söndag 31 mars 2013

Påsk

En riktigt trevlig påsklördag med alla påsktraditioner som hör till. Ungarna var påskhäxor och gick till några gårdar och på kvällen var den dags för den årliga påskbrasan. På vägen till svärmor sen förundrades jag som vanligt över hur bra stjärnorna syns här!

Ungarna vägde upp för den trevliga dagen inatt med att mer eller mindre skrika hela natten och sen vakna tidigt. Får nu se hur de orkar med den här dagen. Två sovpass för Wilma blir det i alla fall, minst.

torsdag 28 mars 2013

Glad påsk

Eller något sånt:) Vet inte hur mycket jag uppdaterar de kommande dagarna men här har ni i alla fall stans finaste påskhäxor:) Och kag har haft en riktigt bra dag som startade med att en liten en bestämde sig för att det här är en bra födelsedag:) Sen har vi varit vid öppet dagis och på stan. Köpte solglasögon och uv tröjor åt kidsen, en bok åt Theodor, godis till bilresan imorgon (om den blir av), en present åt svärmor och sandalskor åv Wilma.

Nu har vi nyss kommit hem och Wilma tyckte att hon bara behövde några minuters sömn tydligen så jag ska ta in henne nu:)

onsdag 27 mars 2013

Roligt...

+Ingen maginfluensa ännu.
-Bromsarna på bilen vi lånat slutade fungera idag.

Så om vi inte får vår bil i skick blir det ingen påsk. Om vi blir sjuka blir det ingen påsk heller. It's not looking good...

Askonsdag?

Jag vet att det heter dymmelonsdag egentligen. Men jag har lärt mig att påskveckan består av "mulimåndan, tränotisdan, askonsdan, skärtorsda, långfreda". Måste väl vara i dialekten man använder askonsdag i påskveckan. Så har vi rett ut det.

Inga tecken på maginfluensa ännu:) Men vi är lite mer förkylda. Det tar jag dock 100 gånger heldre än att spy! Snart ett år sen jag spydde sist och har inga planer på att göra det ännu på en lång tid framöver! Om 10 timmar så får jag nog börja andas ut. Hatar den här ovissheten. Spyr vi alla här om en timme eller inte?! Men vi ska hoppas att vi hålls friska. Skulle vara så roligt att fira påsk som planerat istället för att ligga hemma och spy...

Tänker i alla fall förbereda mig på att vi förblir friska och sy Wilmas påskhäxkläder idag sen när hon sover så vi är redo för öppet dagis imorgon om vi är friska:)

tisdag 26 mars 2013

Vi är ännu friska! 25/48 timmar avklarade. Man brukar bli sjuk 12-48 timmar efter smittotillfälle så imorgon kväll andas jag ut och börjar tro att vi kommer oss iväg till öppet dagis på torsdag, eller ännu viktigare norrut till helgen! Tänk om vi för en gångs skull skulle ha lite tur med våra planer!

Ungarna är i säng nu, men inte utan protester. Får nog ändra deras läggdags till lite senare än sju. Men det är så skönt med några timmars tystnad innan jag ska och sova:) Och på tal om sömn så sover Wilma i resevagnen på dagarna för den vanliga ryms inte ut mera nu när terassgolvet gjort revolt. Det gillas inte.

Imorgon är vi hemma och väntar på att börja spy, om vi inte tjuvstartar med det inatt då. Inga tecken på det hittills men varför skulle vi komma undan??

Wilmas påskhäxkläder måste jag sy färdigt imorgon. Sjalarna är klara nu och vi har trådar över hela lägenheten. Men snygga blev de:) Har ingen bild ännu.

Nu lite tv tid och en medwurstsmörgås:)

Väntar på...

