stan och köpa spackel. Blir inte till något annars ;)

fredag 26 juni 2015

Tgif

Mitt lilla råddjur, haha. Liknar lite en kastrull den där fruktkorgen från Ikea.
Wilgot sover sin dagssömn på soffan nuförtiden. De senaste kvällarna har han somnar ganska bra faktiskt. Skönt! Så nu säljer vi vår syskonvagn. Den har bara blivit använd för dagssömnen det senaste halvåret och nu kommer han inte att sova ute mera när det bara är 30 minuter ungefär som han får sova. Onödigt att ha en vagn stående och ta rum. Kan vara så att vi redan har en köpare, åtminstone är den reserverad. Har varit så nöjd med vagnen, en britax b-dual. Så smidig men ändå stadig. Kommer nog att sörja den lite men som sagt så har vi ingen användning för den mera.
Fredag idag! Härligt! Tror vi ska cykla till metviksparken nu på eftermiddagen, så får vi tiden att gå. Har haft kärt besök nu på förmiddagen. I helgen står tapetjakt på schemat och lite loppis och kompisträff på ett lekland. Hoppas verkligen att vi hittar tapeter vi vill ha nu! Börjar ha tröttnat på de fula som fanns under de gamla.

Läste att värmen kommer nästa vecka! Hoppas!! Ha en trevlig helg alla!

tisdag 23 juni 2015

En vacker sommarkväll

Hade tänkt se allsång på skansen men efter första minuterna bestämde jag mig för att fara på länk istället. Provade att hålla högre tempo och det gick att få ner kilometertiden till under sex minuter men oj så svettig jag var efter fyra kilometer i den farten. Lite styrketräning på det och sen bastu satt gott.
Smög också upp till ungarnas rum för att se var Wilgot somnar. Han kryper ju ur spjälsängen nu. Hittade honom sovande bredvid Wilma i hennes säng. Iddes inte flytta på honom så får se hur de sover inatt då. Spännande!
Var och kollade tapeter idag också men fastnade inte för något... Så får se hur länge det nu tar innan vi får upp nya.

Förresten så shortspremiärade jag idag! Wohoo! 18,2 grader orkade mätaren upp till på kvällen.

måndag 22 juni 2015

Misommar och rivning

Blev en liten paus här. Nå detta har vi sysslat med de senaste dagarna. Börjar framifrån:
Idag har ungarna gjort det de gör bäst, rivit huset ;) Nå nej men de hjälpte mig med tapetrivning. Har alltså idag efter över ett år i huset äntligen påbörjat renoveringen! Wohoo! Tapeterna i tamburen och hallen är borta (översta lagret, undre får sitta kvar för det sitter som sten) och så är det slipat och klart för nya tapeter. Måste ta oss till en butik som säljer sådant då till näst. 8 timmar har jag stått och grejat med väggarna och ca en timme gräsklippning. Har hunnit ha min kompis på besök också! Det var riktigt roligt att träffa henne. Sker alldeles för sällan! Och Wilgot somnade så gulligt idag :)

Ska vi hoppa till midsommar då?
Torsdags kvällen spenderades med svärmor, svägerskan och en av svågrarna. Gjorde en pavlovs. Gott!
Fredagr for vi norrut efter en god brunch. Grillade på kvällen hos mina föräldrar och Wilgot lärde dig komma ur resesängen. Blev ett helsike med att få honom att somna. När han väl slocknat så gick jag också och la mig för jag hade lovat min pappa att hjälpa honom i ladugården klockan fem. Theodor ville också med så jag väckte honom lite före fem ock vi for dit tillsammans. Matade kalvarna, gav gräs åt kossorna och lite annat innan jag for in tillbaka och somnade om en stund. Theodor var längre kvar med sin moffa och mjölkade kossorna.
På lördag eftermiddag styrde vi kosan mot Terjärv. Hann ta en kaffe hos svärmor innan vi for till våra vänner för att fira midsommar som traditionen påbjuder. Förde hem ungarna efter några timmar och for tillbaka. Vi grillade, badade i badtunna och pratade tills solen gick upp (bakom moln) och sen gick vi tillbaka till svärmor. Väl där blev det lite drama med översvämning i pannrummet men det fixade sig. La mig halv fem och vaknade nio.
Igår kom vi hem igen. Har ännu inte packat upp för det är så mycket roligare att renovera :D

torsdag 18 juni 2015

Försenad

Lite bränna efter två dagar ute i solen. Synd att det bara är ansiktet och händerna som fått se solen hittills i år. Riktigt på riktigt så är rekordet för i år 17 grader ännu. Såg att de lovat upp emot 20 grader till nästa vecka men nu har de ändrat det till 14. Såklart. Tänk hur överbelastat sociala medier kommer att vara sen när värmen väl kommer! Efter två månaders försening, för face it: Det brukar vara 20+ någon dag redan i maj. Hoppas att vi får lite kompensation för den sena sommaren.

onsdag 17 juni 2015

Björn

http://online.osterbottenstidning.fi/Artikel/Visa/67014/210592
Så glad att jag inte bor mitt i skogen! Har alltid haft björnskräck och blir inte mindre av att sånt här händer nån km från mitt barndomshem... Fy.

