onsdag 30 juli 2014

H:fors

Hälsningar från vår soliga huvudstad, Helsingfors. Högholmen+släktträffar igår, Borgbacken och shopping idag.

måndag 28 juli 2014

Varning

Det var inte lite varningar det kommande dygnet! Men vi kommer att sitta i bilen hela dagen så det gör inte så mycket fastän det blir dåligt väder, sålänge det nu inte regnar hela vägen.
Äckligt varmt är det i hela övrevåningen här. Hoppas på svalare sovplats de kommande dagarna.
Husvakt är fixat och nästan allt packat. Ska bara slänga ihop frukost, diska bort och packa det sista. Lär nog ta till 12 innan vi är iväg i alla fall.

lördag 26 juli 2014

Hav

Vackert, vackert, vackert!

Här

I Jakobstad med gänget. Vaahaaarmt!

Jeppis Pride

Roligt att det var så många människor som gick i paraden!

Natt

KAJ levererade verkligen ikväll! Super fiilis och att få dela det med min bästa vän/äkta hälft och våra gosa vänner gjorde det inte sämre direkt. Nu är vi på väg hem till mina föräldrar. Får se hur många timmars sömn det blir. Imorgon står två besök till Jakobstad på agendan. Och så villafest på kvällen. Ser fram emot! :)

fredag 25 juli 2014

Hett

På väg norrut igen då. Tack och lov så har vi luftkonditionering! Har aldrig sett bilmätaren visa så hög utetemperatur förut.

Gårdagen

Igår var vi in till stan och träffade min moster med familj. Lunchade på Amarillo, kikade in i kyrkan och sen for vi alla hem till oss på kaffe. Tog en promenad upp på berget också. En peomenad som tog mycket längre än jag gissat att den skulle ta, och dessutom fick jag bära Wilma hela vägen upp på berget och hem för hon hade mindann fått skoskav och kunde inte gå en meter (hon var alltså trött och hade ett yttepytte sår på foten). Jösses vilka muskler jag har dolt någonstans! Trodde aldrig att jag skulle orka bära henne så långt. Blev säkert tre kilometer! Theodor cyklade ifrån oss så långt att han inte hörde oss så jag fick ett springpass också i jakten på honom. Det var dock bara i skogen så inga bilar eller sånt där. På vägen får han inte cykla ifrån. Wilma cyklade också egentligen men Robin fick bära hem hennes cykel. Kan säga att de somnade snällt på kvällen ;) Hade Wilgot i bärselen och det tyckte han nog att gick för sig. Bra så! Dem får komma med på resan nästa vecka.
Nu måste jag börja packa för ida

onsdag 23 juli 2014

So little time

Jag vill skriva om när Theodor sov borta i helgen och bl.a. föll i golvet, gårdagens teaterföreställning som var helt fantastisk, bilresan dit med fem personer i en liten bil utan AC, när bilen fick en "svans" på vägen hem, dagens stadsbesök, sommarhettan, Wilgot som lärt sig att vinka och gå längs möbler, Theodor som såg ett spöke inatt. Men jag hinner inte.
Hoppas att ni njuter av sommaren! Nu baka äppelpaj, som att det inte är varmt nog utan ugnen på ;)

söndag 20 juli 2014

Jakobsdagar

Idag har vi spenderat dagen i Jakobstad på "barnena dag". Karusellåk blev det bland annat. Nu är Theodor hos min lillbror och sover över. Första gången han sover över ensam hos någon annan än fammo/mommo. Tror nog att det ska gå bra!
Vi andra for en sväng via Nykarleby och hälsade på våra goda vänner. Spelade lite spel på gården innan vi for tillbaka till mina föräldrar. Nu är båda ungarna i säng och jag hoppas att de sover länge imorgon.

torsdag 17 juli 2014

onsdag 16 juli 2014

Sol

Tar vara på soltiden mellan molnen medan ungarna cyklar omkring på gården med grannbarnen. Skönt med lite sol!
Jag känner mig som en helt ny människa nu när Wilgot sover hela nätter. Och att Robin har semester och att det är sommar gör inte saken sämre.

tisdag 15 juli 2014

Loppis!