...maginfluensan. Är ganska så säker på att vi får den. Vistades bland såna bobbor igår och med min otur så är det ju något som ska förstöra påsken. Förstår inte varför inget kan gå som det ska. Nu ska vi kanske inte ge upp ännu för vi mår bra fortfarande. Men äan brukar bli sjuk 12-48 timmar efter smittotillfället och nu har vi passerat 12 timmars strecket. Hade tänkt besöka öppet dagis idag men att ha spyende ungar där och på bussen är inget jag vill riskera! Vi köpte hem banan, blåbärssoppa och jaffa igår så vi har sen när det behövs. Och mat som går lätt att laga sen om vi föräldrar är sjuka men barnen friska. Usch, min kropp är inte redo för maginfluensa änni efter förkylningen. Är ännu mer än tre kilo under normalvikten min. Hur lite kommer jag att väga då efter en maginfluensa? Kommer inte att synnas ens;)

Jag som har sytt så fina påskhäxkläder åt ungarna att ha på torsdag till öppet dagis. Men om inga symtom på maginfluensa finns före torsdag så far vi dit. Man kan ju alltid hoppas! Vi hade det förra åter och det finns ännu i färskt minne kan jag lova! Kanske vi inte får det i år... Jag har de senaste åren haft det varannat år men har nog bara haft tur.

Hatar maginfluensa.

måndag 25 mars 2013

I solen

Sitter i solen efter en trevlig mammaträff:) Wilma i Manducan och hon klagar inte:)

Den här dagens planer

Oj så härligt väder det var igår! Vi grillade korv och åt ute på terassen vår. Härligt!

Idag ska vi på mammaträff och sen till ungarnas kusin:) Har ett dilemma dock. Det är för grusigt för att ta pulka dit och vår stora vagn ryms inte i vår nuvarande lilla bil... Tar jag bärselen åt Wilma kanske? Eller resevagn. Kanske skulle vara bra att testa hur hon trivs i Manducan innan vi far till Turkiet. Tänkte ta med den.
Nu frukost:)

söndag 24 mars 2013

Syr

Symaskinen åkte fram för första gången i år. Här tillverkas påskhäxkläder!:)

Mårran

Inatt vaknade Theodor klockan fyra och väckte oss. Han sa att Mårran var u hans rum. Försökte förklara att Mårran inte finns på riktigt men han hävdade att han sett hennes ögon. Jag gick med honom till hans säng och den här teckningen hänger i fotändan av hans säng så han ser den jättebra när han ligger i sängen. (Det är hans morbror som har ritat, inte han själv) Visst ser hjulen ut som Mårrans ögon! Tog ner teckningen och sen sov han gott:)
Vi såg på Theodors Mumin favoritavsnitt igår kväll när det var Earth hour. Och det avsnittet är favoriten eftersom Mårran är med där. Kanske inte var så bra kombination att se på Mårran i skenet av levande ljus;)

lördag 23 mars 2013

Studieångesten

Varje år när ansökningstiden börjar så kommer den smygande. Känslan att jag borde söka in till någon skola. Men jag har ingen aning om vad jag ska studera. Det enda jag vet är att jag inte kommer att studera i höst. Så studieångest, försvinn!

Påskpyssel

Under förmiddagen har vi hunnit pyssla färdigt två kycklingar, se på ett avsnitt Holby City, varit i skogen och plockat påskris och sen pyntat det. Soligt och varmt ute men tyvärr lite väk blåsigt. Imorgon har de lovat lika fint väder men utan vind! Härligt:)

En lördag morgon

Igår kväll kom vi hem kvart före 10. Båda barnen hade somnat i pulkan på väg hem. Wilma i famnen på Theodor och han med armarna runt henne. Små gullungarna:)
Nu är klockan över åtta och jag är den enda i huset som är vaken! Förvånar mig lite eftersom Wilma nog alltid brukar vakna sju. Varför jag inte sover mera är för att jag vaknade och var pigg. Vad hände med Josefin som lätt kunde sova hela förmiddagen förut??
Inatt hade jag en otäck dröm. Var bland en massa folk men kände mig bara utanför och ensam hela tiden. Passade inte alls in med de andra. Gissar att det har att göra med att jag såg en massa studerande i min egen ålder på stan igår som jag inte har något annat än åldern gemensamt med. Konstigt hur starka känslor man kan ha i drömmar!