måndag 15 juni 2015

Helg

I helgen var vi på American Car Meeting i Nykarleby. Så fina bilar! Och både hoppslott åt ungarna och en rutchbana. Riktigt angenäm familjeutflykt. Sen träffade vi våra vänner över en kopp kaffe innan vi begav oss hem till min far och så firade vi honom litegrann och grillade. Sen vidare till svärmor sär vi spenderade natten och större delen av gårdagen. Vi hälsade på hos våra vänner i deras nya hus också. De får nog det så bra där! Men vi saknar dem i Vasa. Theodor stannade kvar hos svärmor och kommer hem igen imorgon, så idag har jag lekt tvåbarnsmamma. Viss skillnad faktiskt fastän det var den enklaste ungen vi har borta. Har påtat i trädgården och försökt göra något åt hushållet idag med varierande resultat. Hann klämma in ett träningspass under Wilgots sovstund också.
Nu ropar gräsklipparen på mig och barnen ska just i säng.

Och så vill jag efterlysa lite sommarvärme! Varmaste vi har haft det här i sommar är *trumvirvel* 17 grader...

fredag 12 juni 2015

Tårta, foto och solnedgång

Igår var det Robins födelsedag. Firade med tårta och hade svärmor och svägerskan på besök. Riktigt roligt!
På kvällen rensade jag bland bilder och beställde efter foton från ifolor. Hann med fyra minuters marginal innan erbjudandet tog slut! Det kalla jag bra tajming!
Brände mig på plättpannan i förrgår. Inte alls roligt som ni ser. Nu ser det lite värre ut i verkligheten än på bild. Tror inte att jag haft en så här "stor" brännblåsa förut.
Igår var det en ganska fin solnedgång där runt tolv när jag gick och la mig. Gjorde något väldigt ovanligt inatt. Sov 9 timmar! Vaknade inte ens av Robins alarm som jag alltid gör. Måste ha varit helt slut ;)
Hade fredagskänsla hela gårdagen. Ganska skönt att det inte är lördag idag så har man hela helgen kvar. Imorgon bär det av norrut för att se på amerikanska bilar. Några år sen vi var dit sist så det ska bli kul! Hoppas att vädret är bra. Sen ska vi träffa kompisar och släktingar.

onsdag 10 juni 2015

DIY namnlappar till kläder

Dagisstarten närmar sig sakta men säkert och då ska alla utekläder namnmärkas. Istället för att skriva direkt i kläderna eller beställa hem namnmärkningar så gjorde jag mina egna. Allt man behöver för det är band som inte är av naturmaterial. Köpte 4 meter band av märket panduro. Viktigt är att man ser att ändarna på bandet är smält så man säkert vet att det fungerar att smälta dem. Sen behövs en märkningspenna som tål tvätt. Jag har en Gütermann creativ sign marker. Sen skriver man barnets namn med lite mellanrum på bandet (ha något under för det kan komma igenom), klipper av bandet till små namnlappar och sen bränner man ändorna på t.ex. ett ljus. Tadaa! Enkla, billiga namnlappar som är klara att sys fast på kläderna. Så enkelt kan man göra namnlappar själv.

tisdag 9 juni 2015

Helt slut!

Theodor väckte mig imorse och visade att han hade skrivit Turkiet i sitt häfte. Nästan i alla fall, så duktig unge!
Förmiddagen spenderades utomhus i solen trots avsaknad av värme. Fick hit lite lekkamrater också och det var trevligt.
När Robin kom hem for jag och mk kompis till Öjberget. Och för er som inte vet vad det är så ser ni på bilderna. 200 meter brant backe. Fem gånger sprang vi upp. Så. Jäkla. Tungt. Men vi klarade det ganska bra. Sen tre km länk i skogen och 30 minuter styrketräning på det. Kunde ha somnat på fläcken ;) Extra skönt att sitta i soffan ikväll!

måndag 8 juni 2015

Skog, dagis, träning

Igår (var det faktiskt bara igår?!) var vi ute på lite skogsäventyr med våra vänner. Gick på små stigar och sen upp på Gerby-berget och hade picknick där i blåsten. Riktigt roligt och barnen orkade gå bra fastän det blev nästan 4km.
På kvällen blev det mulet och Wilgot var riktigt gosig fö en gångs skull. Nyduschad och invirad i filt så gick det att vara i famnen en bra stund. Mysigt!
Hämtade min syster från bussen senare på kvällen och så såg vi på film.
Idag var jag och Theodor till hans dagis och hälsade på. Supertrevligt ställe! Theodor började snabbt leka med sakerna, prata med dagistanterna (inte det mest smickrande ordet för barnträdgårdslärare men så lätt att använda) och blev kompis med en annan pojke som ska börja där till hösten. Lyckat besök! Nästa gång i augusti då.
Vi for in till stan på eftermiddagen med min syster som skulle hem med buss igen. Åt lite glass och shoppade lite, men faktiskt bara åt mig själv den här gången. Brukar aldrig hitta något åt mig men idag kom jag hem med tre klänningar och en topp.
När Wilgot var nattad så drog jag igenom mitt träningsprogram en gång. Utökade det litegrann och märker redan att jag blivit starkare! Härligt. Satt bra med en proteinrik hallonkvarg efteråt. Kanske får bli lite spring imorgon som omväxling.
Allt jag hade att komma med idag :)

