lördag 31 maj 2014

23

#100happydays

Oj så roligt det var igår kväll/natt! Har inte skrattat så mycket på länge. Somnade halv tre, men det var värt det.
Idag har vi också haft roligt på Theodors kompis kalas. Alltså inte Theodors kalas utan hans kompis.
Imorgon nalkas utöver Theodors födelsedag också min systers studentfest. Men ikväll är jag ensam hemma med barnen. Robin har klassträff så han är borta några timmar.

fredag 30 maj 2014

22

#100happydays

Ett glas rött i goda vänners sällskap.

Vavava?

Ungarna envisades med att ha paraply fastän det bara är duggregn. En man som cyklade förbi påpekade att det inte regnar och att man inte behöver paraply, på finska, så Theodor blev helt "va?va?va sa han?". Han ska veta ALLT den här snart fyraåringen vår. Varför är utan tvekan det mest använda ordet. Och jag som någon gång tänkte "va kul de blir att förklara allr åt barnen sen när de kommer in i fråge åldern". Haha, not.

torsdag 29 maj 2014

21

#100happydays

Så god kladdkaka! Glad över att ungarna somnade snällt ikväll och över det trevliga kaffebesöket vi fick. Och över att jag fått sex viktiga mail ivägskickade. Skönt! Och imorgon är det fredag :)
Var ute på länk idag också, men det blev en kort en. Första efter matförgiftningen och ingen frukost i magen kombinerat med hård vind = ca 3km bara.

20

#100happydays

Idag har jag och kidsen lunchat på stan med min syster och hennes pojkvän. Köpte också hem solkräm från ekosoppi åt barnen, linsskydd till kameraobjektivet och lite födelsedagspresenter.
Sen har vi varit på dagklubbens vårfest. Riktigt trevligt! Och våra barn uppförde sig riktigt bra. Skönt med såna dagar ibland också ;)
Jag och Robin har treårig bröllopsdag idag så vi kokade ihop en sen middag åt oss efter att barnen somnat. Tänk att det redan gått tre år sen den underbara dagen! :)

måndag 26 maj 2014

18

#100happydays
Idag var det här en svår utmaning. Men vad jag är glad över är att jag slutat spy. Vaknade lite efter ett inatt och mådde illa. Började spy en stund senare och spydde 4-6 gånger i timmen fram till sex. Ingen sömn alls där mellan då. Hela systemet tömt. Försöker få ner litr spaghetti nu. Lutar mot matförgiftning. Åt väldigt dålig mögelost på RAX igår eftermiddag.
Jag kan knappt stå. Åtminstone inte mer än några sekunder innan jag måste lägga mig. Robin är hemma men imorgon måste han tillbaka till jobbet. Vet inte alls hur vi ska lösa morgondagen om jag mår lila dåligt. Ont i huvudet, magen och ryggen.
Måste nog säga att det här är det värsta jag varit med om! Skulle hellre ha fött barn utan smärtlindring än gått igenom det här.
Sånt härifrån.

söndag 25 maj 2014

17

Åh vilken härlig dag, trots det kalla vädret... Har spenderat några timmar vid badparadiset Tropiclandia med hela familjen + en del av Robins släkt. Sen lunch på stan med hela slurven och ikväll var jag och min kompis ute på länk med våra förstfödda. 5,2km blev det. Glömde kanske att skriva det, men förra helgen sprang jag och en annan kompis 5,5km i Åbo. Då var jag väldigt stolt! Har aldrig sprungit så långt förr.
Nu kvällsmat och sen ishockey! Spännande värre!

#100happydays

lördag 24 maj 2014

16?

#100happydays

Lite bad i +27 grader efter släktkalaset. Så härligt med sommar å sol!

fredag 23 maj 2014

15

#100happydays

Idag har det hänt en hel massa roliga saker! Sista dagklubbsdagen så föräldrar och syskon fick komma dit på glass. Wilma har blivit riktigt duktig på att cykla!
Theodor har haft barnkalas och det var så roligt så. Mårrantårtan och skattjakt tyckte Theodor mycket om.
Imorgon är det dags för släktkalas. Mina hälar är sjuka efter att jag stått hela dagen och lite bränd i solen har jag blivit.
Nu dusch och i säng! Svettigt värre med +27.

torsdag 22 maj 2014

Tvåsiffrigt tal

#100happydays

Men nu kommer jag inte ihåg hur månte bilden det är...