Nu kom en liten kille upp ur sin säng, ovanligt nog utan att ha väckt sin lillasyster först!! Får se hur länge hon sover. Hon får tävla med sin far;)
En sak är då säker, det blir bara ett sovpass för hennes del! (Om vi ens får ut vagnen. Dörrh*lvetet går upp ännu mindre nu än innan jag skyfflade bort ett ton snö från terassen...)

fredag 22 mars 2013

En lyckad dag

Tyg till påskhäxkläder. En tröja, skvalkertidning och klänning åt mig själv. Och så en massa påskgodis för snåltanden;)

Lunchade med bästa höggravida Daniela och lille kusinen:)

Lyssnade till "ungdomarnas" skrik och sång från torget Pampas Nationaldag till ära.

Njöt av solsken och förbannades över snön som senare började falla.

Såg en man bli undersökt av ambulanspersonal. Gissar på för mycket alkohol.

Ikväll kanske på kaffe till den höggravida med familj:)

En RIKTIGT bra dag!

Fredag

Nästa vecka blir det plusgrader! Hääärligt:) Det har jag väntat på! Nu skiner solen och ger en tro om att det är varmt ute vilket det inte är.
Borde nästan ta mig in till stan idag. Faktiskt. Har en del som står på inköpslistan och brödet tog slut nu så ungarna krisar imorgon om det inte blir fixat. Tror faktiskt att vi far in till stan. Men inte änni såklart. Allt är stängt fram till 10. Hoppas att temperaturen stiger lite och att det inte blåser likadant som igår och i förrgår. Blir så kallt när det blåser på vintern!

torsdag 21 mars 2013

Lycka är...

Att ha skogen nästan på gräsmattan.

Terassen igen

Ojoj. Nu var det nog på millimetern att jag fick ut vagnen. Får se om jag får in den sen! Vi kom på att det antagligen är snön som ligger på andra sidan golvet som trycker ner golvet där. Så med andra ord borde vi ta bort snön från terassen. Jag var ju så duktig på att göra det tidigare i vinter men sen kom det jättemycket snö och det förblev ogjort. Den här influensans biverkningar är kvar. Är så trött och slut idag! Hoppas att det inte är någon ny förkylning på gång. Har vaknat två morgnar med ont i halsen nog men det har gått om eftet en stund. Snälla låt oss hållas friska nu!

Igår gjorde jag egen fil och idag var den färdig. Har inte smakat ännu men den står i kylskåpet och svalnar nu. Hoppas att det går att äta också:)
Och för att fortsätta på mat temat så ska vi äta skinksås med makaroner idag och wook med köttstrimlor ikväll. Imorgon blir det rester på dagen och hembakad pizza på kvällen. Oj vad jag ser fram emot det!

onsdag 20 mars 2013

Vårdagjämning

Hörde att det är vårdagjämning idag? Märks inte på vädret att våren är på väg. Blåser verkligen kallt!

Och så ska jag avreagera mig lite här. Wilna sover ju ute på terassen varje dag. Nu har antingen dörren eller terassgolvet svällt för man får bara just och just upp dörren så mycket att vagnen ryms ut och då är det inte utan att terassgolvet får märken av dörren. Sjukt störande! Förut rymdes en tjock matta under dörren och nu måste dörrhöjden ha minskat med flera cm. Vad gör jag när jag inte får ut vagnen mera?? Slipar ner golvet? Jobbigt att något ska krångla hela tiden. Ja på tal om det så är bilen inte heller fixad ännu.

Idag var vi till öppet dagis. Wilma somnade inte på vägen dit så vi fick ta 12 bussen hem istället för ett. Ungarna är av den gnälligare varianten idag. Men som tur är har jag syjunta ikväll så jag slipper bort hemifrån en stund och prata med flickorna:)

Oj vad det ska bli skönt med vår! Ser verkligen fram emot cykelsäsongen så Theodor får använda sin springcykel istället för ståbräda. Kommer att bli lättare att knuffa vagnen och gå snabbare än om han skulle gå:) Win win situation!:)

tisdag 19 mars 2013

Läkare

Var till läkare med Wilmas öron idag. Ingen inflammation men nog lock för ena örat så om en månad ska vi tillbaka. Frågade lite om den här influensan och tydligen tar det flera veckor innan man återhämtat sig. Inte konstigt att jag aldrig blir pigg fastän jag sover mycket! Och inte konstigt att jag inte alls orkar lika bra som innan influensan.
Nå, om några veckor borde jag vara i form igen!