lördag 6 juni 2015

Lördag

Började morgonen med ett träningspass. Konstaterade att jag orkar mindre direkt från morgonen än på eftermiddagen, men skönt var det i alla fall. Jag och Wilma for på en liten shoppingtur mitt på dagen. Köpte lite kläder på rea och så veckohandlade jag för en hel vecka framöver. 127€ blev det. Men då ska vi ha gäster gär några dagar, annars brukar en vecka gå på runt 100€.
Idag möttes jag av den här synen när jag skulle kika om Wilgot ännu sov. Sötis.
Mot kvällen for jag, Theodor och Wilma till flygplatsen. Mötte min mamma och syster som varit till Irland. Sen hade vi lite grillfest här bär min pappa och bror kom hit. Väldigt trevligt och så gott! Ungarna var uppe alldeles för länge men vi får hoppas på sovmorgon imorgon istället :) Nu är de i alla fall i säng allihopa. Borde också söka mig ditåt så småningom.

Ja just det, vi var till rådgivningen på femårs kontroll igår. Allt bra med grabben. 113cm lång. Växer så det knakar!

torsdag 4 juni 2015

Torsdag

Igår började med ett lampprojekt. Den ska ännu torka och så ska ungsrnas studsboll bort, men annars borde den vara klar. Kladdigt var det! Men jag tror nog att det blir bra. Papperssnöre, lim+vatten, hoppboll med plastfolie runt.
Ikväll var jag på länk med min kompis igen. Slog mitt personliga rekord (tror jag) och sprang 7,2km. Roligt att träna med sällskap :)
Har plockat lite smått i trädgården också. Hittade en gigantisk daggmask! Lillfingertjock. Fy... Trodde nästan att det var en orm som krälade där... Uäh.
Fick samtal från dagis så Theodor ska dit på besök på måndag. Roligt! Och min underbara syster ställer upp som barnvakt.
Tänk att det är helg redan imorgon! Pizzafredag. Trevligt!

tisdag 2 juni 2015

Tisdagen

Idag var vi hem till våra kompisar och lekte. Vi cyklade alla och det gick riktigt bra. Roligt hade vi också fastän Wilgot alltid är på krigsstigen när det finns jämngamla barn i närheten... Hoppas det går över till hösten, annars blir det jobbigt för dagistanterna ;)
Fick en fin blombukett av de äldre barnen idag :)
Har gjort en massa hushållsarbete och byggt lego polisstationen som Wilgot söndrade under tiden. Sen lekte han båt ett tag och jag ställde mig i ordning för en kvällslänk med en kompis. Var tänkt att vi bara skulle ta två varv i skogen men det blev tre varv upp för gerby-berget. Tungt! Kommer att kännas i benen imorgon. Har aldrig förr orkar ända upp men idag gick det. Passade kanske inte jättebra att jag tränade ett tungt pass igår kväll och så det här på, men imorgon tar jag paus. Träna fyra dagar i rad tror jag inte är bra för en sån nybörjare som jag. Kanske man orkar sig ut på en länk på torsdag istället då, och lite längre än dagens 4,4km.
Ikväll ska jag ännu klippa gräsmattan tänkte jag bara jag får barnen i säng först. Sen ska jag sitta i soffan hela kvällen med gott samvete, så de så!

måndag 1 juni 2015

Mera träning

Jag har ännu inte riktigt kommit på vad som är "min" träningsgrej. Springer ibland, roligt ibland. Men nu är det kanske främst muskler jag skulle vilja bygga lite mer av och det åtgärdas inte enbart med en länk nu och då.
Har i vår haft lite olika program jag försökt följa men nu har jag hittat något som fungerar just nu åtminstone. Tycker om att göra listor och planera så när jag sitter och plockar ihop ett nytt träningsprogram får jag alltid motivation till att prova det och se hur svårt/lätt det blev. Hittills har jag uppskattat det ganska rätt! Varit helt slut i benen efteråt men ändå orkar sluföra passet.
Den bästa tiden för mig att träna är eftermiddag har jag fått erfara.
Idag blev det väldigt svettigt så får se hur det känns i kroppen imorgon. Gårdagens mini-pass efter länken kändes lite i benen ännu idag. Kanske pausar imorgon.

Fem År!

Idag fyller vår förstfödde fem år! Halvvägs till 10 :)
Vi har spenderat dagen men mycket legobygge och så en tur till stadens Hesburger, födelsedagsbarnets önskan. Glass efteråt också. Ikväll blir det tårta när far i huset kommer hem. Och nypotatis-premiär! Bra väder för legobygge idag, regn och blåst. Lillskrutten sover bra ute i vagnen i alla fall. Underlättar legobygget!