 


Lite bilder från förra veckan. Ettårs kalas för ungarnas kusin, bland annat. Och oj så Theodor har fått solblekt hår! Och själv har jag fått lite färg också, så nu ser jag väl ut som "normala" människor gör på vintern, blek som jag normalt är. 
Idag har jag haft systuga här och sytt till lekstugan. Snart ska ni få se hur det ser ut bara vi får den klar. Lite kvar att göra. Vi har också haft Robins bror med familj på besök. Och åskan. Och regnet. Har också rensat ur stuprännorna för jag visste att det var regn på kommande också idag. Förra ägaren har tydligen aldrig rensat ur dem... Nå nu är det gjort i alla fall!
Robins andra semesterdag lider mot sitt slut och det är sååå skönt att ha honom hemma! Oj så mycket mer jag får gjort, och så behöver jag inte göra alla hushållssysslor själv heller. Som semester för mig också. 
Borde planera vår semesterresa så småningom också. Helsingfors-Åbo blir det lika som förra året. Högholmen, Borgbacken och Åbo slott står åtminstone på schemat. Skojigt! Men en del att komma ihåg att packa ner med tre småbarn med. 
Nästa vecka ska jag på teater. Kommer inte ihåg när jag sist var på teater, men roligt ska det bli!
Till näst i "semesterkalendern" står miniresa norrut. Theodor ska sova hos sin morbror ensam en natt. Spännande! Och viska såklart besöka Jakobsdagar också. Ett måste.
Och så lite reklam: På lördag mellan 9:00 och 15:00 har de loppis vid Merjärv byahem i Kronoby! Vid bord nr. 4 hittas myyycket babykläder, både pojk och flick. Har babyskydd och babygym till salu också. Och en del gravidkläder och gravidböcker. Kom och fynda :)

måndag 14 juli 2014

Flod

När vi var i stan brakade åskan loss lagom när vi kom till caféet. Några minuter senare såg det ut så här!

Nytt i garderoben

Har länge kikat på tröjor i den här modellen men inte riktigt vågat köpa. Trebarnsmamma med magtröja? Men så tänkte jag: what the hell, jag är ju ändå bara 23år och har en kropp som passar i en sån tröja. Lär ju inte bli lättare att köpa så ungdomliga kläder när jag blir äldre. Och jag är SÅ nöjd att jag köpte den!

Semeeester

God morgon från Robins första semesterdag det här året. Så härligt att ha honom hemma! Idag ska vi till stan och inhandla diverse saker. Och umgås lite med våra systrar som befinner sig i staden idag. Och så är det lekstugefix för hela slanten. Höll i en såg för första gången på vaj vet inte hur länge. Lyckades såga rakt också. Bra så!
Och nej, ungarna äter inte glass till frukost utan det är en bild från helgen.

lördag 12 juli 2014

Lördag

Idag har vi varit på kalas hos ungarnas kusin. Riktigt rolig dag. Härliga människor att umgås med. Och vädret var på vår sida ända tills vi skulle hem då det började regna lite. Tur att det bara tar några minuter dit på cykel!
Lekstugan är nu målad tre varv på insidan. Skönt att ha det gjort! Imorgon ska vi inreda :) Gardiner sydde jag ikväll faktiskt.
Nu i säng så småningom.