Det verkar bli mammaträff på måndag vilket är superskojigt:) Och imorgon öppet dagis och syjunta. Roligt med trevliga saker inplanerade! Bara våren skulle ta och komma hit snart så skulle allt vara riktigt perfekt:)

måndag 18 mars 2013

Måndagen

Det blev en riktigt bra dag. Skönt att vara ute i solen! Och Wilmas första kindtand, höger uppe, har äntligen kommit igenom nu:) Den nionde tanden. Hoppas att det är någorlunda soligt imorgon också:)
På onsdag så far vi till öppet dagis men annars har vi inga planer den här veckan. Nu sover ungarna och vi vuxna ser på Simpsons. En vanlig vardagskväll med andra ord:)

Ny vecka - Ny energi

Tydligen har det varit norrsken övet mer eller mindre hela landet igår kväll. Jag däremot såg inget eftersom jag stupade i säng tidigt. Nu har jag laddat upp med sömn inför den nya veckan! Hoppas på en riktigt bra vecka nu till motsats från de föregående där influensa och förkylning dominerat. Vi hostar ännu men det kan väl hålla i sig ganska länge. Hoppas att vi är friska när vi far till Turkiet i alla fall:)

Nu ska vi snart äta och sen fara ut i solen och leka med Theodors kompis.

söndag 17 mars 2013

Hemma

Nu är vi hemma igen:) Och fulltaliga också.
Vi rymdes alla i den lilla bilen och det var riktigt mysigt att åka bil i solskenet både igår och idag:)
Nu har vi ätit varma smörgåsar framföt Mumin och snart ska ungarna i säng. Skön avslutning på veckan det här. Hoppas verkligen att vi får en bra start på veckan imorgon!!

lördag 16 mars 2013

Fortfarande

Vi är fortfarande i Vasa. Theodor är fortgarande i Kronoby. Vi vet fortfarande inte hur vi tar oss dit. Men vi har några alternativ.

1. Lånar en liten Ford Fiesta och försöker få in en bilstol och ett babyskydd + två långa vuxna i den.
2. Lånar en Honda och far snabbt till Kronoby och tillbaka.
3. Jag tar bussen till Kronoby ensam och hämtar hem Theodor.
4. Jag och Wilma tar tåget via Seinäjoki till Kokkola och hämtar hem Theodor så.

De två sistnämnda lockar inte. Speciellt inte tåg ensam med två ungar när vi också måste byta tåg. Dessutom kostar det mycket. Men alternativ har vi. Kan säkert tvinga mina föräldrar att köra hit honom också om det riktigt kniper. Men vi börjar med Forden...

fredag 15 mars 2013

Kalasbilder

Kalas nr.1



 Kalas nr.2
 Kalas nr.3

Och nu har vi inga kalas innan Theodor fyller år om lite mer än två månader.

Matdags

Och sen ska vi ut i solen! Gardinerna fick jag upp:)

Hopplöst

Allt går emot oss nu. ALLT. Det måste väl hända något riktigt superbra och trevligt snart för att jämna ut det? Eller ska det bara fortsätta bråka? Just nu är det bilf*n som brännt mina nerver. Den krånglar mer idag. No surprise... Såklart precis när vi MÅSTE ta oss 130 km norrut för att hämta hem Theodor. Är så förbannad nu!! Har lust att slå sönder den och min kärlek till Opel sviktar.

Fredag:)

God fredags morgon! Eller förmiddag?
Wilma började prata när Theodor for på sin lilla resa. "Tåtå båtta" (Theodor borta) konstaterade hon första morgonen han var borta. "Tutte" (tutten=nappen), "Oj" används också mycket nu. Hon förstår mycket, tycker jag. Om man säger att vi ska byta blöja så går hon till "skötrummet", hon hämtar bollen, dockan osv. om man ber henne. Hon pratar i "telefon"(pusselbitar, napp-kedja, duplo-klossar osv.) hela tiden.
Hon vaknar oftast 17 minuter över 7 på morgonen. Sover två pass ute i vagnen utanför köksfönstret. Hon springer omkring över allt nu! Och hon har blivit 13 månader.