Pest och pina har det varit att vara mamma idag från och till men nu lyser solen så starkt att det till och med kan vända ett riktigt dåligt humör :)
Läste precis att man i sommar kommer att åka buss gratis med barnvagn! Halleluja!! Så GLAD jag blir :)
Håll nu bara tummarna att vi ikväll hittar en kaffekokare att köpa så blir det riktigt bra. I förrgår släpade vi iväg hela familjen till två butiker i onödan. Visade sig att de varorna vi skulle ha var slut. En timme jag aldrig får tillbaka... Men nu hat mina föeäldrar fixat den ena saken så då är det kaffekokaren som förhoppnongsvis ska hittas ikväll :)

The datarum

Spegeltvätt o datarummet. Hittade äntligen fönsterputsgrejorna så ju är dörrarna kalasfina.
(Ursäkta mobilkvaliteten men hinner inte med något bättre)

----------
Skickat från min Nokia

onsdag 21 maj 2014

Köksjobb

Här har jag hängt halva dagen. Andra halvan utomhus. Så mycket att göra i köket idag! Det ska kokas och bakas och städas och diskas...
Theodor har kompiskalas på fredag och släktkalas på lördag så försöker få det städat här. Ikväll är det talkodags igen. Men knappast något jag kan göra. Har ju barnen att ta hand om också.
Har inte hunnit blogga så mycket alls den senaste tiden. Dagarna bara flyger iväg!

----------
Skickat från min Nokia

14

Såå skönt väder! Vill inte vara inne och städa. Smet ut i solen istället och hoppas att det löser sig på något sätt ;)

#100happydays

måndag 19 maj 2014

12

Vilket härligt vääääder!! På väg till stan på glass och köp av lite annat.

#100happydays

söndag 18 maj 2014

lördag 17 maj 2014

fredag 16 maj 2014

9

De tre läderjackorna och Wilgot på Åbos gator.

#100happydays

onsdag 14 maj 2014

7

#100happydays

Kojbygge

Sånt kan man göra om man har en sån här trappa. Glada ungar!
Var lite snabb med att måla fan på väggen tidigare. Det var nog bara slem som kom upp inatt. Och det var likadant förra veckan men det hade jag glömt. Så kanske det ändå går som planerat? Håll tummarna!

Inte igen...

Det blir aldrig som man planerat. Och idag är jag extra suckig över det. Vi är på väg till Åbo imorgon. Ungarna vet inget. Tänkte överraska dem! Och så kan ni säkert gissa vad den här lilla fröken gjorde inatt... Så nu är det att avvakta två dygn och se om vi andra också insjuknar eller om vi kan fara i alla fall, men först på fredag. Det här är SÅ typiskt! Kan inte komma ihåg en enda gång som vi varit på väg någonstana längre bort som det inte kommit något emot som gjort att det blivit oklart om vi kan fara. Tur att vi inte berättat om planerna åt ungarna den här gången! Men något som jag berättade var att mommo skulle komma hit idag. Nu fick det inhiberas och storebror är INTE glad. Hamnar att avboka morgondagens rådgivningstid också. Humöret på topp idag som ni förstår!

tisdag 13 maj 2014

6

Alla barn i säng.

#100happydays

----------
Skickat från min Nokia

söndag 11 maj 2014

Hemma igen

Hemma igen efter två dagar borta. Har haft en riktigt underbar morsdag! Vi har firat både mamma, svärmor och farmor. Och åt min mormor skickade jag ett kort som hade kommit fram.
Nu varvar jag ner (haha, snarare upp) med ishockey.

4

Morsdagspresenter och frukost i sängen.

#100happydays

lördag 10 maj 2014

3

Lite gung framför brasan hos fammo. Varmt och mysigt här!

#100happydays

fredag 9 maj 2014

2

Theodor och Wilma försöker få Wilgot att skratta med gott resultat och klockan är så lite så vi behöver inte stressa oss iväg. Bra start på dagen!

#100happydays

torsdag 8 maj 2014

1

Inspirerad av #100happydays.
Mysigt med glad bebis och en kopp té.