torsdag 10 juli 2014

Torsdag

Sitter ute medan ungarna leker. Svalare väder idag. Lite skönt, så får solbrännan vila. Målade staket igår men blev inte färdig. Har någon meter kvar och sen ska allt målas ett varv till! Och terasstakskonstruktionen måste också dras över ett varv. Blev målat för något år sen, men bara ett varv tydligen för det lyser igenom.
Idag ska vi iväg och mata katt och sen till stan och handla hem lite smått. Ska på kalas i helgen så behöver en present. Och så ska vi måla insidan av lekstugan så färg behövs. Utsidan också för den delen men det tar vi senare.
Vet inte om jag vågar skriva det här men Wilgot har sovit tre hela nätter i rad nu! Gör tydligen gott att sova i +29 grader... Jag har såklart inte sovit hela nätter för de andra två busarna har varit uppe med diverse ärenden. Vatten, snytas, kudden fallit ner från högsängen och sånt. Men ändå SÅ skönt att inte behöva vara uppe och amma på natten. Hoppas hoppas att det håller i sig! Somnar utan gnäll gör han också, dag som natt. Jag har inget att gnälla på! :)

onsdag 9 juli 2014

Josefin

ger sig ut för att måla terassräcket i denna stygga skapelse från högstadiets textilslöjd (kjolen alltså). Bara ungarna skulle somna först...

Favorit i repris

Hänger på Vikinga stranden igen men idag med sällskap av min bror och hans sambo.

tisdag 8 juli 2014

Värmebölja

Oj så vi har njutit på stranden den här eftermiddagen! Det är såna här dagar man mins sen i januari. På förmiddagen hade vi en mamma med två barn här och leka. Vi komunicerar på engelska för det är det enda gemensamma språket vi har än så länge för kag kan varken franska eller kinesiska(?). Men roligt var det och jag kan bättre engelska än jag tror! :) Nu grilla och sen mata en katt och hoppa på studsmatta.

måndag 7 juli 2014

Sommar!

Vi skulle inviga ungarbas nya simbassäng men det var hål på den (och kvittot borta och lådan kastad... Tror inte att det går att reklamera längre). Plan B blev vattenkrig :D Jag ska joina team Wilma nu!

söndag 6 juli 2014

Stickat

Sommarkväll i bilen på väg hem med nyaste sticksömen i händerna. En topp på gång, åt mig själv! Har fått två lite större projekt klara i sommar, men kan ännu inte säga vad. Det är riktigt roligt att sticka!

lördag 5 juli 2014

Stiga upp

Titta vad jag kan göra nuförtiden! //Wilgot som inte vill sova :)

fredag 4 juli 2014

Fredag

Idag har vi spenderat dagen med Janina+barnen och Janina+barnen. De heter så likadant på Brändö ;) Riktigt rolig dag! Nu har vi installerat nya bilstolen och begett oss norrut. De ryms ju finfint alla tre i bakåtvända bilstolar! Älskar vår Touran!

torsdag 3 juli 2014

Hoppas hela inlägget kom med...

Igår lektes det ganska mycket med dockor här i huset, och imorse hade Wilma krypt in i Wilgots säng och försökte klä av honom pyjamasen. Han var inte villig att leka docka kan jag säga!
Hade härliga syjuntegänget här igår också. Och som det regnade! Jösses. Hade en sjö vid nya stenläggningen och en pool i cykelvagnen... Som tur var så hade den torkat ganska bra till idag tack vare att kag tömde den och vände den på sida under terasstaket inatt. Idag cyklade vi till metviksparken på "barnjunta". Riktigt roligr om man bortser från kakkablöja och två ungar som hoppade i djupa vattenpölar med tygskor... Theodor cyklade hem barnfota.

Nu har ungarna två kompisar här och de leker så snällt så! Ska in till stan sen om 1,5 timme. Wilgot sover ute så jag tror att jag ska passa på att sy mörkläggningsgardintill barnens rum.

Annars så åt Wilgot första gångem 6:20 inatt! Och bara en nappisättning före det. Bra natt med andra ord :)

Imorgon har vi två playdates inplanerade. Och en ca två timmars bilresa.

onsdag 2 juli 2014

Nytt

Igår hämtade vi hem nytt matbord+stolar. Började bli lite trångt vid vårt gamla 4 personers bord men nu ryms vi bra! :) Och jag tycker att det är riktigt fint också.