Nog om det.
Idag ska vi städa lite, packa, få upp vårgardinerna (jo, jag har ännu julgardiner i köket...) och vänta på att far i huset kommer hem. Då ska jag laga mat, vi ska äta och sen far vi till mina föräldrar. Pratade med Theodor i morse och han lät nog riktigt glad:) Glad var han också när jag sa att vi kommer dit idag. Jag har aldrig varit ifrån Theodor så här länge men det har gått bättre än jag trodde:) Får nog göra om det här! Nu ska jag äta upp min frukost så jag får tillbaka mina kg som jag förlorade under influensan. Mer än 5% av min vikt for på tre dagar! När jag kommer igång med träningen igen kommer jag att starta från botten. Har ännu inte fått tillbaka någon sån energi som skulle räcka till annat än vardagssysslor.

torsdag 14 mars 2013

Parvo och torsdag

I höstas hade Wilma utslag av något slag på mage och rygg. Var till hälsostationen med henne men de visste inte alls vad det var och rekommenderade kortisonsalva. Jag smörjde med vanligt återfuktande istället och det försvann så småningom av sig själv. Har nu, i mars (mer än fyra månader efteråt), konstaterat att det kanske var parvovirus som hon hade. Inte för att det spelar någon roll, det är länge sen nu, men känns ändå lite bra att ha en trolig förklaring.

Idag har vi varit till öppet dagis. Konstigt att vara där utan Theodor! Imorgon ska vi hämta hem honom, eller på söndag åker vi hem men vi åker dit imorgon. Och vet ni vad. Såklart ska någonting krångla när vi har något inplanerat... Motorfelslampan på bilh*lv*t*t började lysa. Vet ni jag är riktigt trött på den där bilen!! Det verkar i alla fall inte vara något allvarligt så vi ska väl nog få hem pojken vår:)

Sjukstatus då: fortsatt snuva, tidvis hosta. Trött på det? Jodå!

onsdag 13 mars 2013

Nu

Skickade just iväg tvååringen på buss med sin mommo och ettåringen är hemma med sin pappa. Själv försöker jag fördriva tiden i stan tills syjuntan börjar. Dvs. om en kvart. Vad gör man på stan när man inte har barn?! Känner mig helt vilsen...

tisdag 12 mars 2013

Loppis

Igår fixade jag pass åt Wilma och så gick vi på stan. Åt på Subway och tog bussen hem på eftermiddagen. På kvällen fick min mamma vara barnvakt åt tre ungar medan jag och Emma for på loppis. Fyndade hem två påsar Duplo till Theodors stora glädje:)
Idag har vi inte gjort så mycket. Tar det meat lugnt och set på när snön vräker ner. Imorgon far min mor hem och med henne åker Theodor! Hemska saker, hur ska jag klara mig! Två nätter. Sen far också vi dit. Så ser den närmaste framtiden ut här.

söndag 10 mars 2013

Påskgodis

En lite bättre dag verkar det som. Alla är gladare och friskare. Solen lyser. Det är söndag. Gott så!
Jag är planetingssugen. Planerar Turkiet-resan lite. Planerar påsken. Planerar morgondagens stadsbesök.
Min mamma kommer hit imorgon. Ska bli skoj med sällskap och hjälp med ungarna:)

På tal om påsk! Hur gör ni med påskgodis och barn? Theodor är snart tre år och det känns som att han hänger på gränsen. Vet att många vill ge godis åt honom men jag vet inte. Känner mig så delad! När har era barn fått godis? Hur gör ni nu på påsken med era barn?