Wilgot 8 månader

                                         1 dag - 8 månader
Vår lilla spralliga bebis. Egentligen var det igår han blev åtta månader, men igår hade jag program hela dagen så hann bara ta några foton. Syjunta, öppet dagis och sånt tog upp hela dagen vår. Roligt!
Wilgot åtta månader då. Vaknar i medeltal två gånger per natt, hurra! Äter bra på dagen och sover upp till 3,5h i sträck på dagen! Det gillar vi skarpt. Han ålar sig fram allt längre sträckor. Eller krypålar, använder benen mycket mer än armarna. Han är oftast glad och avgudar sina storasyskon. Somnar oftast snällt på kvällen och trivs bra i liggdelen till vagnen ännu. Tycker om att tugga på riskaka, osaltad såklart. Det är en riktigt härlig ålder! 
Nu hade jag väl kanske egentligen inte heller tid att blogga. Har nämligen ett extra barn här och sen lite senare får vi sandlådsbesök så ska fixa disken nu så jag kan gå ut med gott samvete sen. 
Jag har lite småspännande höstplaner på gång, men vill inte skriva mer om det före det är klart. Roliga saker dock! Och med det önskar jag er en fin dag :)

(Har en hel drös med bilder som jag vill visa er, men det får bli en annan gång. Har i alla fall överfört dem till datorn nu, så ett steg närmare)

tisdag 6 maj 2014

Tisdagen

Älskade barn på älskade cyklar. Oj vad mycket nytta och glädje vi har och har haft med cyklarna. Wilma på Theodors gamla springcykel och Theodor på sin relativt nya 16". Wilma har hittat balansen också så det går faktiskt undan ganska bra när man färdas med dem! Theodors cykel fick mera luft idag så nu går det snabbare. Hade liksom glömt att kolla hur det låg till med luften i däcken på sista tiden...
Idag har Theodor haft dagklubb och så har vi varit till en lekpark på picnic med våra vänner. Mysigt! Till näst väntar matlagning och gårdstalko. Hoppas att Wilgot sover snällt i vagnen så jag kan hjälpa till. Det var tisdagen det! Ja, ESC semifinalen ikväll också, såklart!

söndag 4 maj 2014

Prat?

Papapapa, säger Wilgot och drar sin pappa i örat.
Ett flertal gånger har han ropat "mamma" när han suttit på golvet och blivit missnöjd. Kan bebisar faktiskt prata så här tidigt??

lördag 3 maj 2014

Härligt

Aaaaaahh.... Så härligt väder! Och så otroligt härlig gårdags kväll/natt! Satt uppe med mina flickor bra länge (tack för lånet J :)) och pratade ute på terassen. Vin i glaset, stickasockor på fötterna och en filt om axlarna. Det var så mysigt och roligt! Kommer att minnas den kvällen bra länge. Måste göras om! Det blev lite väl lite nattsömn men det var det värt, tio gånger om.
Nu sitter jag i solstolen och njuter av de sista solstrålarna för dagen. Bara +4 och blåsigt men skönt ändå.
Ska dricka mitt té ni och vara nöjd över att nattningen ikväll gick smidigt. Härligt härligt! (Men känner mig 50 år äldre än jag är då jag sitter här med filten i knät och grannens ungar springer omkring på gården ;))

fredag 2 maj 2014

Höhh.

Och dit for första iittala glaset. Därför tycker jag inte om köksgolvet, men det ska nog bytas ut så småningom. Hårdare golv får man leta efter.

Rådd

Ungarna fick besök av deras kusin. Roligt hade de säkert för råddigt är det nu :) Skickade upp ungarna och städa. Får nu se hur det går då.
Wilma är feberfri idag så ikväll blir det inflyttningsfest. Måste städa nu så hinner inte skriva mera. Fullt upp här som vanligt. Skönt!

----------
Skickat från min Nokia

torsdag 1 maj 2014

Maj

Maj. Min favoritmånad. Hela sommaren framför oss! Men den här dagen har nog hittills varit den sämsta första maj någonsin. Jag är så förbannat trött och sur idag. Wilma har lite feber ännu och har verkligen gnällt så jag har fått huvudvärk. Ordet "mamma" har missbrukats så mycket att jag har lust att byta till något annat. Wilma säger mamma i snitt 5 gånger i minuten, men hon har inget att säga sen. Utan det är bara mamma-gnäll och det är ingen skillnad vad jag gör. Mina öron är så trött på det! Känns riktigt som att hon försöker få mig arg.
I och med febersjukt barn så blir de inplanerade första maj programen inte av heller. Och morgondagens inflyttningsfest är i farozonen. Tror att vi får ställa in den. Med kylskåpet fullt med mat. Suck. Fruktansvärt dålig dag det här. Bara jag skulle få sova på natten så skulle det vara lättare att stå ut med sånt här.