lördag 9 mars 2013

Lördags kväll

Den där mysiga lördags stämningen. Familjen kanske bakar pizza tillsammans eller sitter och äter tortilla. Kanske mysig belysning på. Eller varför inte middag framför en Disney film.
Så är det inte här. Jag har just konstaterat att det är för sent att börja med lasagnen eller köttbiten som ska vara i ugnen så det får bli gröt, igen. Jag tycker inte alls om min mannagröt. Den blir inte god hur jag än gör. Lamporna har vi inte orkat tända så vi lever i skymning här. Wilma är så gnällig så gnällig. Och jag är trött. Och hungrig. Och har huvudvärk av Wilmas gnäll. Pappan i huset "vilar" alltså sover på soffan och jag som inte sovit sen sju i morse är avundsjuk. Ingen bta fiilis här inte. Det är så tvärt emot bra fiilis som man kommer tror jag. Usch!
Dessutom mår jag dåligt när jag tänker på den stackars farbrorn som försvunnit här i området för några veckor sen och det kom allt för få och letade idag och själv hålls man knappt på benen så man är oförmögen att hjälpa till. Blev nog en piss-dag det här också. Sämsta veckan ever, no doubt!!

Läget

Läget idag då. Ingen hade feber i morse! Men Robin har fått förkylning och hade feber igår fastän han redan haft influensa! Börjar kännas som att någon jävlas med oss.
Jag är ännu helt slut efter influensan och vill helst ligga ner. Verkar ta lång tid att återhämta sig från det här! Känns som att jag aldrig kommer att bli frisk.
Tittade på 10-dygns prognosen och de har bara lovat minus, många minus. Idag är det soligt med superkallt. Hade tänkt att Wilma skulle få sova ute idag men får nu se när det är så här kallt. Usch vad allt känns dåligt nu!

fredag 8 mars 2013

Usch.

En riktig piss-dag hittills. Sen Wilma vaknade klockan åtta har hon sovit 20 minuter. Vill inte lägga ut henne och sova ännu idag när hon har lite feber.
Theodor bryr sig inte mycket om febern. Han härjar på som vanligt. Jag är psykiskt utmattad efter den här sjukveckan. Fysiskt börjar jag äntligen återhämta mig.
För att göra det ännu lite otrevligare så har det börjat snöa.
Såna här dagar klarar jag mig alldeles bra utan!

Mera mera

Kom igen! Jäkla influensa, försvinn från vår familj nu!
Ja ni kan väl kanske gissa er till att Theodor idag är sjuk. 38,0. Wilma 37,6. Jag känner mig helt som vanligt med undantag av lite hosta så länge jag ligger ner. I stående läge blir jag svimfärdig men skyller det på näringsbrist och det faktum att influensan stulit mer än tre kg av mig.
Solen skiner och hela himlen är blå. En sån där dag då man vill vara ute! Och inte sitta instängd i lägenheten för sjätte dagen i rad. Tror det här börjar bli rekord!
Resan norrut ser inte riktigt ut att bli av inte. Usch vad jag är trött på det här! Det bryter ner psyket att bara sitta hemma och inne. För att göra situationen lite trevligare tänker jag idag ta mig ur pyjamasbyxorna, koka potatis och vitsås istället för att värma rester och släppa in en massa solsken!

torsdag 7 mars 2013

Utmaning

Instruktioner: Svara på de 5 frågorna du får. Skicka sedan vidare 5 nya frågor, som du själv hittar på, till 5 andra bloggare som du länkar till på din blogg. Skriv på deras bloggar att de fått en nominering så att de inte missar den.

Utmanad av Sara


1. Hur ser en perfekt dag ut för dig?
Ungarna sover länge. Sen dukar vi upp en ordentlig frukost med allt möjligt gott. Kanske går till lekparken efteråt så ungarna får leka av sig lite. Sen lagar vi en god lunch. På kvällen för vi ungarna till barnvakt och så far jag och Robin ut och äta och så på bio. Kanske far ut med några kompisar efteråt:)
2. Köper du ofta saker online?
Nästan aldrig

3. Äter du helst toppen eller botten av brödet?
Botten, men på senaste år så är jag inte lika noga med det som jag var när jag var liten;)

4. Vem var din förebild som barn? Vem är idag?
Lindsay Lohan och Avril Lavigne. Ingen av dem i alla fall;)
 
5. Vilket plagg skulle du aldrig lägga på dig?
Harem byxor. 
 
 Och Sarah

1. En sak du inte kan vara utan ?
Min telefon

2. Din bästa tv-serie
Friends

3. Varför började DU blogga ?
Ville skriva av mig när jag var gravid med Theodor och sen fastnade jag:)

4. Vad gör dig glad?
 Fint väder, glada barn, vänner och familj mm.

5. Hur skulle din perfekta dag se ut?
Se ovan.

Jag utmanar följande:
Och frågorna är följande:
1. Vilka länder har du besökt?
2. Vilken är din favoritfärg?
3. Hur många barn vill du ha?
4. Vad har du för sommarplaner?
5. Vilken bok läste du senast?

Och vi fortsätter...

Vi tjejer fortsätter att vara sjuka. Inte mycket mer att säga om det inte. Börjar bli väldigt trött på det här...

onsdag 6 mars 2013

Sinnen

Mitt smaksinne har försvunnit till 100%, med undantag för den beska smaken. Juicen smakar ingenting. Maten smakade bara beskt. Inte alls sött och kryddigt som den skulle. Luktsinnet är det inget fel på ännu i alla fall. Väldigt inspirerande att inta föda när den smakar styrox. Ska sova bort det nu.

Wilma somnade snällt ikväll. Har sovit mycket men ätit och lekt som vanligt. 38 grader hela dagen.
Theodor är ännu frisk. *ta i trä*

Sjuklingen

Sömnen blev inget problem för fröken...

Sjukstugan fortsätter

Min feber är äntligen borta! Men helt i skick är jag såklart inte ännu. Tyckte att Wilna kändes varm i morse. 38,3 graders feber. Jag tror inte att hon haft feber förut annat än efter vaccin. Hur jag ska få henne att sova dagssömn inomhus vet jag inte... Tur att jag hunnit bli friskare i alla fall! Theodor har ingen feber ännu. Jag trodde att ungarna redan haft influensan förra veckan men tydligen inte. Ser lute dåligt ut med norrut resa i helgen om Theodor också blir sjuk. Usch vad jag är trött på allt vad influensa och förkylning för med sig.

tisdag 5 mars 2013

Katastrofalt

Robin kommer att svimma när han kliver in i lägenheten. Pusselbitar och brödsmulor öööverallt! Tror inte att vi någonsin haft det så här stökigt faktiskt. Men tror inte att jag varit soffliggande i flera dagar i sträck förut, speciellt inte med två barn i huset. Inte mycket att göra åt det dock... När mor i huset knappt klarar av att gå till toaletten utan att svimma. Såna här dagar så skulle man gärna ha barnen på dagis! Ställer in mig på att vara soffliggande fram till helgen så behöver jag inte bli besviken varje morgon. Reklam ligger också på golvet. Sönderrivet såklart. Men det finns faktiskt inget att göra åt det. Tur att ungarna underhåller sig själva ganska bra. Men Wilma har börjat bita Theodor när hon inte får som hon vill, Theodor börjar gråta och knuffar omkull Wilma som i sin tur börjar gråta. Skär till i huvudet vid sådana ljud just nu kan jag lova. Ångrar lite att jag inte skickade Theodor med mina föräldrar när de var här. Han hade nog haft det roligare där men kanske lite länhe att vara borta fem dagar ändå. Färdigsvammlat. Nu ska jag ha saftsoppa:)

Tisdagen

37,8 säger febertermometern denna morgon. Har varit sjuk i influensan endast två dygn men tycker att det får räcka nu! Några veckors förkylning innan det var alldeles tillräckligt.
Det finns många bihålor i ansiktet. Hur jag vet det? Det gör ont i dem alla. Från öra till öra och överkäk till hårfäste. Tror jag får trycka i mig lite smärtstillande idag om jag ska klara dagen. Just nu måste jag säga att det känns väldigt orättvist att jag ska behöva få influensa när jag redan haft en jobbig förkylning i flera veckor! Hade liksom sett fram emot att bli frisk, inte att bli ännu sjukare! Man får väl ta och lära sig att det alltid kan bli värre.
Ingen speciellt glad mamma idag, I tell you!

måndag 4 mars 2013

Kvällens upptäckt

Om man har feber så man är två grader varmare än vanligt så duschar man i vatten som är två grader varmare än vanligt=dyrare vattenuppvärmning.
Nu kallar sängen och imorgon soffan. Håhhå!

Mirakelsnabb kurering?

Nä, tyvärr. Inga mirakel här inte. (Annat än våra ungar då;))
Febertermomentern piper ilsket 38,2. Jag skulle på Me&I party ikväll. Det avbokade jag redan igår. Om jag inte är frisk till syjuntan på onsdag så vet jag inte vad jag tar mig till! Har inte kunnat fara på många veckor nu. Imorgon får Theodor fara och leka med sin kompis en stund så han inte förgås här inne. De borde redan ha haft influensan de här barnen. I och för sig trodde jag att jag också hade haft det men ack så fel man kan ha! I helgen hade vi tänkt ta oss norrut men får nu se hur det blir med det.
Har inte sovit sen halv sju i morse när Robins alarm kom igång. Försökte sova när Wilma sov ute men det lyckades inte. Får ta en tidig kväll idag istället. Ingen har väl missat det men fy vad jag hatar att vara sjuk!!

En måndag morgon

Vet ni vad! Jag vaknade utan feber! Halleluja:) Lite muskelvärk, lite hosta, lite snuva och huvudet hänger inte riktigt med. Med febern är borta och det känns bättre än igår! Alldeles för tidigt att ropa hej ännu men det är ett steg på vägen:) Tänk om jag faktiskt för en gångs skull kommer undan lindrigt?! Oj vad jag hoppas på det!

Theodor har blivit så duktig på att rita! Igår frågade jag om han skulle rita sig själv och han ritade ett runt huvud men två ögon, mun, öron, hår och så kropp med armar! Jag blev väldigt överraskad! Han har aldrig ritat en människa förut:) *Stolt mamma*

söndag 3 mars 2013

Det här inlägget...

Det skulle handla om Wilmas tre kalas, ha en massa fina bilder och om hur trevligt vi har haft det. Istället kommer århundradets klagoinlägg från en soffliggande mamma som drabbats av influensa nu efter några veckors snuva och hosta. Rättvist eller hur?! Och på en söndag kväll ännu till. Egentligen började det på förmiddagen med stegring och muskelvärk. Hosta också. Vi hade kalas i alla fall och det gick bra. Men en kvart efter sista gästerna for hem så kom febern, huvudvärken och ont i ryggen. Inte lite ont i ryggen, tänk er föda barn ont. I morgon ska jag ta hand om barnen som vilken annan dag. Fortsättning följer om hur det går...

fredag 1 mars 2013

Ekorren

Vi har de senaste dagarna haft en ekorre på vår gräsmatta flera gånger om dan. Roligt till en början. Hade aldrig tidigare sett ens något spår av ekorrar här.
Idag sov Wilma ute som vanligt. Noterade några halvt igensnöade ekorrspår på terassen när jag la ut henne. När jag sen tog in henne igen fanns det nya spår runt vagnen:/ Är inte helt bekväm med att ha en ekorre som gnagar på mitt sovande barn! Hur gör man då? Vi har inte matat den eller något annat som håller den kvar men det börjar vara lite obehagligt om den ger sig på vagnen... Tips?

Idag har vi varit till stan och lunchade med min lillasyster och hennes kompis. De sov här inatt men åker hem idag. Vi gav upp ganska tidigt och for hem. Trött mamma som tydligen inte kommit över förkylningen helt, superäckligt väder med snö och hård vind och så en Wilma som inte var riktigt glad att sitta i vagnen. Kom oss inte till polisen idag heller pga. vädret men nästa vecka efter öppet dagis då ska vi dit! Måste få passet fixat åt henne snart.

Wilma har varit lite krånglig med maten de senaste måltiderna. Blivit arg när maten kommit fram och vägrat att äta om jag ger mat åt henne. Det är bara Theodor som får göra det. Hon äter förståss själv sen några månader tillbaka men det är redan dåligt om jag lägger fram maten åt henne. Har ingen aning om vad hon fått för fnatt. Antagligen övergående:)

Imorgon ska vi handla, baka lite och på söndag har vi kalaset del.3!